Zdjęcie w tle
Zielonypomidor

Zielonypomidor

Osobistość
  • 129wpisy
  • 2454komentarzy
Zachowam sobie to na pamiątkę.
@Gargamel_lubi_jagody
#wedzenie #jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto #gotowanie
3e964952-648f-4204-a5b1-6e66e3724e3b
Neetowiec

@Zielonypomidor o kurde smark chce dziadka dzieci robić uczyć. Ale coś widać ze atencjusz bez wiedzy, brak mu chłopskiej DYSCYPLINY.

MauveVn

Abstrachując od tego, co było przedmiotem tego ss, to "Tomki" i "Kasie" to jeden z raków toczących obecnie Hejto. Jak to widzę, to się na mnie rzuca nowotwór.

tak_bylo

@Neetowiec @Zielonypomidor ja jebię, ale elektroda się tu zrobiła

Zaloguj się aby komentować

Rybka lubi pływać w solance przed wędzeniem.
#wedzenie #jedzenie #gotujzhejto #jedzzhejto #gotowanie
dc0f7c9e-9ee9-4a16-a52e-4db7aad9a5f9
Legitymacja-Szkolna

@Zielonypomidor wygląda trochę jak:

a85a0a16-231b-4a00-961d-0f6369661ba4
SpoconaPacha

@Zielonypomidor NONIEEEEEEEE jak to usunięte konto, gdzie mój pstrąg?? : C

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Wieczorami czasami wychodzi ze mnie prostactwo. Pieczarki swojskie, pieczywo o dziwo też a sera od ponad miesiąca nie mogę zrobić. Z tego wynika, że lubię wydawać kasę na sprzęt.
#jedzenie #jedzzhejto
3419ea44-078b-4458-b957-f446a147aa71
Mr.Mars

@Zielonypomidor To będzie ser dojrzewajacy.......

......... w czasie.


Tak to musi działać.

Zaloguj się aby komentować

Przedłużają stan zagrożenia do 30 września. Oczywiście informacja znaleziona przez przypadek.
"W związku z wydłużeniem stanu zagrożenia epidemicznego COVID-19 konieczne jest równoległe wydłużenie funkcjonowania rejestru do dnia 30 września 2023 r., co zakłada przedmiotowy projekt nowelizacji."
https://legislacja.rcl.gov.pl/docs//516/12370652/12959503/12959505/dokument612956.pdf
#zdrowie #medycyna #covid
rakokuc

@Zielonypomidor to stara i sprawdzona metoda, wykorzystywana już z powodzeniem przy tymczasowo podniesionej stawce VAT

PaczeIok

@Zielonypomidor no i dobrze. Ludzie nie umieją pilnować się odnośnie czystości, noszenia maseczki jeśli czujesz się chory tylko idą w tłum zarażać innych. Im dłużej będą przepisy wymuszające na ludziach jakieś środki bezpieczeństwa tym lepiej. To jak z wizami w usa. Odmawiali zniesienia dopóki jakiś procent był odmów.

Atarax

@Zielonypomidor czyli na krew nadal w maseczce ehhh

Zaloguj się aby komentować

No i przyszedł termometr.
#wedzenie #serowarstwo
@Odpad_selektywny
934d809f-58b2-40b9-ac2c-e90b67dd82fc
s_____

@Zielonypomidor Sprawdź jaki ma zasięg i czy przez ściany łapie sygnał. Może też bym sobie kupił?

-nvm-

@Zielonypomidor jakie są te przewody? Jest opcja włożenia sondy na stałe w mięso, które jest w piekarniku? Mialem kiedyś termometr, producent obiecywał że przewód jest odporny na temperatury do 500 stopni, a przy pierwszym pieczeniu przewód się stopił.

Odpad_selektywny

@Zielonypomidor daj znać jak się sprawuje!

Zaloguj się aby komentować

4Sfor

A później się dziwić, że po lasach pełno śmieci.

libertarianin

@Zielonypomidor te same jaja są we wrocławiu, był kontenery podstawiane, od tego roku ma być mniej tych podstawianych okresowo a zamówienie już zamiast za free ma być za jakieś kosmiczne pieniądze

SCC

@Zielonypomidor to wy macie darmowy wywóz gruzu?

