#gotujzhejto
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Gotowanie, przepisy i inne takie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@wonsz leniwa karpatka? XD
Zaloguj się aby komentować
Najlepiej jest zamówić luzowane mięso z udek z kurczaka i przygotować je w podobny sposób jak na tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=QlOGZYgk90Q
Mięso z udek jest bardzo soczyste i praktycznie nie da się go wysuszyć tak jak piersi.
wyluzowanie udka to około 3 minuty roboty
Zaloguj się aby komentować
@moll zaiste wygaldaja bardzo smakowicie! Same otręby czy coś jeszcze dodajesz? A masz może fotkę po upeiczeniu?
@moll mniam
@moll Do takich mielonych można jeszcze dodać warzyw. Wymieszać z masą mięsną albo do środka.
Zaloguj się aby komentować
Zrobiłem, średnio mi wyszło, pewnie dlatego, że nie jestem najlepszy w te klocki. Nie mniej zjadłem, żona też i póki co żyjemy. Dzięki za przepis, na pewno skorzystam jeszcze, z któregoś mniej skomplikowanego.
@DzialaczWiejski Zrobiłam dzisiaj, wyszło i smakowało
@DzialaczWiejski Proszę dać przepis na Calzona.
Zaloguj się aby komentować
@Agannalo Za 20 minut to się upiecze i będzie miękkie?
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka Matko boska, jakbym dostał te tłuste kluchy to bym uciekł z domu chyba xd Inicjatywa zacna, popieram taki tag. NIe mniej jednak uważam że lepiej jest przygotować normalny obiad i go odgrzać na następny dzień i ugotować coś normalnego póżniej na kolejny niż na szybko po pracy byle tylko było co zjeść.
Uwielbiam te kluski, z naczyń to tylko jedna miska brudna i garnek , wysokobiałkowe, czas przygotowania jakieś 10 minut
Fajny pomysł z serem zamiast ziemniaków
Zaloguj się aby komentować
@qqterens
>wszystko na kalafiorku
Interesujący koncept. Nie rozpadało się to? Kalafior nie za surowy?
Na ile stopni?
@qqterens daj przepis bo mi sie z kalafiora wszystko rozpada
Zaloguj się aby komentować
@DzialaczWiejski Ty jesteś ten - Food Emperor?
Robiłem dziś na kolację, wyszły świetne! Dzięki za przepis!
Zaloguj się aby komentować
@Tapporauta nie mdli cię taki sam ryż z tłuszczem bez żadnego sosu?
Smacznego dla jego. Fajne ogórasy karbowane.
@Tapporauta
Prawie wyrobiłem się przed 19tą, co by tych na diecie nie męczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szczęście twoje
Zaloguj się aby komentować
@DzialaczWiejski zapisane, jesli to nie problem to daj prosze jakis swoj autorski tag, chetnie bede obserwowac a i wolaniem to przyszlych wpisow tez nie pogardze
@DzialaczWiejski Te dwie łyżki soli to na 500g czy na 1kg mięsa, bo trochę niejednoznacznie?
@DzialaczWiejski masz fajny styl, przyjemnie się czyta 🙃
Zaloguj się aby komentować
Na cheddarze nie jadłem, muszę zrobić przy weekendzie;)
a co pomiędzy makaronem?
same piczary? ( ͡° ͟ʖ ͡°)
@Z_buta_za_horyzont czyli chuj a nie lazania.
Zaloguj się aby komentować
@DzialaczWiejski dołączam się do podziękowań, nie lubię sojowego, ale ten sposób tłumaczenia do mnie przemawia. Może masz sposób na taki sos jak pieczeniowy jasny z torebki, ale wiadomo, żeby nie był z torebki?
ale ten cukier to konieczny jest?
@DzialaczWiejski idź do sklepu, pozagladaj na śmieszne polski i zgadnij pastę Gochujang i dodaj do sosu, z dobrego dania wyjdzie ci
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@moll Teraz do wora i sous vide
Wyjęte! Teraz niech się studzi
Wygląda mi trochę na jakąś ziemię z wiórkami koksowymi z której coś wyrasta
Zaloguj się aby komentować
@Z_buta_za_horyzont jak zwykle w sobotę u mnie też za chwilę wjedzie, nie tak ładna ale na cebuli
Zaloguj się aby komentować