Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (13)

Ja jadłem nagetsy z er frajera tylko Ciiiiiii 🤐🤫

@cebulaZrosolu taki przepis od znajomej polskiej babci co za młodu wyemigrowała do włoch:

-spaghetti w wersji bieda edyszion-ugotowany makaron, pieprz i sól, polany oliwą do tego czosnek i zioła z ogródka i trochę najtańszego startego żółtego sera

-spaghetti niższa klasa średnia - dodaj do tego sos pomidorowy

-spaghetti klasa średnia - dodaj do tego mięso wieprzowe mielone i cebulę

-spaghetti na bogato - mięso wołowe lub konina i do tego ser parmegiano

@Yes_Man to włoska pizza, gdzie są zioła? tam rosną jak chwasty przy drodze np. bazylia i rukola

@Yes_Man ja dzisiaj kraftowe czosndogi 🙂

Pokaz pizzę po obróbce termicznej

b140e699-3b88-45c5-a74d-856d6a70e6d9

@PlatynowyBazant20 to jest pizza po obróbce xD ja jej nie palę, kamień do pizzy robi robotę w kilka minut

@Yes_Man takiej jeszcze nie robiłem, ale jadłem coś podobnego na korsyce, tylko bardziej białe, chrupkie i delikatne. Żona zawsze mówi że to była najlepsza pizza jaką jadła

@PlatynowyBazant20 mąka super zero, pieczesz na kamieniu krótko, dosłownie wystarczy 5 minut. Oczywiście można trochę przeciągnąć i będzie bardziej rumiana i przypieczona od dołu, ale to kwestia gustu 😃

@Yes_Man w misie rośnie ciasto na jutro,

@PlatynowyBazant20 jest i olej z awokado, czuję się influenserem ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@rith masz rację, przez ciebie go kupiłem w sobotę, i specjalnie postawiłem do zdjęcia, :) naprawdę dobry. Grzanki z tym olejem na śniadanie mega dobre. Na stałe zagości w kuchni.

To jest przed wstawieniem do piekarnika?

MMm, z zakalcem, najlepsza. Ciasto białe jak prawdziwy aryjczyk.

Zaloguj się aby komentować