Yes_Man
Fanatyk
Cześć z Was dziwiła się że moja pizza jest biała. Często tak jest zwłaszcza jeśli jej nie przeciągam w piekarniku. Mąka 00 i dobrze nagrzany piekarnik z kamieniem szamotowym powodują że pizza piecze się szybko i nie przypieka za bardzo od góry.
Dzisiaj zrobiłem powtórkę na nieco grubszym cieście i trochę mocniej przypiekłem😃
#pizza #jedzenie #bojowkapiekarska
Dzisiaj zrobiłem powtórkę na nieco grubszym cieście i trochę mocniej przypiekłem
#pizza #jedzenie #bojowkapiekarska


@Yes_Man
Piekarnik i szamot? Ceramika powinna starczyć. Piekarnik to jest 250+, a szamot zaczyna się powyżej 300 stopni.
W każdym razie wygląda zacnie. Ser może nieco zbrązowieć bardziej, ale to metoda prób i błędów w moim przypadku.
Ale z drugiej strony nie ma czegoś takiego jak zła pizza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Salami z czarnymi oliwkami? Tego jeszcze nie grałem.