Rymy: roboty - draka - galoty - chojraka
#naczteryrymy #zafirewallem
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka ktoś Ci je chuligańsko podziurawił w środku
gdzie te racuchy? kurde zjadłbym. strasznie mnie korci by jutro pojechać ale zimno z rana ehh i potem będę zdychał
Zaloguj się aby komentować
Niestety, miejsce oryginalności w tworzeniu filmów animowanych zastąpiła optymalizacja produktu tak, by zyski były jak największe przy minimalnym ryzyku. Dlatego trudno właściwie odróżnić jedną produkcję od drugiej, każda naznaczona jest pdoboną estetyką. Złotą erą dla animacji były lata 90., ale gdyby próbować zastosować metody z tamtych lat obecnie, to budżet filmu zeżarłyby koszty zatrudnienia takiej ekipy artystów.
Zaloguj się aby komentować
Ale duża buła, poznańska
@GazelkaFarelka piękna bestia. Mój kończy pierwszą fermentację.
@GazelkaFarelka Otwarty jak drzwi w stodole
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka a z czego macie wylewke? Anhydrytowa? U mnie pc grzeje dosyc sporo, bo nie mam jeszcze termostatow, a garaz ma tez podglowowe i jest ciagle otwarty (w ciagu dnia) wiec dogrzewam okolice xD
Ja tylko ze trzy razy rozpaliłem kominek i rano (głównie przez dzieci) dogrzewam klimą.
@GazelkaFarelka Jeszcze nie. 17 stopni, kamienica z gazowym. Planuje od listopada jak temperatura spadnie na 10 stopni. Ogolnie nie grzalbym w ogole, bo lubie jak jest rzesko ale raz ze grzyb moze wejsc, a dwa panienki placza ze zimno. Swoja droga jedna strone mam ekspozycje na wschod, druga na zachod. Roznica w temperaturze pomieszczen to chyba z dwa stopnie xd
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka usechł… 🙈
Zaloguj się aby komentować
Do zupy poszedł mrożony, z chyba tydzień temu robiony domowy bulion warzywny z pieczonych warzyw i grzybów. Świetny patent.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka mieszkamy na hałdzie i mamy cały rok ogrzewanie dostępne. Do tej pory przez 1 dzień siedzieliśmy w dresach, poza tym w krótkim rękawku. Rok temu grzaliśmy jakoś od końca października, w tym roku pewnie będzie podobnie.
Nie włączyłem bo mam wyciek i brak w wody w centralnym xD
Muszę to naprawić bo robi się zimno
Na wschodzie kraju nie ma opcji zeby ogrzewanie nie chodzilo. Oprocz 2 ostatnich dni nie bylo slonca, w dzien temperatura na zewnatrz to max 15 stopni, a w nocy 4. Tak od 1,5 tygodnia. Nie ma szans bez CO by dom sie nie wychlodzil w takich warunkach.
Zaloguj się aby komentować
Usuń konto
@GazelkaFarelka Pomijając już, że obraz jest mniejszy niż pudełko czekoladek, to zwykle w Luwrze kłębi się przed nim setka osób cykających sobie zdjęcia z Mona Lisą.
Duża ta Mona Lisa, inaczej pamiętam
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka co innego masz powiedzieć, przy takich zbiorach
@GazelkaFarelka
Ale w sumie nie o grzyby tu chodzi.
Tak mówią Ci co mało grzybów znaleźli :)
Chodzi o dokarmianie kleszczy.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka mnie się również bardzo podobało ale przydałoby się aby jednak twórcy zwrócili uwagę na więcej realistycznych detali.
na przykład na stole nie ma ilości dań dla każdego a jest niby tak mówione. Czy aż 333 poziomy są tylko po to aby było 666 więźniów? Ale ten symbol nie jest w żaden sposób ukazany i wykorzystywany po co więc aż tyle ich robić?
krew wypływająca ze starych zwłok. Grubasy które nie chudną po miesiącu bez jedzenia itp itd.
wiadomo że są rzeczy które trzeba przyjąć takie jakie są np lewitujący stół ale o resztę detali fajnie jakby zadbali. Artystę poznaje się po przywiązaniu do wydawałoby się nieistotnych detali ale budujących dzieło.
@GazelkaFarelka Dotarłem do końca podróży, mój ślimaczku, i fajnie się oglądało, ale z zakończeniem mam problem, bo znów tak średnio ogarniam. Liczyłem na mniej akcji, a więcej porąbanych wątków, ale jeśli będzie kolejna część, to z miłą chęcią zobaczę.
Pierwsza część coś w sobie miała, drugą obejrzałem trzy dni temu i jakoś nie trafiła do mnie. Tak jakby próbowano mi drugi raz przekazać to samo, zamiast coś nowego.
I to jest częsty problem sequeli. Brakuje już elementu zaskoczenia.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka takie domowe to wszystko, takie ciepłe. Aż przyjemnie się czyta, bo wiem, że nie często domy żyją tymi wszystkimi przetworami, chlebem...
Zaloguj się aby komentować
Miałem kiedyś lody o smaku wasabi.
Tydzień azjatycki w Lidlu był, chciałem spróbować.
Pistacje bym wszamał, tamte poszły do kosza
Mmmmm, pistacje….
Jak to u wielu kobiet w pewnym okresie życia, włączył się właśnie program transformacji w pączką.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka a ten Pan nauczył myszy wygrywać Dzwony Najświętszej Marii Panny
Zaloguj się aby komentować
OSW ma fajny materiał o współczesnych Niemczech w kontekście podzialu/zjednoczenia wschodu z zachodem. Polecam.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka Musisz zrobić relacje na żywo ze swojej kuchni. @moll w trakcie będzie udzielać bieżących instrukcji.
zasada jest jedna: nie łączymy słodkiego z wytrawnym ( ‾ʖ̫‾)
ława_oburzonych.jpg
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka Zasiej na wiosnę ze 2 hektary fasoli.
@GazelkaFarelka podobno mozna bean baga wypelnic fasola
@GazelkaFarelka fasola jest fajną rośliną. Sądzę na balkonie przy kratce co by mnie trochę od sąsiadów zasłoniła.
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka ale wrzucaj ładne domy a nie te nowoczesne stodoły...
Zaloguj się aby komentować