

Komentarze (13)
Ja jadłem nagetsy z er frajera tylko Ciiiiiii 🤐🤫
@cebulaZrosolu taki przepis od znajomej polskiej babci co za młodu wyemigrowała do włoch:
-spaghetti w wersji bieda edyszion-ugotowany makaron, pieprz i sól, polany oliwą do tego czosnek i zioła z ogródka i trochę najtańszego startego żółtego sera
-spaghetti niższa klasa średnia - dodaj do tego sos pomidorowy
-spaghetti klasa średnia - dodaj do tego mięso wieprzowe mielone i cebulę
-spaghetti na bogato - mięso wołowe lub konina i do tego ser parmegiano
@Yes_Man to włoska pizza, gdzie są zioła? tam rosną jak chwasty przy drodze np. bazylia i rukola
@Yes_Man ja dzisiaj kraftowe czosndogi 🙂
Pokaz pizzę po obróbce termicznej

@PlatynowyBazant20 to jest pizza po obróbce xD ja jej nie palę, kamień do pizzy robi robotę w kilka minut
@Yes_Man takiej jeszcze nie robiłem, ale jadłem coś podobnego na korsyce, tylko bardziej białe, chrupkie i delikatne. Żona zawsze mówi że to była najlepsza pizza jaką jadła
@PlatynowyBazant20 mąka super zero, pieczesz na kamieniu krótko, dosłownie wystarczy 5 minut. Oczywiście można trochę przeciągnąć i będzie bardziej rumiana i przypieczona od dołu, ale to kwestia gustu
@Yes_Man w misie rośnie ciasto na jutro,
@PlatynowyBazant20 jest i olej z awokado, czuję się influenserem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rith masz rację, przez ciebie go kupiłem w sobotę, i specjalnie postawiłem do zdjęcia, :) naprawdę dobry. Grzanki z tym olejem na śniadanie mega dobre. Na stałe zagości w kuchni.
To jest przed wstawieniem do piekarnika?
MMm, z zakalcem, najlepsza. Ciasto białe jak prawdziwy aryjczyk.
Zaloguj się aby komentować