Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (45)

@Klamra Nie są twardsze na kukurydzianej w porównaniu do pszennej?

@SUM są twardsze, ale nie przeszkadza mi to (° ͜ʖ °)

@Klamra czym się różni vege jogurt od zwykłego?

@moll nie jest z mleka krowiego, tylko prawdopodobnie na jakiejś bazie sojowej 😀

@AdelbertVonBimberstein to właśnie podejrzewałam xD

@Trypsyna to się jakoś zagęszcza? Bo wątpię żeby bakterie jogurtowe w tym pracowały

@moll nie jest na mleku

@AdelbertVonBimberstein ale wiesz, że nie każdy ma takie samo poczucie smaku, jak Ty? (° ͜ʖ °)

@moll Głównie stabilizatory w składzie trzymają konsystencję. Dla przykładu wrzucam skład jednego z pierwszy jogurtów wegańskich który wyskoczyły mi teraz w google

b6becf53-c069-4b56-a3b2-fcf0cc74fb5b

@Trypsyna dokładnie jogurt z tej firmy zastosowałem. Kupuję też od nich niemleko

@Klamra dobra dobra niech ci będzie. Subiektywnie jest smaczny obiektywnie jest niesmaczny. XD

@AdelbertVonBimberstein nie ma czegoś takiego jak obiektywizm (° ͜ʖ °)

@Klamra @Trypsyna jeśli ktoś nie ma nietolerancji laktozy to wygląda jak masochizm

@moll no to jestem masochistą (° ͜ʖ °) a jadłaś coś takiego?

@moll miałam okazję zjeść kilka takich jogurtów w życiu i nie uważam tak. Tak czy siak preferuje „normalne” jogurty, ale jak ktoś ideologicznie czy po prostu dla smaku woli takie spożywać, to co z tego :D Fajnie aby jednak nie stanowiły dużej części diety, lepiej jednak spożywać jak najmniej przetworzonej żywności :)

@Klamra jadłem i było niesmaczne. Za to to jest smaczne.

0296955a-5fe7-4dc4-9468-92c67c061f29

@moll to się jakoś zagęszcza? Bo wątpię żeby bakterie jogurtowe w tym pracowały


No ale skoro to jest zagęszczone pektynami to może jest to dżem sojowy? 😉

@Trypsyna to prawda. Ja jem produkty mleczne czasem. Jednak te mi smakują. A zwykły jogurt też jest przetworzony. Wszystko co nie jest w pierwotnej postaci, jest w jakiś sposób przetworzone.

@Klamra jakieś niemleko kiedyś, nie było smaczne. I jakieś inne nieodzwierzęce cosie. Dla mnie zbyt wysoko przetworzone. I najczęściej napchane strączkami, których nie toleruję w diecie, że względu na problemy z jelitami

@Trypsyna a ja tak. Dlatego że celowe zubażanie swojej diety prowadzi w dalekiej perspektywie do wywołania zaburzeń. Już teraz jest plaga celiakii wśród ideologicznych friglutenowców, którzy z odpływem mody, chcieli wrócić do jedzenia zwykłego pieczywa

@SUM dżem zawsze brzmi dobrze! 😁

@moll Dlatego ilość też tu jest kluczowa. Tacy friglutenowcy, o których wspominasz, prawdopodobnie unikali jakiegokolwiek glutenu, natomiast my mówimy tu o po prostu jogurcie wegańskim a nie grupie produktów. Jeśli chłop ma chęć raz w tygodniu sobie walnąć parę kleksów jogurtu który mu po prostu smakuje to why not. Jeśli natomiast spożywa go codziennie kilka X dziennie to wiadomo, że trzeba tu coś zmienić - tak jak w przypadku każdego innego produktu 😉

Nie substancja jest trucizną, a jej ilość - czy jakoś tak 😀

@moll moja kupiła ostatnio przez przypadek zakwaskę do jogurtu vege i tak gęsty jogurt nam jeszcze chyba nigdy nie wyszedł. Co prawda na mleku krowim, ale nie widzę przeciwwskazań do roślinnego: węgle jako pożywką są, tłuszcze pod namnażanie też, co może pójść nie tak (poza spodziewanym chujowym smakiem w rezultacie)?

@wonsz nie wiem, ale ja jedzenie robię dla smaku xD

@moll nie wiem jak się to ma do wątku na który odpowiadałem

wątpię żeby bakterie jogurtowe w tym pracowały

@wonsz pointa to chujowy smak w rezultacie 😛

@moll a to taka mięsna dygresja była, ale spodziewam się że szczepy wybrane do pracy z mlekiem roślinnym będą sobie radzić całkiem nieźle.

A jak weganizm odnosi się do miodu?

Czy tacy ortodoksyjni weganie jedzą?

@Byk Pewnie zależy od tego kto je i czy ktoś inny akurat patrzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Byk ja nie jestem ortodoskem. Jem produkty zwierzęce. Nie jem tylko mięsa. Drobiu, wieprzowiny i wołowiny. Ryby i owoce morza jem

@pingWIN nie wszyscy tak się odżywiają tylko dlatego, że to modne.

@Klamra Wiem, wiem. A tak z ciekawości dlaczego nie jesz mięsa?

@pingWIN sporo schudłem i lepiej się czuje. Nie ciągnie mnie też do bardzo tłustych potraw. Kondycja serca mi się poprawiła.

@Klamra dej przepis mi jakbym nie próbował wychodzi łamliwe na kukurydzianej

@Ten_koles_od_bialego_psa robisz jak normalne naleśniki. Ja miksuje mikserem i daję trochę więcej mleka, żeby były bardziej „mokre” ale to i tak będzie trochę inna konsystencja niż na pszennej

@Klamra ale narobiłeś smaka, aż musiałam zrobić, z dżemorem morelowym

b961bcac-9dd4-431b-8576-79dcf522e711

@SilverMonkey smacznego. Chociaż już zjedzone pewnie (° ͜ʖ °)

A co one takie rzułte jak papj?

Wszystko pięknie @Klamra ale czemu kładziesz talerz na radiu? 😉

Zaloguj się aby komentować