Społeczność
Jedzenie
Po afrykańsku
Pusty garnek
Gotuj na basie gdy tylko da się
Zaloguj się aby komentować
No to śniadanko na słodko. Naleśniki ja mące kukurydzianej. Farsz z powidła śliwkowego i jogurtu brzoskwiniowego vege. Na wierzchu kleksy z tego jogurtu i po łyżeczce miodu (° ͜ʖ °)
#gotujzhejto #jedzzhejto #ciekawostki
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie #jedzzhejto #chwalesie
paczom się
Nie jedz mnie!
@adamszuba jec oczy. Ja bym z chęcią spróbował. Też nie jem mięsa, ale ryby i owoce morza tak. Więc jestem podobno jakimśtam pestowegetarianinem (nigdy nie potrafię tego chujowego określenia zapamiętać) (° ͜ʖ °)
Zaloguj się aby komentować
Zostań Patronem Hejto i tylko dla Patronów
- Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
- Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
- Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
- Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Farsz się uchował w zamrażalniku od świąt więc czas to skonsumować 🤤
Żona 🥰
Grzyby / grzyby + kapusta
#jedzenie
Gdzie mięsko, bez mięska to nie posiłek...
@kejdzu Wygląda pięknie, smacznego!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
#upomidora #jedzenie
@splash545 widzę że #upomidora dziś zgarnia wszystkie pioruny. Polski następca Thora albo Peruna :)
@splash545 kurde, jakie delicje... Zjadłbym
Zaloguj się aby komentować
Ehh taka krowa to miala lepsze zycie niz ja a ten fraktalny kalafior to normalnie poezja zawsze mi ryje beret
Czekam, aż kwiatki na talerzu staną się passe xD porządna, klasyczna kombinacja stejk+ziemiak+zielone, to jakieś kwiatuszki do ozdoby do tego.
Achhh... Dziękuję!
Ślinka pociekła
Zaloguj się aby komentować
#gotowanie #jedzenie #gotujzhejto
@mordaJakZiemniaczek a tym bardziej chleba
Nie żebym coś, bo szanuję bardzo, ale jakoś mi się tak smutnęło, bo mnóstwo ludzi podkreśla, że chleba się nie marnuje, a o mięsie się tak praktycznie nie mówi :<
Wygląda zdrowo. Uwielbiam kolorowe jedzonko
@mordaJakZiemniaczek ale dojebany! Smacznego! Ja wlasnie sobie kofte zrobilem na picie z pomidorem frytkami i tzatziki i tez tak dowalilem, ze nie bylo jak zlozyc, a o zawijaniu nie wspomne
Zaloguj się aby komentować
@SuperSzturmowiec Wincyj mienska!
@SuperSzturmowiec proste-tanie-pożywne, a te brązowe to grzyby czy boczek?
@SuperSzturmowiec widzę, że już do końca będą te gumiklejzy, bo to z trzeci dzień z rzędu xd
Zaloguj się aby komentować
#upomidora
@splash545 I cyk do Sanepidu
Chryste panie, nie o tej godzinie - już po śniadaniu, a przed obiadem. To jest pastwienie siem.
@splash545 no do czorta z dietą, znowu głodna
Zaloguj się aby komentować
https://streamable.com/xpmydn
#indie #gotowanie #streetfood #heheszki #humorwideo#jedzenie
@Opornik kurwa mać, boskie. Nie wiem czy coś mnie tak rozśmieszyło przez ostatnią dekadę jak to.( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
J
Zaloguj się aby komentować
Myślę, że jak na pierwszy raz nieźle, zwłaszcza że pierwszy raz ten sernik widzę na oczy i czuję na języku
Co zmienię w kolejnym podejściu:
-
zrezygnuje z papierowych rozetek na rzecz silikonowych lub posmarowanej blachy do muffinek, bo kurde się przykleiły na amen;
-
zmniejszę ilość miodu, bo tu walnęłam 2 łychy do masy, ale był skrystalizowany z leksza, więc poszedł ze sporym zapasem;
-
może też dam kapkę mniej mąki (tu dałam 65 g na 250 g ricotty), bo chyba jestem przyzwyczajona do bezmącznych serników i tutaj to czułam jako „pierwsze co” (lub sprawdzę inne przepisy z innymi proporcjami, jeśli są).
-
dam wyżej blaszkę w piekarniku lub 220 st., bo mimo 200 st., jakoś blado było całościowo.
Dziękuję za inspirację. Wspaniała to była przygoda w kuchni.
#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie
/ wpis jest odpowiedzią na ten wpis
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie #gotujzhejto
Składniki z górnej półki jak schabowy z kością na niedzielę
Zaloguj się aby komentować
#foodporn #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto #gotowanie #przegryw
@WiejskiHuop I to jest inspiracja.
@WiejskiHuop jakieś takie bardziej na bogato po przerwie
Huop se dogadza tego. Fajno.
Zaloguj się aby komentować
@Semicolon Z czego kłoda?
Zaloguj się aby komentować
Najlepsze jest to, że producentom wolno tak robić, bo (w najkrótszym skrócie) klient powinien być świadomy.
#jedzenie #oszukujo
Ja kupiłem „łososia atlantyckiego”, bo byłem pewien, że jest z oceanu, a nie z norweskiej hodowli :( byłem w błędzie
Ja wam nie powiem jakie wały się robi w FMCG, bo nie stać mnie na procesy. Ale takie szproty udające sardynki, to jest najmniejszy problem. Przyczyną są m.in. fchuj wyśrubowane warunki dystrybucji w sieciach handlowych - przy narzucie często na poziomie 2-3 gr na sztuce towaru producenci kombinują jak mogą, żeby na kosztach produkcji coś więcej uszczknąć.
@razALgul jeszcze nigdy w zyciu mnie nie naszla ochota na rybę z puszki
Zaloguj się aby komentować
Nr38 chyba się komuś pomyliły państwa, bo nazwa “czernina” jest wybitnie polska i coś mało włosko brzmi.
No i dziwi mnie, że nie ma Chin na tej liście.
Ale oni by pewnie zajęli pierwsze 100 miejsc, bez wychodzenia ze swojego kantonu.
@Stashqo 38 Czernina ITALY?? WTF?
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie #gotujzhejto #gotowanie
"gotowanie" xDDD
Zaloguj się aby komentować
#jedzenie #gotujzhejto
A dej pan przepis na gofera, znaczy ciasto, bo niby dezal prawilny jest ale zawsze coś nie tak.
Ależ to musi być magia smaku w każdym kęsie
Kiedyś takich jak ty paliło się na stosie... Szkoda że te czasy minęły... Taka herezia zasługuje na surową karę!
Zaloguj się aby komentować
Cześć bez salami jest przeznaczona dla młodego który aktualnie lubi tylko margheritę z cebulą.
#gotujzhejto #bojowkapiekarska #pizza
Zaloguj się aby komentować