@mordaJakZiemniaczek @SUM
chciałem podbić smak skyru, sam skyr jest no dość płaski, jogurtowy, nie to, co prawilny ser biały
peccorino przyjemnie podbiło smak, raz, że pachnie bardziej serowo nie jogurtowo to można też wyczuć jego delikatny posmak
nie dawałem go jakoś dużo, na cały sernik wrzuciłem 35g startego peccorino
co do makrosów, jeśli wierzyć wyliczeniom Ai
-
600g skyru naturalnego: 420 kcal, 66g białka, 6g tłuszczu, 24g węglowodanów
-
4 średnie jajka: 312 kcal, 24g białka, 20g tłuszczu, 0g węglowodanów
-
1 łyżka cukru pudru (około 10g): 40 kcal, 0g białka, 0g tłuszczu, 10g węglowodanów
-
35g budyniu waniliowego bez cukru: 126 kcal, 2g białka, 1g tłuszczu, 28g węglowodanów
-
35g startego sera pecorino romano: 147 kcal, 9g białka, 12g tłuszczu, 1g węglowodanów
Polewa:
1 mały jogurt naturalny (około 150g): 87 kcal, 5g białka, 5g tłuszczu, 6g węglowodanów
1,5 łyżeczki żelatyny (około 5g): 17 kcal, 4g białka, 0g tłuszczu, 0g węglowodanów
Procentowy rozkład makroskładników:Białko: 38% (110g * 4 kcal = 440 kcal)
-
Tłuszcze: 34% (44g * 9 kcal = 396 kcal)
-
Węglowodany: 28% (69g * 4 kcal = 276 kcal)
-
Uśrednione makroskładniki dla tego przepisu to:Białko: 38%
-
Tłuszcze: 34%
-
Węglowodany: 28%
@Sofie
wychodziło ok 133+/- kcal na porcje ok 120g