

Ale kielecki to tu szanuj...
@damw jak sądzisz, z czego robi się majonez? Dwa podstawowe składniki utarte żółtka jaj i w trakcie ucierania, bardzo powoli dolewasz ocet, co powoduje ścięcie białka i powstanie zawiesiny. Jedno na co trzeba uważać, to by nie zważyć żółtek w trakcie. Nic więcej w majonezie tradycyjnym, domowym nie ma. Ocet musi być.
@pacjent44 ocet ci się z olejem pomylił.
@pacjent44 nie rozumiem po co mi tłumaczysz, że ocet jest w majonezie, jak ja przecież to napisałem - że jak ten majonez z ocetem wylejesz przez przypadek w glebę, to mu kwiatek może zdechnąć od tego kwasu (bo ocet ma ph kwaśne w okolicy 2.5ph, a neutralne to około 6.7-7.2)
@AdelbertVonBimberstein masz rację. zapomniałem o oleju, który też jest konieczny
@pacjent44 Nie masz bladego pojęcia o czym mówisz xD
@AdelbertVonBimberstein @damw pamiętajcie, żeby nie robić majonezu na wadze, bo nie wyjdzie xD
@bori olej na płótnie, mój ulubieny
@bori nie wiem czy te kwiaty lubią kwaśną glebę, ale możesz spokojnie ten kielecki wy⁎⁎⁎ać na obornik. Tylko daleko od obejścia.
@bori brum brum
Będzie nowa dostawa kieleckiego.
@bori to jest jeszcze żywa (ale już umierająca) natura
@cyberpunkowy_neuromantyk Pudliszki albo Wielkopolski.
Winiary to taki kompromis jak tamtych nie ma w sklepie. Od biedy też Pomorski.
Marynowane żonkile! Zgadlem?!
@bori nic dziwnego, że martwa, jak kieleckim podlewasz
Zaloguj się aby komentować