Komentarze (25)
Wyglada jak dla chuopa co w pole idzie
No ale generalnie spoko
@maly_ludek_lego a to dla baby na fajrancie xD
@moll hue hue
@maly_ludek_lego dziękuję!
@splash545 smakuje też
630g łopatki
9,7g peklosoli
1 płaska łyżeczka czosnku suszonego
1 płaska łyżeczka majeranku
0,5 łyżeczki grysu paprykowego
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
0,5 łyżeczki pieprzu białego
0,25 gorczycy (starłam w moździerzu)
z mięsa ładniejsze kawałki powykrawałam i pokroiłam w kostkę, taką o boku do 2cm max. Resztę, z tłuszczem, zmieliłam na grubych oczkach.
dodać sól i przyprawy (użyłam peklosoli, bo dzieliłam na 2 słoiki, jeden zawekowałam na później po parzeniu)
na dobę w szczelnym pojemniku do lodówki
napełnić szynkowar (u mnie szynkowar i słoik)
wbić termometr w mięcho
do gara, wody zalać do poziomu mięsa w naczyniu
podgrzewać do osiągnięcia przez wodę 80-85 stopni
trzymać temperaturę aż mięso osiągnie 68-70 stopni
wyciągnąć, wystudzić, do lodówki
Konserwa Tyrolska?

@enderwiggin po co masło? W słoiku było trochę smalcu
Zaloguj się aby komentować
Wow. I tak bez masełka ?