Zdjęcie w tle
Jedzenie

Społeczność

Jedzenie

430
No to bierzmy się z żoną za porządną degustację. Nawet zostawiłem jej jakiegoś kabanosa, choć ledwo dałem radę się powstrzymać.

#upomidora #jedzenie
6371722a-3dfa-4283-8419-06966dc5997d
6
Astro

@splash545 widzę że #upomidora dziś zgarnia wszystkie pioruny. Polski następca Thora albo Peruna :)

yerboholik

@splash545 kurde, jakie delicje... Zjadłbym

Zaloguj się aby komentować

mordaJakZiemniaczek

Czekam, aż kwiatki na talerzu staną się passe xD porządna, klasyczna kombinacja stejk+ziemiak+zielone, to jakieś kwiatuszki do ozdoby do tego.

Zaloguj się aby komentować

matra

@mordaJakZiemniaczek a tym bardziej chleba

Nie żebym coś, bo szanuję bardzo, ale jakoś mi się tak smutnęło, bo mnóstwo ludzi podkreśla, że chleba się nie marnuje, a o mięsie się tak praktycznie nie mówi :<

maly_ludek_lego

Wygląda zdrowo. Uwielbiam kolorowe jedzonko

3t3r

@mordaJakZiemniaczek ale dojebany! Smacznego! Ja wlasnie sobie kofte zrobilem na picie z pomidorem frytkami i tzatziki i tez tak dowalilem, ze nie bylo jak zlozyc, a o zawijaniu nie wspomne

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
vredo

@SuperSzturmowiec Wincyj mienska!

Okrupnik

@SuperSzturmowiec proste-tanie-pożywne, a te brązowe to grzyby czy boczek?

Zielczan

@SuperSzturmowiec widzę, że już do końca będą te gumiklejzy, bo to z trzeci dzień z rzędu xd

Zaloguj się aby komentować

GazelkaFarelka

@splash545 I cyk do Sanepidu

dez_

Chryste panie, nie o tej godzinie - już po śniadaniu, a przed obiadem. To jest pastwienie siem.

Lunek1

@splash545 no do czorta z dietą, znowu głodna

Zaloguj się aby komentować

Ten_koles_od_bialego_psa

@Opornik kurwa mać, boskie. Nie wiem czy coś mnie tak rozśmieszyło przez ostatnią dekadę jak to.( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

J

Zaloguj się aby komentować

@moll zrobiłam #savillum w wersji babeczki piekłam 20 minut i potem kolejne 10 minut na miód (nie chciał się skarmelizować, to po zakładanych 5 minutach dowaliłam kolejne 5 min na termoobiegu xD).

Myślę, że jak na pierwszy raz nieźle, zwłaszcza że pierwszy raz ten sernik widzę na oczy i czuję na języku On taki ma być zakalcowaty? Drugie zdjęcie jest po przekrojeniu nożem, trzecie po rozerwaniu w palcach (i coś przypomina, chyba xD).

Co zmienię w kolejnym podejściu:

  • zrezygnuje z papierowych rozetek na rzecz silikonowych lub posmarowanej blachy do muffinek, bo kurde się przykleiły na amen;
  • zmniejszę ilość miodu, bo tu walnęłam 2 łychy do masy, ale był skrystalizowany z leksza, więc poszedł ze sporym zapasem;
  • może też dam kapkę mniej mąki (tu dałam 65 g na 250 g ricotty), bo chyba jestem przyzwyczajona do bezmącznych serników i tutaj to czułam jako „pierwsze co” (lub sprawdzę inne przepisy z innymi proporcjami, jeśli są).
  • dam wyżej blaszkę w piekarniku lub 220 st., bo mimo 200 st., jakoś blado było całościowo.

Dziękuję za inspirację. Wspaniała to była przygoda w kuchni.

#gotujzhejto #jedzenie #gotowanie

/ wpis jest odpowiedzią na ten wpis
0cfec8fa-3107-4acd-8f85-56197ec2a2b9
7d816d77-8643-4e6d-8182-adcd32a60047
c1416476-9a8f-4a2c-9202-a9f5017dd54e
25
moll

@ismenka ładnie wyglądają


rób w silikonowych, bo w zwykłej blaszce przywiera jak cholera

notak

@ismenka Zrób Pastéis de Nata, portugalskie natas. Świetny deser!

Zaloguj się aby komentować

Dzisiejsze śniadanie czyli gofry na wytrawnie, odcinek #2. Serek śmietankowy, łosoś wędzony, roszponka, kiełki rzodkiewki, awokado, pomidor i sos balsamiczny
#jedzenie #gotujzhejto
82bf425a-f3b1-409d-80c6-f64e8f6efc26
2
Z_buta_za_horyzont

Składniki z górnej półki jak schabowy z kością na niedzielę .

Zaloguj się aby komentować

Życie na #wies ma swoje plusy. Półbagietki biedronkowe z serem żółtym, SWOJSKĄ SZYNKĄ no i do tego TOMAT OWOC ŻYWOTA JEGO. Siur wariował już od samych bagietek, nie ukrywam, a tu jeszcze huop KABANOSY SWOJSKIE dorzucił z musztardą. Najadłem się bardzo, na deser dwa banany i kreatyna, no i tak można żyć.
#foodporn #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto #gotowanie #przegryw
fc65a97d-d150-4e63-88c1-e662e0333bee
13
jenot

@WiejskiHuop I to jest inspiracja.

wombatDaiquiri

@WiejskiHuop jakieś takie bardziej na bogato po przerwie

DerMirker

Huop se dogadza tego. Fajno.

