Penne, podgrzybki ugotowane na parze, zgrillowana żółta papryka i cukinia, dressing z oliwy, mieszanki ziół Tajskich i pieprzu a wszystko posypane czarnym sezamem.
#gotujzhejto #jedzenie #ciekawostki
Społeczność
Ciekawe połączenie, chociaż ja bym więcej tych warzyw dorzucił
Dobre. Ale ja jem jałowo na codzień, więc jest to bardzo subiektywna ocena smaku
@Klamra To na pewno sezam, a nie mrówki?
Zaloguj się aby komentować
Po afrykańsku
Pusty garnek
@skorpion Przypalona woda? Nawet solnika nie umiesz zrobić!
Gotuj na basie gdy tylko da się
Zaloguj się aby komentować
@Klamra ale narobiłeś smaka, aż musiałam zrobić, z dżemorem morelowym
A co one takie rzułte jak papj?
Wszystko pięknie @Klamra ale czemu kładziesz talerz na radiu? 😉
Zaloguj się aby komentować
Nie jedz mnie!
@adamszuba jec oczy. Ja bym z chęcią spróbował. Też nie jem mięsa, ale ryby i owoce morza tak. Więc jestem podobno jakimśtam pestowegetarianinem (nigdy nie potrafię tego chujowego określenia zapamiętać) (° ͜ʖ °)
Zaloguj się aby komentować
@kejdzu okrasa z żony. Nieźle.
Hannibal Lecter approves.
Gdzie mięsko, bez mięska to nie posiłek...
@kejdzu Wygląda pięknie, smacznego!
Zaloguj się aby komentować
Ziemniaczany hipcio
Ziom zasadziłeś racice
Zaloguj się aby komentować
@splash545
@splash545 widzę że #upomidora dziś zgarnia wszystkie pioruny. Polski następca Thora albo Peruna :)
@splash545 kurde, jakie delicje... Zjadłbym
Zaloguj się aby komentować
Ehh taka krowa to miala lepsze zycie niz ja a ten fraktalny kalafior to normalnie poezja zawsze mi ryje beret
Czekam, aż kwiatki na talerzu staną się passe xD porządna, klasyczna kombinacja stejk+ziemiak+zielone, to jakieś kwiatuszki do ozdoby do tego.
Achhh... Dziękuję!
Ślinka pociekła
Zaloguj się aby komentować
@mordaJakZiemniaczek a tym bardziej chleba
Nie żebym coś, bo szanuję bardzo, ale jakoś mi się tak smutnęło, bo mnóstwo ludzi podkreśla, że chleba się nie marnuje, a o mięsie się tak praktycznie nie mówi :<
Wygląda zdrowo. Uwielbiam kolorowe jedzonko
@mordaJakZiemniaczek ale dojebany! Smacznego! Ja wlasnie sobie kofte zrobilem na picie z pomidorem frytkami i tzatziki i tez tak dowalilem, ze nie bylo jak zlozyc, a o zawijaniu nie wspomne
Zaloguj się aby komentować
@SuperSzturmowiec Wincyj mienska!
@SuperSzturmowiec proste-tanie-pożywne, a te brązowe to grzyby czy boczek?
@SuperSzturmowiec widzę, że już do końca będą te gumiklejzy, bo to z trzeci dzień z rzędu xd
Zaloguj się aby komentować
@splash545 I cyk do Sanepidu
Chryste panie, nie o tej godzinie - już po śniadaniu, a przed obiadem. To jest pastwienie siem.
@splash545 no do czorta z dietą, znowu głodna
Zaloguj się aby komentować
@Opornik kurwa mać, boskie. Nie wiem czy coś mnie tak rozśmieszyło przez ostatnią dekadę jak to.( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
J
Zaloguj się aby komentować
@ismenka xD
Co żem zrobił
@ismenka ładnie wyglądają
rób w silikonowych, bo w zwykłej blaszce przywiera jak cholera
@ismenka Zrób Pastéis de Nata, portugalskie natas. Świetny deser!
Zaloguj się aby komentować
Składniki z górnej półki jak schabowy z kością na niedzielę
Zaloguj się aby komentować
@WiejskiHuop I to jest inspiracja.
@WiejskiHuop jakieś takie bardziej na bogato po przerwie
Huop se dogadza tego. Fajno.
Zaloguj się aby komentować
@Semicolon Z czego kłoda?
Zaloguj się aby komentować
Ja kupiłem „łososia atlantyckiego”, bo byłem pewien, że jest z oceanu, a nie z norweskiej hodowli :( byłem w błędzie
Ja wam nie powiem jakie wały się robi w FMCG, bo nie stać mnie na procesy. Ale takie szproty udające sardynki, to jest najmniejszy problem. Przyczyną są m.in. fchuj wyśrubowane warunki dystrybucji w sieciach handlowych - przy narzucie często na poziomie 2-3 gr na sztuce towaru producenci kombinują jak mogą, żeby na kosztach produkcji coś więcej uszczknąć.
@razALgul jeszcze nigdy w zyciu mnie nie naszla ochota na rybę z puszki
Zaloguj się aby komentować
Nr38 chyba się komuś pomyliły państwa, bo nazwa “czernina” jest wybitnie polska i coś mało włosko brzmi.
No i dziwi mnie, że nie ma Chin na tej liście.
Ale oni by pewnie zajęli pierwsze 100 miejsc, bez wychodzenia ze swojego kantonu.
@Stashqo 38 Czernina ITALY?? WTF?
Zaloguj się aby komentować
"gotowanie" xDDD
Zaloguj się aby komentować
A dej pan przepis na gofera, znaczy ciasto, bo niby dezal prawilny jest ale zawsze coś nie tak.
@wonsz mój też np jest prawilny ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
@wonsz
3 jajka
400g mąki pszennej
400 ml mleka (ja użyłem owsianego)
30 ml oleju
Pół łyżeczki soli
Łyżka stołowa cukru
Łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka z solą ubijasz na jednolitą masę, oddajesz resztę składników i miksujesz. Ot i wszystko
Ależ to musi być magia smaku w każdym kęsie
Kiedyś takich jak ty paliło się na stosie... Szkoda że te czasy minęły... Taka herezia zasługuje na surową karę!
Zaloguj się aby komentować