Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

430

    Po afrykańsku

    Pusty garnek

    @skorpion Przypalona woda? Nawet solnika nie umiesz zrobić!

    Gotuj na basie gdy tylko da się

    Zaloguj się aby komentować

    @Klamra dej przepis mi jakbym nie próbował wychodzi łamliwe na kukurydzianej

    @Klamra ale narobiłeś smaka, aż musiałam zrobić, z dżemorem morelowym

    b961bcac-9dd4-431b-8576-79dcf522e711

    A co one takie rzułte jak papj?

    Zaloguj się aby komentować

    Jeszcze czegoś takiego nie jadłem... Zupa rybna z nogami kraba, krewetkami, małżami i kalmarem. Oj dobreeeee! Na co dzień nie jem mięsa, ale czasem ryby i owoce morza. No i przyszedł ten czas 😃 Knajpa latynoamerykańska.
    #jedzenie #jedzzhejto #chwalesie
    755bbeae-cdf4-411a-acbc-ad0d92ac78b0
    9

    @adamszuba jec oczy. Ja bym z chęcią spróbował. Też nie jem mięsa, ale ryby i owoce morza tak. Więc jestem podobno jakimśtam pestowegetarianinem (nigdy nie potrafię tego chujowego określenia zapamiętać) (° ͜ʖ °)

    Zaloguj się aby komentować

    Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

    • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
    • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
    • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
    • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
    Zostań Patronem
    Pora obiadowa więc smacznego...
    Farsz się uchował w zamrażalniku od świąt więc czas to skonsumować 🤤
    Żona 🥰
    Grzyby / grzyby + kapusta

    #jedzenie
    126e0d5b-a46e-4a58-a0f5-c81c920b8dcf
    6

    @kejdzu okrasa z żony. Nieźle.

    Hannibal Lecter approves.

    Gdzie mięsko, bez mięska to nie posiłek...

    @kejdzu Wygląda pięknie, smacznego!

    Zaloguj się aby komentować

    Ziemniaczany hipcio

    Ziom zasadziłeś racice

    Zaloguj się aby komentować

    @splash545 widzę że #upomidora dziś zgarnia wszystkie pioruny. Polski następca Thora albo Peruna :)

    @splash545 kurde, jakie delicje... Zjadłbym

    Zaloguj się aby komentować

    Ehh taka krowa to miala lepsze zycie niz ja a ten fraktalny kalafior to normalnie poezja zawsze mi ryje beret

    Czekam, aż kwiatki na talerzu staną się passe xD porządna, klasyczna kombinacja stejk+ziemiak+zielone, to jakieś kwiatuszki do ozdoby do tego.

    Achhh... Dziękuję!

    Ślinka pociekła

    Zaloguj się aby komentować

    @mordaJakZiemniaczek a tym bardziej chleba

    Nie żebym coś, bo szanuję bardzo, ale jakoś mi się tak smutnęło, bo mnóstwo ludzi podkreśla, że chleba się nie marnuje, a o mięsie się tak praktycznie nie mówi :<

    Wygląda zdrowo. Uwielbiam kolorowe jedzonko

    @mordaJakZiemniaczek ale dojebany! Smacznego! Ja wlasnie sobie kofte zrobilem na picie z pomidorem frytkami i tzatziki i tez tak dowalilem, ze nie bylo jak zlozyc, a o zawijaniu nie wspomne

    Zaloguj się aby komentować

    @SuperSzturmowiec proste-tanie-pożywne, a te brązowe to grzyby czy boczek?

    @SuperSzturmowiec widzę, że już do końca będą te gumiklejzy, bo to z trzeci dzień z rzędu xd

    Zaloguj się aby komentować

    Chryste panie, nie o tej godzinie - już po śniadaniu, a przed obiadem. To jest pastwienie siem.

    @splash545 no do czorta z dietą, znowu głodna

    Zaloguj się aby komentować

    @Opornik kurwa mać, boskie. Nie wiem czy coś mnie tak rozśmieszyło przez ostatnią dekadę jak to.( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

    J

    Zaloguj się aby komentować

    @moll zrobiłam #savillum w wersji babeczki piekłam 20 minut i potem kolejne 10 minut na miód (nie chciał się skarmelizować, to po zakładanych 5 minutach dowaliłam kolejne 5 min na termoobiegu xD).

    Myślę, że jak na pierwszy raz nieźle, zwłaszcza że pierwszy raz ten sernik widzę na oczy i czuję na języku On taki ma być zakalcowaty? Drugie zdjęcie jest po przekrojeniu nożem, trzecie po rozerwaniu w palcach (i coś przypomina, chyba xD).