Zaloguj się aby komentować

Giban

@Semicolon Z czego kłoda?

Zaloguj się aby komentować

Niby taka głupota, ale jak Was kiedyś najdzie ochota na sardynki, to sprawdźcie skład. Tu się okazało, że sardynka jest śledziem. Fakt, należą do tej samej rodziny śledziowatych, ale to nie to samo. Ot pierwszy lepszy przykład - czosnek (allium sativa) i cebula (allium cepa) . Nazwa po łacinie - śledź. W składzie 70% śledzia. Nazwa - sardynki.
Najlepsze jest to, że producentom wolno tak robić, bo (w najkrótszym skrócie) klient powinien być świadomy.
#jedzenie #oszukujo
17f2abb4-d144-4ef8-bf6c-0ecea470fba0
25
sumrzeczny

Ja kupiłem „łososia atlantyckiego”, bo byłem pewien, że jest z oceanu, a nie z norweskiej hodowli :( byłem w błędzie

kitty95

Ja wam nie powiem jakie wały się robi w FMCG, bo nie stać mnie na procesy. Ale takie szproty udające sardynki, to jest najmniejszy problem. Przyczyną są m.in. fchuj wyśrubowane warunki dystrybucji w sieciach handlowych - przy narzucie często na poziomie 2-3 gr na sztuce towaru producenci kombinują jak mogą, żeby na kosztach produkcji coś więcej uszczknąć.

GrindFaterAnona

@razALgul jeszcze nigdy w zyciu mnie nie naszla ochota na rybę z puszki

Zaloguj się aby komentować

Taxidriver

Nr38 chyba się komuś pomyliły państwa, bo nazwa “czernina” jest wybitnie polska i coś mało włosko brzmi.

Taxidriver

No i dziwi mnie, że nie ma Chin na tej liście.

Ale oni by pewnie zajęli pierwsze 100 miejsc, bez wychodzenia ze swojego kantonu.

ZygoteNeverborn

@Stashqo 38 Czernina ITALY?? WTF?

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Gofry wytrawne z łososiem wędzonym, serkiem śmietankowym, kiełkami słonecznika, pomidorem i awokado. Na wierzch wjechał sos balsamiczny
#jedzenie #gotujzhejto
507fccb7-a737-4069-b67c-eb79debf5c5e
9
wonsz

A dej pan przepis na gofera, znaczy ciasto, bo niby dezal prawilny jest ale zawsze coś nie tak.

Z_buta_za_horyzont

Ależ to musi być magia smaku w każdym kęsie .

Fen

Kiedyś takich jak ty paliło się na stosie... Szkoda że te czasy minęły... Taka herezia zasługuje na surową karę!

Zaloguj się aby komentować

Lubię takie obiady
Cześć bez salami jest przeznaczona dla młodego który aktualnie lubi tylko margheritę z cebulą.
#gotujzhejto #bojowkapiekarska #pizza
f9120cbd-c17e-4eee-a7e7-f9dc4f356c22
a9d04d81-f8ec-4210-88a0-c5bcb4a52464
0

Zaloguj się aby komentować

chwastyodkuchni

@razALgul Tu fajny dymogenerator https://allegro.pl/oferta/powermat-generator-dymu-do-wedzarni-zadymiarka-wytwornica-wedzarnia-16552706138


Do tego jakaś grzałka elektryczna ze sterownikiem na temperaturę i w rozsądnych pieniądzach można zrobić samemu.

chwastyodkuchni

@razALgul W sumie poczytałem komentarze, jak będziesz trzymał pod dachem jak nie używasz to powinno dać radę. Będziesz musiał wyczuć palenisko i ewentualnie drewno porąbać na odpowiednią grubość. Latem może jeszcze dodatkowy odcinek rury by nie było za ciepło. No i podstawa termometr z alarmem.

s_____

@razALgul Jak ktoś umie,to nawet kilka desek złączy i uwędzi, podstawa to sezonowane drewno, odpowiednia pekla, termometr i odrobina wiedzy. Jeśli chodzi o wiedzę, to polecam stronę fimple na yt.

Zaloguj się aby komentować

Wygląda jak... A smakuje jeszcze lepiej

Wolicie #budyn czy #kisiel ? Ja zdecydowanie bojówka kisielowa, ale raz na jakiś czas budyń też wleci.
#jedzenie
#ankieta
3ee6d515-1963-4024-a4fc-95e5c5fdf6bb

Jak szybki półpłynny deser to?

144 Głosów
22
Hajt

Ja tam wolę galaretkę z bitą śmietaną ale długo trzeba czekać xD

Fafalala

Pfff budyniarze. Gęste to i robi się taka ciapa w japie. Nie znoszę.

Budo

@Onestone żadnego nie jem, ale jak mi ktoś pistolet do głowy przystawi to budyń

Zaloguj się aby komentować

chwastyodkuchni

@lechaim Z jakiego przepisu robiłeś?

Zaloguj się aby komentować

lagun

Nie napiszę jak to wygląda

vredo

@lagun Papu nie ma wyglądać, ma smakować!

Stashqo

@lagun a smakuje jeszcze lepiej!

vredo

@Stashqo Widać stupki xd

Stashqo

@vredo może oznaczyć jako nsfw?

vredo

@Stashqo Nie no, nie widzę tu nic zbereźnego, paluchy OK

RACO

Pies ci narobił czy jak?

Zaloguj się aby komentować

Następna