Zdjęcie w tle
Gotowanie

Społeczność

Gotowanie

268

Gotowanie, przepisy i inne takie

Lubicie wontrobke?
Nigdy nierobilem a bym chcial. Zna ktos jakis dobry i prosty przepis.
Place w piorunach!
#jedzenie #gotujzhejto

zawolam @VonTrupka bo wygladasz na zorientowanego w temacie
f684ea80-4110-4c3b-a23d-84f49908cf70
motokate

@Mielonkazdzika Polecam taką wersję: maliny rozetrzeć na sos, po kilka na porcję zostawić do dekoracji, wątróbkę usmażyć standardowo, podawać na rukoli, polane sosem malinowym i posypane całymi malinami.

Sweet_acc_pr0sa

@Mielonkazdzika moja matka robiła z papryka i pieczarkami, dzięki temu nie jest sucha jak badyle, czami też robię tak dla siebie

lubiespac

@Mielonkazdzika Ja akurat nie przepadam za wątróbką ale podobno bardzo dobra wychodzi z jabłkiem.

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Dziś polecam rognons d’agneau a la dijonnaise, czyli nerki jagnięce w sosie śmietanowo-musztardowym.
#gotujzhejto
cb17c0b1-0a2b-44b9-a247-421d76b3b02c
def

A pokaz przed zjedzeniem

moll

@paramyksowiroza tak, poproszę


Masz jakiś ciekawy pomysł na zagospodarowanie ozorków? Zjadłabym może coś innego niż w galarecie

Zaloguj się aby komentować

Zrobione. Wołam @lubieplackijohn bo byłeś ciekawy jak poszło 😉
#gotujzhejto
01a8a7d8-cdb0-4431-9095-2f1b6c91da77
c81ea04d-a6e5-4192-a573-813f592bab89
ytilibuuun

@qqterens lukrecja z Haribo

Asu

@qqterens zawijanie sushi (przynajmniej tego z zielem na zewnątrz) całkiem spoko sprawa, no i swoje smakuje najlepiej xd jedyna rzecz o której trzeba pamiętać to przelać ryż tak długo aż woda nie będzie mętna, potem to już z górki ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Teraz muszę się nauczyć robić te odwrócone, z ryżem na wierzchu xd

Zaloguj się aby komentować

Sushi będzie robione 🙂
#gotujzhejto
d1f51fb8-9837-41c3-9548-0f001b7f39f3
lubieplackijohn

@qqterens Powodzenia! I pamiętaj - najważniejszy jest ryż!


I pokaż jak skończysz. Ocenimy

Yakamaz

zrób jedno ze śledziem o cebulą

Zaloguj się aby komentować

W makro promka na wół, to wziąłem 5 kilo, zmielilem, do tego paczka tortilli 36cm średnicy i będę wieczorem zawijał, pół zamrażarki burrito napierdolę a później będę jadł.

#gotujzhejto
3c7e4b0e-3863-4d1a-90d0-39f248b248ef
Opornik

@wonsz Na co ci tyle kaszy gryczanej.

wonsz

No, skończyłem. Pozdrawiam wytrwałych, ja idę się wyrzygać bo w sumie byłem najedzony, ale jeden się rozpadł, to go rozkroilem do zdjęcia, ale pachniał tak ładnie, to go spróbowałem i #kurlajakietodobbbre , teraz nigdzie nie mogę go znaleźć...

9e36e10c-c8d5-4051-9f8d-87590cc289f8
FulTun

@wonsz  Pomysł zacny, kasza, mielone, sosik i zielenizna do przeżucia

Zaloguj się aby komentować

Hej, robię bazę do zupy tajskiej, wrzuciłem tylko liście kaffiru, trawę cytrynową, imbir, sos sojowy, i... wyszło zaskakująco ostre.
To imbir tak daje przy większej ilości?
Robiąc warzywa miałem dorzucić papryczkę chili, ale chyba se daruję.

#gotujzhejto #kuchniaazjatycka
bejonse

Dej tyci więcej kafiru liści. Zmniejszają ostrość.

A where sos rybny? Spróbuj zamiast sojowego. Lepsze do tego

ErwinoRommelo

Imbir jakiego pochodzenia? Ten z afryki jest mocniejszy niz chinski.

Opornik

Komentarz usunięty

Zaloguj się aby komentować

W nawiązaniu do wpisu
https://www.hejto.pl/wpis/obstawiajcie-przezyje-jak-wciagne-calosc-mam-ambitne-postanowienie-oproznienia-z
To chyba będę żył.
#gotowanie #jedzenie #gotujzhejto
@def @nobodys @twombolt @Astro @wonsz @VonTrupka @Stashqo @CzosnkowySmok @cebulaZrosolu @UncleFester @Dlu
044a8ec3-8f91-45dd-bd55-57c6f9e3a1ff
9842b795-9a4b-4b63-b867-e5771bba7795
60a75ee5-0f78-40c4-9389-75a24ba2288e
Nedkely

To nie wyglada jak stek, a jakis mielony z wolowiny, nie powinienes go jesc na rozowo.