    Co zmienię w kolejnym podejściu:

    • zrezygnuje z papierowych rozetek na rzecz silikonowych lub posmarowanej blachy do muffinek, bo kurde się przykleiły na amen;
    • zmniejszę ilość miodu, bo tu walnęłam 2 łychy do masy, ale był skrystalizowany z leksza, więc poszedł ze sporym zapasem;
    • może też dam kapkę mniej mąki (tu dałam 65 g na 250 g ricotty), bo chyba jestem przyzwyczajona do bezmącznych serników i tutaj to czułam jako „pierwsze co” (lub sprawdzę inne przepisy z innymi proporcjami, jeśli są).
    • dam wyżej blaszkę w piekarniku lub 220 st., bo mimo 200 st., jakoś blado było całościowo.

    Dziękuję za inspirację. Wspaniała to była przygoda w kuchni.

    #gotujzhejto #jedzenie #gotowanie

    / wpis jest odpowiedzią na ten wpis
    0cfec8fa-3107-4acd-8f85-56197ec2a2b9
    7d816d77-8643-4e6d-8182-adcd32a60047
    c1416476-9a8f-4a2c-9202-a9f5017dd54e
    25

    @ismenka ładnie wyglądają


    rób w silikonowych, bo w zwykłej blaszce przywiera jak cholera

    @ismenka Zrób Pastéis de Nata, portugalskie natas. Świetny deser!

    Zaloguj się aby komentować

    Składniki z górnej półki jak schabowy z kością na niedzielę .

    Zaloguj się aby komentować

    @WiejskiHuop I to jest inspiracja.

    @WiejskiHuop jakieś takie bardziej na bogato po przerwie

    Huop se dogadza tego. Fajno.

    Zaloguj się aby komentować

    Zaloguj się aby komentować

    Niby taka głupota, ale jak Was kiedyś najdzie ochota na sardynki, to sprawdźcie skład. Tu się okazało, że sardynka jest śledziem. Fakt, należą do tej samej rodziny śledziowatych, ale to nie to samo. Ot pierwszy lepszy przykład - czosnek (allium sativa) i cebula (allium cepa) . Nazwa po łacinie - śledź. W składzie 70% śledzia. Nazwa - sardynki.
    Najlepsze jest to, że producentom wolno tak robić, bo (w najkrótszym skrócie) klient powinien być świadomy.
    #jedzenie #oszukujo
    17f2abb4-d144-4ef8-bf6c-0ecea470fba0
    25

    Ja kupiłem „łososia atlantyckiego”, bo byłem pewien, że jest z oceanu, a nie z norweskiej hodowli :( byłem w błędzie

    Ja wam nie powiem jakie wały się robi w FMCG, bo nie stać mnie na procesy. Ale takie szproty udające sardynki, to jest najmniejszy problem. Przyczyną są m.in. fchuj wyśrubowane warunki dystrybucji w sieciach handlowych - przy narzucie często na poziomie 2-3 gr na sztuce towaru producenci kombinują jak mogą, żeby na kosztach produkcji coś więcej uszczknąć.

    @razALgul jeszcze nigdy w zyciu mnie nie naszla ochota na rybę z puszki

    Zaloguj się aby komentować

    Nr38 chyba się komuś pomyliły państwa, bo nazwa “czernina” jest wybitnie polska i coś mało włosko brzmi.

    No i dziwi mnie, że nie ma Chin na tej liście.

    Ale oni by pewnie zajęli pierwsze 100 miejsc, bez wychodzenia ze swojego kantonu.

    @Stashqo 38 Czernina ITALY?? WTF?

    Zaloguj się aby komentować

    Zaloguj się aby komentować

    A dej pan przepis na gofera, znaczy ciasto, bo niby dezal prawilny jest ale zawsze coś nie tak.

    @wonsz mój też np jest prawilny ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯

    @wonsz

    3 jajka

    400g mąki pszennej

    400 ml mleka (ja użyłem owsianego)

    30 ml oleju

    Pół łyżeczki soli

    Łyżka stołowa cukru

    Łyżeczka proszku do pieczenia

    Jajka z solą ubijasz na jednolitą masę, oddajesz resztę składników i miksujesz. Ot i wszystko

    Ależ to musi być magia smaku w każdym kęsie .

    Kiedyś takich jak ty paliło się na stosie... Szkoda że te czasy minęły... Taka herezia zasługuje na surową karę!

    Zaloguj się aby komentować

    Zaloguj się aby komentować

    Następna