Komentarze (31)
@Atarax ale mi smaka narobiłeś
Ja pierd jeden robi chleb drugi sery brakuje jeszcze speca od piwa a i od cydru też byłoby fajnie
Takiego sernika to jeszcze nie widziałam
slabo to wygląda, ale ja sie nie znam
@Atarax Sery robisz z mleka sklepowego czy masz metę na surowe?
@Lubiepatrzec ze sklepowego
@kodyak ja bimber robię xD dawałem wpis
panie cuśke biała da gouda, gouda to żółty syr jest.
jak sobie dodasz Annato to będzie żółty
@Lubiepatrzec nie robie i sie nie znam, tylko slabo to wyglada
czemu to nie ma bardziej stałej konsystencji?
@Zielonypomidor Kolego, gdzies mogla byc jakas skucha na procesie, bardzo ziarnisty Ci wyszedl, dodatkowo nastepnym razem to go woskuj bo wlasnie obsycha tak nierownomiernie jak na zalaczonym obrazku. Ale najwazniejsze ze ma to to smakowac, nie musi trzymac "stylu".
@SlavedWizard przecież on jest pokryty polioctanem xD
@SlavedWizard Ale on jest pokryty bezbarwnym polioctanem. I to nie mój ser xD
@Atarax No to co mu tak rogi obsuszylo... nie bawilem sie polioctanem, u mnie pedzel w dlon i gon
Tak czy siak, smaczengo
@Atarax jak widze twoje posty to coraz większą mam ochotę zrobic ser.
Jaki najprostszy bys zaproponował na początek?
Bo ta gołda to wygląda na skomplikowaną
@Atarax Kurde no i najważniejsze jak w smaku?
@CzosnkowySmok koryciński albo primosale
@Zielonypomidor no na prawdę bardzo dobry, taki hm... orzechowy bym powiedział, żona też mówi, że bardzo dobry, i mówi że drugi kawałek smakował inaczej niż pierwszy
Widzę, że dla niektórych szokiem jest, że ser nie jest żółty, albo że jest brzydki, ale smak wszystko wynagradza, na pewno jeszcze będę go robił
@Atarax No ale po tym, że wygląda właśnie inaczej można stwierdzić, że dojrzewa.
@Atarax znasz gościa? https://www.youtube.com/@GavinWebber
Zaloguj się aby komentować