UncleFester

@mordaJakZiemniaczek Dziwna struktura jak na rostbef, żyjesz

VonTrupka

Nawiązując do wcześniejszego wpisu to nawet nie próbuj oszukiwać że tylko 3h gotowałeś w 58° ! (*  ̄︿ ̄)

Zaloguj się aby komentować

Bezmięsny obiad do oceny.

#foodporn  #jedzenie  #jedzzhejto  #gotujzhejto #gotowanie
b4b6093e-84c1-4f22-94be-19a7fc9aaa8f
vredo

Bez mięsa? Fujka. A tyle bezdomnych psów biega.

madhouze

@moll @vredo niestety w UK nie ma bezpańskich psów, a mięso takie drogie, że jedyne w moim zasięgu, to te z robaków...

maly_ludek_lego

Jakie składniki? To jakaś feta czy coś tam na górze?

Zaloguj się aby komentować

Upiekłam sernik bo miałam ser, żeby się nie zmarnował, ale ja nie znoszę sernika i teraz będę musiała to jeść (żeby się nie zmarnowało).

#problemypierwszegoswiata
a1adc347-69f3-4582-bf9a-7e0718cd7bca
ciksters

antypioruny za rodzynki tutaj

PanNiepoprawny

@GazelkaFarelka jakby co to z sera można zrobić inne rzeczy

piksel169

@GazelkaFarelka Idź rozdaj sąsiadom

Zaloguj się aby komentować

Robił ktoś gołąbki z mięsem wołowym zamiast wieprzowego? Jakieś spostrzeżenia? Porady?
#pytanie
paramyksowiroza

@lactozzi Jasne, że można. Zamiast ryżu dużo lepiej sprawdzi się tu kasza gryczana gotowana w wywarze z suszonych grzybów.

A grzyby oczywiście należy przesmażyć na maśle klarowanym wraz z cebulką, dodać do kaszy i wszystko wymieszać z mięsem.

Wołowina z kolei powinna być z tych tłustszych kawałków.

Zaloguj się aby komentować

Po tym jak w sobotę wspiąłem się na wyżyny moich zdolności kulinarnych i zrobiłem naleśniki, zachciało mi się wczoraj knedli. Myślę: obrać ziemniory, dodać mąki, ugnieść, dużo roboty nie będzie. KURWA. Ciasto lepiło się jak skurczybyk, wszystko upierdzielone, stół, stolnica, garnki, pojemnik na mąkę, spodnie. Chyba kilo mąki wsypałem, i tak płynęło. No to już ciul, robię te kulki. Śliwek nie miałem, to wziąłem truskawki mrożone. Ręce pooblepiane, kulki się rozpierdzielały i kleiły do talerza, ledwo się to udało do garnka wrzucić. No ale za to po ugotowaniu taki knedel wyglądał jak pomarszczona ogolona torba, smakował jak glina, a z truskawki w środku zrobiła się kwaśna breja otoczona dwoma centymetrami ciasta. Mysz jak jadła to prawie zwymiotowała i wypluła na talerz, prosiła żebym więcej nie gotował. Dzisiaj żarłem to co zostało z wczoraj, czuję, że mnie przykituje na tydzień. Zostaję przy gotowaniu wody na herbatę.

#jedzenie #niegotujzhejto #gotujzhejto
20c3f1ab-96cc-436a-9f10-fdd348cd810b
A.Star

Im więcej mąki tym bardziej glinaiste, ciężkie, twarde, niesmaczne ciasto. Tak, jak w kopytkach. Myślę, że sekretem są odpowiednie i gorące ziemniaki.

Ziutson

Jak ciasto kleiste to łapki olejem natłuścić i od razu milej leci.

Piechur

@Ziutson Moje łapki i bez tego są tłuste ( ͡° ʖ̯ ͡°)

SidTheKid

Za każdym razem jak robię knedle to kurwuję, że ciasto mi się klei do rąk i ostatni raz robię xD

A.Star

@SidTheKid A próbowałeś z gorącymi ziemniakiami? Do gorących mąka, najpierw łyżką, potem rękoma. Jajko na samym końcu.

Zaloguj się aby komentować

Częstujcie się, to dla Was
#gotowanie #gotujzhejto #pizza
d355ac73-1272-409a-8646-c3693ee3f671
40e1e1db-4503-4d50-ab97-a92b6ba646ac
Foofy_Shmoofer

@mordaJakZiemniaczek mmmm, piccunie

PanPieczi

Fajna, jak robisz ciasto? Jaka maka?

mordaJakZiemniaczek

@PanPieczi tym razem robiłem pizzę na spontanie, więc zrobiłem inaczej, zwykle używam suchych drożdży i zostawiam ciasto w lodówce na 2-3 dni.

Dziś było 500g mąki, 330-350g wody, 11g drożdży świeżych, 10g soli i jakaś łyżka oliwy. Z pół godziny wyrastania w 40C w piecu , uformowanie kulek i wyrastanie ich tyle ile piec się grzał do 250.

22082b38-c92a-427d-8ac3-c16171699efc
8db9b7f4-4847-4056-a118-e4296e96c2bc
Tedbundy

Ale daj więcej sosu kotkowego

Zaloguj się aby komentować