Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (27)

@chwastyodkuchni u mnie właśnie jajówa z twoim boczkiem

bbb91d07-e47b-4421-ac42-9d34ac04e037

@UmytaPacha xD boczek to prosiaczkowy, ja tylko obróbce podałem 😁

@chwastyodkuchni w ogóle co taka mała patelnia? przecie to do rana będziesz robił

@UmytaPacha 32 cm patelnia, chociaż tefal pewnie liczy obwód góry a nie powierzchni smażenia 😐 oszukiści

od kiedy grule są niezdrowe? ( ͠° ͟ʖ ͡°)

@VonTrupka odkąd się je na grubej warstwie tłuszczu smaży

@chwastyodkuchni to smaż na blasze zamiast na tłuszczu (´・ᴗ・ ` )

@VonTrupka erytrocyty śląskie są zdrowsze i lepienie ich mnie uspokajają ale nie chcieli.

@VonTrupka na blasze mają inną fakturę, dobrze chrupiący placek to połowa sukcesu

@Zielczan druga połowa do pełnego sukcesu to gulasz? (¬‿¬)


czy sos grzybowy? (´・ᴗ・ ` )

@chwastyodkuchni kluseczki zawsze w pytkę (. ❛ ᴗ ❛.)

@VonTrupka cukier ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zielczan to kopytka (¬‿¬)


aa nie pszpraszam, dopiero sobie wątek przypomniałem


ojacieżnie....w pedałówie na stołówie były placki z cukrem

deficyt cukrowy w kraju, a na talerzu pół kilo 😆

tez miałem placki trochę inne te co się je z sosem grzybowym i kapusta kiszonom

@chwastyodkuchni te co si robi podobnie jak kluski. zaponiałem jak sie nazywaja chyba ziemniaczane. bo te z zdjecia to tarte jak sie nie myle

@SuperSzturmowiec kartacze?


@moll sorry, że wzywam ale mam problem z kojarzeniem

@moll pierwsze słysze taką nazwe

@moll fuczki są z ciasta naleśnikowego i kapustę mają w środku

@chwastyodkuchni boczuś polecam dosmazyc w tych cudownych placuchach

I do tego śmietanka że skwarkami. Proszę nie mówić, że niezdrowe. Warto.

@chwastyodkuchni mam nadzieję, że posypałeś je cukrem

A próbowałeś kiedyś robić placki tarte na grubych oczkach? Od kiedy po raz pierwszy takich spróbowałem tylko takie sobie robię 😋 Konieczne z dodatkiem mięsnym, jakimś boczusiem albo kiełbaską - mega wypas. Tylko, wiadomo, wszystko zależy od ziemniaków.

@4Sfor Ziemniaków to u mnie średnio 5 odmian różnych typów kulinarnych.


Z plackami to chodzi Ci o klasyczny hash brown czy spolszczoną wersje z jakiem i mąką? Ja robię z tartych na miazgę z ok 1/4 tartych na drobnym oczku. Tylko tu ziemniak innowator i ciężko go spalić więc można długo smażyć.

@chwastyodkuchni Spolszczona wersja, na największych oczkach tarki. Kiedyś jadłem takie na drobnej ale od czasu jak posmakowałem tego drugiego wariantu, to tylko takie robię ☺️

Zaloguj się aby komentować