Dzisiaj zrobiłem powtórkę na nieco grubszym cieście i trochę mocniej przypiekłem
#pizza #jedzenie #bojowkapiekarska


Piekarnik i szamot? Ceramika powinna starczyć. Piekarnik to jest 250+, a szamot zaczyna się powyżej 300 stopni.
W każdym razie wygląda zacnie. Ser może nieco zbrązowieć bardziej, ale to metoda prób i błędów w moim przypadku.
Ale z drugiej strony nie ma czegoś takiego jak zła pizza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Salami z czarnymi oliwkami? Tego jeszcze nie grałem.
@wielkaberta mam gazowy i grzeje w okolicy 300, dzięki za komentarz
Zaloguj się aby komentować
@Yes_Man I bardzo dobrze. Ja tam na przykład nie lubię takich czornych, twardych skwarków potem jeść. Takie jaśniutkie najlepsze, obojętne czy to wypieki czy jakieś mięsa, a nie zwęglone zelówki.