Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (23)

Ale kielecki to tu szanuj...

@bori nie boisz się, że jak słoik przecieknie, to kwas z octu wypali te kwiatki/korzenie kwiatków?

@damw jak sądzisz, z czego robi się majonez? Dwa podstawowe składniki utarte żółtka jaj i w trakcie ucierania, bardzo powoli dolewasz ocet, co powoduje ścięcie białka i powstanie zawiesiny. Jedno na co trzeba uważać, to by nie zważyć żółtek w trakcie. Nic więcej w majonezie tradycyjnym, domowym nie ma. Ocet musi być.

@pacjent44 ocet ci się z olejem pomylił.

@pacjent44 nie rozumiem po co mi tłumaczysz, że ocet jest w majonezie, jak ja przecież to napisałem - że jak ten majonez z ocetem wylejesz przez przypadek w glebę, to mu kwiatek może zdechnąć od tego kwasu (bo ocet ma ph kwaśne w okolicy 2.5ph, a neutralne to około 6.7-7.2)

@AdelbertVonBimberstein masz rację. zapomniałem o oleju, który też jest konieczny

@pacjent44 Nie masz bladego pojęcia o czym mówisz xD

@AdelbertVonBimberstein @damw pamiętajcie, żeby nie robić majonezu na wadze, bo nie wyjdzie xD

@bori olej na płótnie, mój ulubieny

@bori Natura zmarła od oparów octu xDDD

@bori Jak widać na załączonym obrazku, Kielecki nawet do dekoracji nadaje się lepiej niż "dekoracyjny" winiary ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@bori nie wiem czy te kwiaty lubią kwaśną glebę, ale możesz spokojnie ten kielecki wy⁎⁎⁎ać na obornik. Tylko daleko od obejścia.

@bori brum brum

Będzie nowa dostawa kieleckiego.

66f4df51-15b3-46b9-b74f-68fc8897bccd

@bori to jest jeszcze żywa (ale już umierająca) natura

@bori


Skowyt winiarowców to muzyka dla moich uszu.

@cyberpunkowy_neuromantyk Pudliszki albo Wielkopolski.

Winiary to taki kompromis jak tamtych nie ma w sklepie. Od biedy też Pomorski.

Marynowane żonkile! Zgadlem?! 😃

@bori nic dziwnego, że martwa, jak kieleckim podlewasz

@bori Pod parapetem leży ofiara tej martwej natury. Martwa. Zjadła kieleckiego i ocet ją zabił.

@bori tym swoim fiskarsikiem to se możesz ten teges

@bori zobacz co ci się z oczami stało od tego tałatajstwa

Zaloguj się aby komentować