Więcej informacji za 25 minut
#gotowanie #mollgotuje
Jeszcze się dosuszają chwilę w piecu
@moll zostało coś?
@moll Adoptuj mnie
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Gotowanie, przepisy i inne takie
Jeszcze się dosuszają chwilę w piecu
@moll zostało coś?
@moll Adoptuj mnie
Zaloguj się aby komentować
@Semicolon A gdzie ziemniak?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Polecam taką wersję: maliny rozetrzeć na sos, po kilka na porcję zostawić do dekoracji, wątróbkę usmażyć standardowo, podawać na rukoli, polane sosem malinowym i posypane całymi malinami.
@Mielonkazdzika moja matka robiła z papryka i pieczarkami, dzięki temu nie jest sucha jak badyle, czami też robię tak dla siebie
@Mielonkazdzika Ja akurat nie przepadam za wątróbką ale podobno bardzo dobra wychodzi z jabłkiem.
Zaloguj się aby komentować
A pokaz przed zjedzeniem
@paramyksowiroza tak, poproszę
Masz jakiś ciekawy pomysł na zagospodarowanie ozorków? Zjadłabym może coś innego niż w galarecie
Obrzydliwe...piorun!
Zaloguj się aby komentować
Mmmm, vifonik
Zaloguj się aby komentować
@qqterens lukrecja z Haribo
@qqterens zawijanie sushi (przynajmniej tego z zielem na zewnątrz) całkiem spoko sprawa, no i swoje smakuje najlepiej xd jedyna rzecz o której trzeba pamiętać to przelać ryż tak długo aż woda nie będzie mętna, potem to już z górki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz muszę się nauczyć robić te odwrócone, z ryżem na wierzchu xd
Mmm, zazdro
Zaloguj się aby komentować
@qqterens Powodzenia! I pamiętaj - najważniejszy jest ryż!
I pokaż jak skończysz. Ocenimy
zrób jedno ze śledziem o cebulą
Zamiast płukać ryż Ch wie ile razy wlej zimną wodę i odstaw na 30 minut. Dwa płukania i z głowy. Do zaprawy fajny przelicznik kiedyś znalazłem:
https://www.blendman.pl/przepis/jak-ugotowac-ryz-do-sushi-zaprawa-do-ryzu/
Ryż robiony według tego i wchodzi jak złoto
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@wonsz Na co ci tyle kaszy gryczanej.
No, skończyłem. Pozdrawiam wytrwałych, ja idę się wyrzygać bo w sumie byłem najedzony, ale jeden się rozpadł, to go rozkroilem do zdjęcia, ale pachniał tak ładnie, to go spróbowałem i #kurlajakietodobbbre , teraz nigdzie nie mogę go znaleźć...
@wonsz Pomysł zacny, kasza, mielone, sosik i zielenizna do przeżucia
Zaloguj się aby komentować
Dej tyci więcej kafiru liści. Zmniejszają ostrość.
A where sos rybny? Spróbuj zamiast sojowego. Lepsze do tego
Imbir jakiego pochodzenia? Ten z afryki jest mocniejszy niz chinski.
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować
To nie wyglada jak stek, a jakis mielony z wolowiny, nie powinienes go jesc na rozowo.
@mordaJakZiemniaczek Dziwna struktura jak na rostbef, żyjesz
Nawiązując do wcześniejszego wpisu to nawet nie próbuj oszukiwać że tylko 3h gotowałeś w 58° ! (*  ̄︿ ̄)
Zaloguj się aby komentować
Bez mięsa? Fujka. A tyle bezdomnych psów biega.
@moll @vredo niestety w UK nie ma bezpańskich psów, a mięso takie drogie, że jedyne w moim zasięgu, to te z robaków...
Jakie składniki? To jakaś feta czy coś tam na górze?
Zaloguj się aby komentować
Możesz jeść co chcesz ale nie nazywaj się Polakiem!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
antypioruny za rodzynki tutaj
@GazelkaFarelka jakby co to z sera można zrobić inne rzeczy
@GazelkaFarelka Idź rozdaj sąsiadom
Zaloguj się aby komentować
@lactozzi Jasne, że można. Zamiast ryżu dużo lepiej sprawdzi się tu kasza gryczana gotowana w wywarze z suszonych grzybów.
A grzyby oczywiście należy przesmażyć na maśle klarowanym wraz z cebulką, dodać do kaszy i wszystko wymieszać z mięsem.
Wołowina z kolei powinna być z tych tłustszych kawałków.
Zaloguj się aby komentować
Im więcej mąki tym bardziej glinaiste, ciężkie, twarde, niesmaczne ciasto. Tak, jak w kopytkach. Myślę, że sekretem są odpowiednie i gorące ziemniaki.
Jak ciasto kleiste to łapki olejem natłuścić i od razu milej leci.
@Ziutson Moje łapki i bez tego są tłuste ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za każdym razem jak robię knedle to kurwuję, że ciasto mi się klei do rąk i ostatni raz robię xD
@SidTheKid A próbowałeś z gorącymi ziemniakiami? Do gorących mąka, najpierw łyżką, potem rękoma. Jajko na samym końcu.
Zaloguj się aby komentować
@mordaJakZiemniaczek mmmm, piccunie
Fajna, jak robisz ciasto? Jaka maka?
@PanPieczi tym razem robiłem pizzę na spontanie, więc zrobiłem inaczej, zwykle używam suchych drożdży i zostawiam ciasto w lodówce na 2-3 dni.
Dziś było 500g mąki, 330-350g wody, 11g drożdży świeżych, 10g soli i jakaś łyżka oliwy. Z pół godziny wyrastania w 40C w piecu , uformowanie kulek i wyrastanie ich tyle ile piec się grzał do 250.
Ale daj więcej sosu kotkowego
@Tedbundy jakiego? XD
Zaloguj się aby komentować