Zaloguj się aby komentować

W końcu świeży kalafior na rosole z niedzieli i dużo śmietany z koperkiem.
#jedzenie #jedzzhejto #gotowanie #gotujzhejto
79861ea1-f252-488d-a9bc-a5a9e34c06f3
3zet

@Zielonypomidor najlepsza zupa

PanKon

@Lurkerer szpitalna zupa miałaby jedną kostkę ziemniaka i to jakbyś miał farta

J-DEVIL

Daj no przepis na tą zupkę (oprócz rosołu)

Zaloguj się aby komentować

Sieć restauracji 7 Street zdecydowała się na odważny krok i do swojej oferty dodała pierwsze w Polsce burgery i pizzę z jadalnymi owadami. Klienci lokali będą mogli przekonać się więc, jak smakuje mącznik młynarek - dyrektor generalny sieci przekonuje, że ma smak pomidorów z ziołami. Jadalne robaki nie są oczywiście jedynym składnikiem. To tylko dodatek do klasycznej wołowiny w burgerze czy mozzarelli na pizzy.
https://haps.pl/Haps/7,167709,29585036,spelnia-sie-najgorszy-koszmar-prawicy-w-polsce-pojawily-sie.html
#bekazpisu #wiadomoscipolska #jedzenie #jedzzhejto
Basement-Chad

Zaraz z piwnic wyjdą trolle i ogłoszą, że "szury znowu miały rację". Kolejnym krokiem będzie ustawa nakazująca chodzenie do tej restauracjacji

DeadRabbit

Prawiczek ... Ludzie jedzą owady to obrzydliwe... też przeciętny prawiczek.

a3afde10-2bb2-46cc-89e3-947b3451fb39
ZohanTSW

@4Sfor burgery jeszcze ok ale kawa z mącznikami to jak pizza hawajska, pytanie tylko czy to będzie smaczne xD idąc tym tokiem to czy można gdzieś wypić kawę posypaną wołowiną?

Zaloguj się aby komentować

mickpl

@Zielonypomidor skandalem jest w ogóle jakiekolwiek porozumienie. Wiele rzeczy można Polsce zarzucić ale nie to ze potrzeba uzbrojonych ochroniarzy dla zwykłych tusrystow jak w jakimś Kongo.

Zaloguj się aby komentować

Jak moglem przegapić. Początek astronomicznej wiosny miał miejsce dziś, 20 marca o godzinie 22:24.
https://www.youtube.com/watch?v=3NQnnhlRWmc
#ciekawostki #ogrodnictwo
f370425c-8d47-426d-a7f1-a7240483ebdc
Zielczan

@Zielonypomidor w pyte

Mr.Mars

@Zielonypomidor Wczoraj dedykowałem tę piosenkę jednej Kasi na Hejto, ktora wiosną się zachwycała.

MauveVn

Od wielu, wielku lat ciężko jest zaobserwować przejście w naturze od zimy do wiosny, i trzeba patrzeć w kalendarz, bo zimy jako takiej już w Polsce nie ma, tylko dwa razy jesień.

Zaloguj się aby komentować

Jest lepiej ale następnym razem będzie drobna kostka plus udział zmielonego mięsa zwiększę do 50%. Niemniej można już spokojnie na plastry pokroić.
#jedzzhejto #jedzenie #gotowanie #gotujzhejto
c30e375e-fa65-4b3f-874f-d56c592cea55
Hi-cube

@Zielonypomidor a i odnośnie temperatury jakie są wytyczne. 72° w centrum przez minimum 3-5 minut, a nie że podskoczy do 72° i fajrant. Powyżej 75-78° przez 30 sekund. Wartości z głowy i mogłem coś pokielbasic

Zielonypomidor

@Hi-cube Dodawałem już i średni efekt, szukałem literatury o żelatynie ale wkurwia mnie, że jak kupuję w 1 kg opakowaniach to zero info o temperaturach. I tak już zmieniłem żelatynę na co najmniej Bloom 240. Tu u mnie to myślę raczej, że za mało zapakowałem i sprężyna zbyt mały nacisk dawała.

Zielonypomidor

@Hi-cube Tak masz rację, tylko ja pod koniec parzenia schodzę do 76-80 temp. wody więc dość długo się ogrzewa chyba raczej jest bezpiecznie.

Zaloguj się aby komentować

Następna