@SilverMonkey już wiem do kogo wpaść na kolację
@moll @SilverMonkey mój ojciec kiedyś wpadł na pomysł, mielismy powalona jabłonke ktora sypała jabcami miesiąc na grubo. Miesiac dzien w dzien robil racuchy. Najpierw tydzien dopracowywal ciasto, potem czy jakblka krojone czy tarte.... Miesiac. Dzien w dzien. O 6 wsiadal na rower, wracal z 3kg jabłek (chyba Kloss). Robil ciasto.... Wstajesz o 8 a tu yeb racuchy. Miesiac. Dzien w dzień.
@Cybulion nadal lubisz, czy Ci się przejadły?
@SilverMonkey 10 lat przerwy zrobilem. Gdybym mogl to bym nawet i dzisiaj zjadł. Ale mialem taki moment że cofalo mnie na mysl o jabłkach.
@Cybulion jak takie dopracowane to wszystko to dawaj przepis taty!
Cukru sobie sypnij :3
@bishop cukier przereklamowany
@SilverMonkey Jak zrobiłeś je takie puszyste? Jakiś trik z sodą?
@miciek drożdżowe, czas wyrastania trochę ponad 1,5h z tego przepisu https://mojewypieki.com/przepis/drozdzowe-racuchy-z-jablkami
Zaloguj się aby komentować