


Społeczność
Wędzenie i wędliny domowe
Trochę dymu.

Zaloguj się aby komentować
#wedlinydomowe #mollgotuje #gotujzhejto

#wedlinydomowe #kontrolaboczku #gotujzhejto #upomidora


A nie tam jakieś pączki
Zaloguj się aby komentować
Konserwa Tyrolska?

Wow. I tak bez masełka ?
Zaloguj się aby komentować
Ma się to oko i tego farta xD 630g mięsa to była ilość na napchanie słoika szynkowarowego oraz słoiczka po pasztecie równo z rantem.
Oba słoiki, spiętrowane także na styk weszły do zaplanowanego gara.
Co poza tym?
Szynkowar fajny, dobrze się napełnia, sprężyna dociskowa jest dość miękka, sama pokrywa plastikowa do parzenia dobrze chwyta sprężynę i nie trzeba się siłować z równym założeniem na słoik. Montaż termometru dobry.
Parzenie, od momentu umieszczenia słoików w garnku do wyjęcia na gotowo, zajęło mi jakieś 1,5h.
Od razu po wyjęciu zdemontowałam sprężynę i plastikową pokrywkę. Po zakręceniu na gorąco zwykłą nakrętką słoikową wieczko się wklęsło.
Smak oceni wykwalifikowany degustator po wystudzeniu produktu
#mollgotuje


Napisałem też fraszkę:
O Ty wyrobie słoikowy,
Od @moll.
Kiedy do jedzenia będziesz już gotowy?
Jestem ch⁎⁎⁎wy we fraszki
Zaloguj się aby komentować
Zobaczymy jak sobie ten szklany szynkowar radzi
#wedlinydomowe #mollgotuje

@moll #szynkowar - elita, szanuję!

Zaloguj się aby komentować
#wedzenie #rodzicielstwo


@paulusll daj mi to człowieku
Zaloguj się aby komentować

Co to za wędzenie przy 120 stopni?
Pieczenie chyba?
Kurczaka będziesz wędził?
Zaloguj się aby komentować
Miałam trochę jeszcze surowego mięsa więc przedwczoraj był sos a'la boloński (połowa sosu zamrożona), dziś było risotto z żeberkami, jutro schabowe, w piekarniku piecze się sztuka mięsa na kanapki.
#wedlinydomowe

Polska gurom
Ależ bym wjechał w takie frykasy! Dosłownie jak dzik w żołędzie 🐗
@GazelkaFarelka podaj adres, już jadę po kaszankę
Zaloguj się aby komentować
#wedzenie #gotujzhejto #jedzenie #domowelepsze

Zaloguj się aby komentować
#upomidora #wedzenie #domowelepsze #jedzenie #gotujzhejto

@chwastyodkuchni dziwne, już dwa tygodnie mija a ja nie mam kolejnej paczki :)
A na poważnie! Jak ktoś będzie miał szansę spróbować to polecam z całego talerza. Są świetne!
Wiadomo, jedzenie ma przede wszystkim smakować, ale jak dla mnie i tak całkiem idealne.
@chwastyodkuchni piękne.
Zaloguj się aby komentować
#wedlinydomowe #gotowanie

@chwastyodkuchni piękne jak konie w galopie!
Zaloguj się aby komentować

'gwarantujemy dyskretną przesyłkę'
Ale co to jest
Też ostatnio wydech robiłem, ładny tłumik
Zaloguj się aby komentować
#wedlinydomowe #wedzenie #jedzenie

Mistrz improwizacji
@4Sfor W małej nie zrobię kabanosów bo nie przeciśnie. Ech
Zaloguj się aby komentować
Robię eksperymenty ze schabem (ma ładny obrost tłuszczem, więc liczę na to, że się nie przesuszy nadmiernie)
#wedlinydomowe #mollgotuje
nie marnuj całego tygodnia, dla mnie to już możesz wrzucać do piekła i rozgrzewać paczkomat
@VonTrupka tak to nie ma! Porządnie ma przejść przyprawami, nawet gorczyca tłuczona wleciała, więc daj mięsku szansę
Zaloguj się aby komentować
Ojciec ostatnio #keto świry więc średnio raz na miesiąc mama robi wędliny, to i nam się skapnie.
Krojone na porcje i do zamrażarki.

@GazelkaFarelka szukacie może córki do adopcji?
@GazelkaFarelka Ty masz dobrze.. Zapytaj może czy by mi też nie wysłała proszę
@GazelkaFarelka czad! Takie mięsko to szacuneczek, jakość życia się poprawiła dobre z 8 lat temu, jak olałem supermarkety i ogarnąłem lokalnych rzeźników, troszkę większy dystans, ale mięsko nieporównywalnie lepsze jakościowo
Smacznego wam ,zazdroszczę!
Zaloguj się aby komentować
Rodzima kiełbasa "palcówka" i hiszpańskie chorizo to w zasadzie ta sama kiełbasa. Wystarczy odjąć przyprawy typu majeranek, cząber i zastąpić suszoną papryką (20 g/kg).
#wedzenie #wedlinydomowe #domowewyroby #domowewedliny
znajomy właśnie przysłał z Hiszpani te chorizo(mi nie podchodzi) i FUET ANTARTIDA - ta to za⁎⁎⁎⁎sta w smaku. sama bez niczego można wpierdalać
@SuperSzturmowiec Jest trochę odmian chorizo. Często to jest coś w stylu białej kiełbasy tylko na czerwono.
Ale takie dojrzałe chorizo jest eleganckie.
Fuet to rarytas jak ktoś lubi spleśniałą kiełbasę
@SuperSzturmowiec Ale chleba to weź, bez chleba się nie najesz.
Zaloguj się aby komentować