To imbir tak daje przy większej ilości?
Robiąc warzywa miałem dorzucić papryczkę chili, ale chyba se daruję.
#gotujzhejto #kuchniaazjatycka
Dodaj soku z limonki albo cytryny, kwas powinien troche zlagodzic ostrosc i dobrze pasuje w smaku.
A potem dodal bym te papryczki
To tylko moja rada, ale moge sie nie znac ¯\_( ͡° ͜ʖ ͡°)_/¯
@Opornik tak, szczególnie jeśli zamiast sproszkowanego użyłeś świeżego
@moll
@wonszwiesz zdziwiłem się bo świeżego imbiru używałem setki razy, nigdy nie był taki ostry.
@Opornik ale nie w takiej konfiguracji
@moll No nie, do zupy chyba nigdy nie dawałem.
@Opornik a widzisz!
@Opornik ja zawsze próbuję osobno składników jeśli czegoś nowego używam, właśnie żeby wiedzieć czego się spodziewać, a nie wrzucić do gara wedle czyjegoś przepisu i nagle zonk
Dej tyci więcej kafiru liści. Zmniejszają ostrość.
A where sos rybny? Spróbuj zamiast sojowego. Lepsze do tego
Imbir jakiego pochodzenia? Ten z afryki jest mocniejszy niz chinski.
@ErwinoRommelo Lidlowego.
@bejonse
>A where sos rybny?
Stara nie lubi bo jej jebie, ja uwielbiam. Bardziej dla niej robię.
@Opornik w zupie stara poczuje tylko jebnięcie umami z sosu rybnego
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować