Komentarze (6)

@mordaJakZiemniaczek a tym bardziej chleba

Nie żebym coś, bo szanuję bardzo, ale jakoś mi się tak smutnęło, bo mnóstwo ludzi podkreśla, że chleba się nie marnuje, a o mięsie się tak praktycznie nie mówi :<

@matra pełna zgoda, chlebek świnty nie musiał umrzeć, żeby znaleźć się na naszym stole. Ale mięsa wreszcie oduczyliśmy się kupować na zapas i jeśli tylko producent nie oszukuje na dacie ważności ( jak na połowie śmierdzących steków... ) to praktycznie mięso nam się nie marnuje

@mordaJakZiemniaczek producent raczej nie będzie oszukiwał na dacie, a czasy przebijania dat też już chyba minęły, przynajmniej z perspektywy produktów w marketach. Większym problemem są dwie kwestie - pierwsza to zbyt szybkie pakowanie mięsa do plastiku, przez co mięso się zaparza, pewnie kojarzysz taki lekko chyba kwaskowaty zapach, głównie wieprzowiny, nie jest to zapach typowy dla zepsutego mięsa. A druga kwestia to klasyka gatunku - przerwany ciąg chłodniczy ¯\_(ツ)_/¯


Jakkolwiek mam mocnego jobla na punkcie nie marnowania żywności, a raczej niedopuszczania do jego zepsucia, to nic mnie tak nie boli jak zmarnowanie tego produktu, za który właśnie jakieś zwierzę musiało oddać życie :(

Pamiętam jak ma wykopie jakis typ pisał że regularnie wyrzucają kotlety mielone, bo za dużo smażą i po drugim dniu już im się ich nie chce dojadać, ja pierdolę (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻

@matra usmażone to już w ogóle poniżej krytyki

Steka jak wiem, że nie zrobię w najbliższych 24h to otwieram i rozkładam na kratce z mikrofali albo kilku sztućcach, żeby wyschnął z wierzchu i nie gnił w tym plastiku. Można go wtedy z wyprzedzeniem posolić i tak trzymać 2-3 dni. "Crust" wychodzi świetny jeśli wołowina trochę tak poleży

Wygląda zdrowo. Uwielbiam kolorowe jedzonko

@mordaJakZiemniaczek ale dojebany! Smacznego! Ja wlasnie sobie kofte zrobilem na picie z pomidorem frytkami i tzatziki i tez tak dowalilem, ze nie bylo jak zlozyc, a o zawijaniu nie wspomne

Zaloguj się aby komentować