Zdjęcie w tle
UncleFester

UncleFester

GURU
  • 574wpisy
  • 7694komentarzy
Heheszki

@owczareknietrzymryjski załapałem

Zaloguj się aby komentować

Zaczyna wchodzić w czarne, na luziku i powtarzalnie, na 25m. W zasadzie warto słuchać trenera.

Na fotkach:

  • 9x19

  • 38SP WAD

  • 357 Magnum

  • 22LR

#strzelectwo #bron #chwalesie

5a5c314f-9f67-4feb-a11b-78b7bb90cb02
48995d84-aa25-4f22-9296-549514405879
48544c24-fda9-4680-ad93-21f46aac54b0
ce68dff7-5e90-4f3d-885a-e7d12c89527f

Zaloguj się aby komentować

Onestone

@UncleFester dzięki, weszło

bori

@UncleFester Daj za komentarze

bori

@UncleFester Dziękuję!

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@UncleFester niby to ty dajesz, ale za kotełka zawsze piorun poleci

UncleFester

@NiebieskiSzpadelNihilizmu To moja Helka.

Zaloguj się aby komentować

winiucho

@UncleFester półtłusty na slodko?

UncleFester

@winiucho Nie, wytrawny i ostatni pozyskiwany z mleka.

UncleFester

@Lubiepatrzec

Tak, najdelikatniejszy albuminowy serek.

Powstaje z serwatki pozostałej po odebraniu skrzepu kazeinowego, przez powolne ogrzanie jej do wrzenia.

Przepyszny.

Lubiepatrzec

@UncleFester sam nie robiłem ale też bardzo mi smakuje.

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Trypsyna

Dorzuciłam kilka sztuk

Zaloguj się aby komentować

TheCaptain

@UncleFester juz powinno być

Taxidriver

Coś tam kliknąłem.

Zaloguj się aby komentować

WujekAlien

@UncleFester to się nazywa delegowanie zadań, ja skupiam się na jedzeniu, a twarożek na⁎⁎⁎⁎ia ktoś kto się na tym zna

Zaloguj się aby komentować

owczareknietrzymryjski

@UncleFester wrzuciłem ci 150 za wpisy, sam potrzebuję 75 za komentarze plox

UncleFester

@owczareknietrzymryjski poszło

owczareknietrzymryjski

@UncleFester bardzo dziękuję

Zaloguj się aby komentować

AAAAAAAAA trzymcie mnie, bo nie wytrzymie.

Płatnik to i jakiś ponury żart.

Przesiadka z WIN7PRO64bit na WIN11PRO64bit, Płatnik 10.02.002(313) z bazą .mdb, wypierdala się koncertowo w losowych momentach, z komunikatami o braku zasobów - jaaaasne -nowy komp, nowy system, 32GB/1TB to za mało.

Coś mi się zdaje, że będzie migracja bazy na SQL-a.

#zalesie #informatyka #zus

79aaa643-6047-45e7-a5e4-46cd4bc063ab
lipa13

@UncleFester To, że komp ma tyle zasobów to nie znaczy, że program ma do nich wszystkich dostęp. Takie rzeczy można modyfikować jeśli program jest uruchamiany jako usługa, maszyna wirtualna Javy itd. Nie wiem jak to wygląda w Płatniku ale u mnie w firmie były takie niespodzianki i niektórych klientów i robiliśmy łatki/instrukcje zmiany dostępu do zasobów.

Ravm

Pomagam koledze co też ma biuro. U mnie działa.

UncleFester

Ruszyło gówno, po migracji do M$SQL19EX

Zaloguj się aby komentować

owczareknietrzymryjski

@UncleFester już leci, jak coś to ja potrzebuję 20 za komentarze

Hajt

@owczareknietrzymryjski Dziękuję 👑

Hajt

Ja za komentarz,😮💨

strzepan

Jeszcze brakuje zakazu zatrzymywania się

UncleFester

@strzepan i zawracania

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

UncleFester

@owczareknietrzymryjski dzięki

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

RACO

Było wypić Sheridansa z mlekiem

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

Alawar

@UncleFester Co Ty chcesz go zabić tymi piorunami?

bori

@UncleFester Again?

UncleFester

@bori no tak mnie nękają

JackDaniels

Widać, że Lewandowskiemu już się siwy włos trochę sypnął

Zaloguj się aby komentować

Tu zakład przetwórstwa mleczarskiego, dziś było robione masło i twarożek.

Z masłem był mały kłopot bo ni-chu nie chciało się ubić przez wstrząsanie słojem ze śmietaną.

Ten patent widziałem u mojej Babci i działał, widocznie miała więcej pary w łapach niż ja.

Po 15 minutowym wytrząsaniu, w ruch poszedł ciężki sprzęt i ubiło się w jakieś 5 min.

Z twarożkiem tym razem ostrożnie. Poprzedni był za suchy, za bardzo ogrzałem mleko około 45*C.

Tym razem grzałem do 35*C i skrzep był bardzo delikatny.

Na fotkach:

  • osełka masełka

  • masło bezpośrednio po ubiciu

  • twarożki w foremkach do ociekania

  • zsiadłe mleko z pociętym i ogrzanym skrzepem

#serowarstwo #gotujzhejto #gotowanie #domowelepsze #jedzenie #jedzzhejto #slowfood #festerpichci #foodporn

eadc1208-8308-4e8b-bc21-e69f55052f8f
fd494bf7-3327-4361-ae14-2f616f67f329
76ffc9b7-86c7-4bc3-9d32-210eb6a2427f
1ccdc76b-324d-4d94-b504-f488616f3818
paulusll

@Half_NEET_Half_Amazing Od krowy?

Half_NEET_Half_Amazing

@paulusll 

pytam bo na sklepowym słabiej wychodzi

cebulaZrosolu

@UncleFester może by człowiek wrócił do serowarstwa

UncleFester

@cebulaZrosolu fajna zabawa i smaczne rzeczy wychodzą

Astro

@UncleFester do niektórych śmietan dodaje się stabilizatory co mocno utrudnia zrobienie masła. Być może to Twój przypadek…

UncleFester

@Astro Nope, śmietanę sam zbierałem z odstanego mleka, prosto od krowy, zero dodatków.

Zaloguj się aby komentować

Rzeznik

Jeśli jeszcze aktualne to poproszę 30p

A_a

@UncleFester well done ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

malodobry

@A_a tutaj to już chyba "congratulations"

RACO

Ty to od wiosny trzymałeś?

Zaloguj się aby komentować

Następna