Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem
Cześć z Was dziwiła się że moja pizza jest biała. Często tak jest zwłaszcza jeśli jej nie przeciągam w piekarniku. Mąka 00 i dobrze nagrzany piekarnik z kamieniem szamotowym powodują że pizza piecze się szybko i nie przypieka za bardzo od góry.
Dzisiaj zrobiłem powtórkę na nieco grubszym cieście i trochę mocniej przypiekłem 😃
#pizza #jedzenie #bojowkapiekarska
80523e19-9a38-480a-8a3f-da238e282367
347f9ccd-c4ea-4a90-9775-ef60e53b7be7
3

Komentarze (3)

@Yes_Man


  • Piekarnik i szamot? Ceramika powinna starczyć. Piekarnik to jest 250+, a szamot zaczyna się powyżej 300 stopni.

  • W każdym razie wygląda zacnie. Ser może nieco zbrązowieć bardziej, ale to metoda prób i błędów w moim przypadku.

  • Ale z drugiej strony nie ma czegoś takiego jak zła pizza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  • Salami z czarnymi oliwkami? Tego jeszcze nie grałem.

@wielkaberta mam gazowy i grzeje w okolicy 300, dzięki za komentarz 😃

@Yes_Man I bardzo dobrze. Ja tam na przykład nie lubię takich czornych, twardych skwarków potem jeść. Takie jaśniutkie najlepsze, obojętne czy to wypieki czy jakieś mięsa, a nie zwęglone zelówki.

Zaloguj się aby komentować