#lidl #jedzenie
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Zaloguj się aby komentować
Znakomite ranty, molto bene
@Stashqo wygląda elegancko, jaka wilgotność ciasta? jak ciasto robisz? czy masz kamień do pizzy? i w jakiej temperaturze pieczesz?
@Stashqo Będę duży I bogaty to se onii kupię...! Świetnie wyglądają. Jaka Mąka?
Zaloguj się aby komentować
Jako, że nie mam takie peta, to nie wiem i zapytam: co wychodzi taniej - canned dla ludzi czy pet food?
Zaloguj się aby komentować
To rodzaj jajochlebka?
Zaloguj się aby komentować
To też mnie zawsze rozpieradało, jak kumple z pracy co nie wezmą "szczypawki" bo "nieprzepadana" rzucali się na każdą taką dietę jak dzik w żołędzie.
@Nedkely przecież przetworzone mięso to nie jest nawet mięso tylko jakiś koktajl chemicznych dodatków
@Nedkely a inny ci opowie że jedz mięso bo błonnik przebija jelita. Każdy swoje.
Zaloguj się aby komentować
Ja raz też tak zrobiłem i suszyłem w piekarniku na niskiej temperaturze.
Wyjebałem wszystko do kosza.
Tam gdzie went chodził kilka kawałków było suchych ale niezjadliwych te po boku jak kauczuk to na wprost wenta nie do ugryzienia, reszta zielona z nalotem więc moja przygoda z suszoną wołowiną zakończyła się.
@Mielonkazdzika robię jerky regularnie, jak coś będziesz potrzebował, to wal.
@Mielonkazdzika taka oczywistość jak podniesienie na jakiś czas temperatury mięsa powyżej 75st. (Wybija ewentualne pasożyty) Jak wolisz,ja robię to na początku.
Osusz mięso przed włożeniem ręcznikami papierowymi i obsyp przyprawą/pieprzem/czuli/wędzona papryką/lub modem (to już według upodobania) Pokażesz te tacki?
Zaloguj się aby komentować
@UmytaPacha Kuchnia fusion
powinni to rozdawac do koszulek patriotycznych
Jadłem to, ohydne nie polecam.
Zaloguj się aby komentować
@Piechur widzę, że wielkość porcji jak u @moll . Dla mnie to na jedną nogę
@Piechur Smacznie i zdrowo.
jajka sadzone z lejącym się żółtkiem
@Piechur ahhh porządny człowiek, wspaniałe danie
Zaloguj się aby komentować
Protip żony: zagotować więcej bulionu z kury, przelać do słoików i zamrozić, używać do takich zup właśnie
Z czego dokładnie robicie bulion do takiej zupy?
@Trypsyna co to za dywan masz w kuchni?
Zaloguj się aby komentować
@Yes_Man A majonez gdzie?
@Yes_Man gotowanie to moja pasja
@Yes_Man zapaliłeś po zrobieniu tych krakersów?
Zaloguj się aby komentować
@JaktologinniepoprawnyWTF też mam taką miskę
Wylałem trochę do kibla bo coś mi dziwnie zaleciało na języku.
Kurna, OPie, toż to w połowie już cydr rosołowy się zrobił.
A w drugiej połowie tofu.
Zaloguj się aby komentować
Ja bym tam jeszcze tunczyka wrzucił 🙂 ale przepis fajny 👍
@Nedkely wygląda jakby już raz ktoś to zjadł ಠ_ಠ
@Nedkely Tak trochę bez ładu i bez składu. Pomieszałeś ze sobą kuchnię japońską, meksykańską, włoską, indyjską i szczyptę koreańskiej.
W dodatku zamiast to przygotować jak należy, czyli przesmażyć cebulkę z imitacją mięsa i przyprawami a następnie dodawać fasolki i kuskus, to wrzuciłeś to wszystko do wody, aby wszystko wyszło bez smaku.
Wprawdzie uchroniło Cię to przed tą absurdalną mieszanką smaków, bo garam (nie graham!) masala straciło swój smak w tej wodzie, a "włoskie herby" nabrały w tym posmaku siana, ale nie mam pojęcia jak w ogóle wpadłeś na taki zestaw.
Rzucałeś rzutkami do tarczy ze składnikami?
A wystarczyłoby trochę kuminu, chilli i 2-3 kostki gorzkiej czekolady..
Zaloguj się aby komentować
@UmytaPacha Smacznego dla jej! Wyglada jak coś z kruszonko.
@UmytaPacha
czy ty zwinęłaś ceratę do zdjęcia?
@UmytaPacha już miałem pisać, że czasem potrafisz zjeść coś normalnego a tu nagle budyń z sokiem z buraka xd
Zaloguj się aby komentować
No i namówił. Chodziło za mną coś lżejszego.
Miałem zrobić znowu, no nic. Jutro do sklepu. Ostatnio mi wyszła super choć nie tak ładna jak Twoja.
Zaloguj się aby komentować
Wygląda fajnie, może tylko przyprawić bardziej wystarczy.
@Mielonkazdzika
Bladziutkie te nitamago
Protip: jajka przed gotowaniem w temperaturze pokojowej, 5-6minut od zawrzenia i natychmiast hartować, obierać i zalać zimną marynatą.
@UncleFester ja walę kilkanascie kostek lodu do miski i przerzucam z tego co gotowane, też na granicy 6 minut. Wychodzą idealne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Nedkely ale ja nie słodzę, jestem wystarczająco słodki :)
Cukier tylko do produkcji wina :)
@Nedkely "prawie 64 gram cukru, a sloik ma 454 gram"
Te 64 gramy to w całym słoiku czy na 100 gramów?
@Nedkely swego czasu byla taka rozkmina w UK, jak kupic tanio słoiki na przetwory
i wychodzilo ze najtaniej bylo kupic przecier pomidorowy w srednich sloikach, wywalic przecier i do sloikow ladowac swoje przetwory
Zaloguj się aby komentować
@Pomidor__ smacznego, ale co to jest? Makaron z czym?
Zaloguj się aby komentować
Kurier debil. Zobacz jak Polskie chłopaki wożą żarcie z napojami. Pompują balonik aby kubki nie mogły się ruszyć. Payety wphyerdalają jak leci.
Zaloguj się aby komentować
się nie zesraj...
@JaktologinniepoprawnyWTF Tylko Krasnystaw
Czyżby na hejto pojawił się nowy trend?
#pokazkefira
Zaloguj się aby komentować