Ciekawostka
Rodzima kiełbasa "palcówka" i hiszpańskie chorizo to w zasadzie ta sama kiełbasa. Wystarczy odjąć przyprawy typu majeranek, cząber i zastąpić suszoną papryką (20 g/kg).
#wedzenie #wedlinydomowe #domowewyroby #domowewedliny
Rodzima kiełbasa "palcówka" i hiszpańskie chorizo to w zasadzie ta sama kiełbasa. Wystarczy odjąć przyprawy typu majeranek, cząber i zastąpić suszoną papryką (20 g/kg).
#wedzenie #wedlinydomowe #domowewyroby #domowewedliny
znajomy właśnie przysłał z Hiszpani te chorizo(mi nie podchodzi) i FUET ANTARTIDA - ta to zajebista w smaku. sama bez niczego można wpierdalać
@SuperSzturmowiec Jest trochę odmian chorizo. Często to jest coś w stylu białej kiełbasy tylko na czerwono.
Ale takie dojrzałe chorizo jest eleganckie.
Fuet to rarytas jak ktoś lubi spleśniałą kiełbasę
@SuperSzturmowiec Ale chleba to weź, bez chleba się nie najesz.
@ZygoteNeverborn
Zaloguj się aby komentować