Od wczoraj same niezdrowe rzeczy robię do jedzenia. Zresztą przynajmniej gotowanie i sprzątanie zajmuje mi głowę.

Placki ziemniaczane na późną kolacje? Czemu nie, jeśli jedzą.

#jedzenie #upomidora
9f0cd3c7-395a-4545-808f-1e558a654d39
27

Komentarze (27)

UmytaPacha

@chwastyodkuchni u mnie właśnie jajówa z twoim boczkiem

bbb91d07-e47b-4421-ac42-9d34ac04e037
chwastyodkuchni

@UmytaPacha xD boczek to prosiaczkowy, ja tylko obróbce podałem

UmytaPacha

@chwastyodkuchni w ogóle co taka mała patelnia? przecie to do rana będziesz robił

chwastyodkuchni

@UmytaPacha 32 cm patelnia, chociaż tefal pewnie liczy obwód góry a nie powierzchni smażenia oszukiści

VonTrupka

od kiedy grule są niezdrowe? ( ͠° ͟ʖ ͡°)

chwastyodkuchni

@VonTrupka odkąd się je na grubej warstwie tłuszczu smaży

VonTrupka

@chwastyodkuchni to smaż na blasze zamiast na tłuszczu (´・ᴗ・ ` )

chwastyodkuchni

@VonTrupka erytrocyty śląskie są zdrowsze i lepienie ich mnie uspokajają ale nie chcieli.

Zielczan

@VonTrupka na blasze mają inną fakturę, dobrze chrupiący placek to połowa sukcesu

VonTrupka

@Zielczan druga połowa do pełnego sukcesu to gulasz? (¬‿¬)


czy sos grzybowy? (´・ᴗ・ ` )

VonTrupka

@chwastyodkuchni kluseczki zawsze w pytkę (. ❛ ᴗ ❛.)

Zielczan

@VonTrupka cukier ( ͡° ͜ʖ ͡°)

VonTrupka

@Zielczan to kopytka (¬‿¬)


aa nie pszpraszam, dopiero sobie wątek przypomniałem


ojacieżnie....w pedałówie na stołówie były placki z cukrem

deficyt cukrowy w kraju, a na talerzu pół kilo

SuperSzturmowiec

tez miałem placki trochę inne te co się je z sosem grzybowym i kapusta kiszonom

chwastyodkuchni

@SuperSzturmowiec jak inne?

SuperSzturmowiec

@chwastyodkuchni te co si robi podobnie jak kluski. zaponiałem jak sie nazywaja chyba ziemniaczane. bo te z zdjecia to tarte jak sie nie myle

chwastyodkuchni

@SuperSzturmowiec kartacze?


@moll sorry, że wzywam ale mam problem z kojarzeniem

moll

@chwastyodkuchni @SuperSzturmowiec fuczki

SuperSzturmowiec

@moll pierwsze słysze taką nazwe

Zielczan

@moll fuczki są z ciasta naleśnikowego i kapustę mają w środku

lechaim

@chwastyodkuchni boczuś polecam dosmazyc w tych cudownych placuchach

lechaim

I do tego śmietanka że skwarkami. Proszę nie mówić, że niezdrowe. Warto.

monke

@chwastyodkuchni mam nadzieję, że posypałeś je cukrem

4Sfor

A próbowałeś kiedyś robić placki tarte na grubych oczkach? Od kiedy po raz pierwszy takich spróbowałem tylko takie sobie robię Konieczne z dodatkiem mięsnym, jakimś boczusiem albo kiełbaską - mega wypas. Tylko, wiadomo, wszystko zależy od ziemniaków.

chwastyodkuchni

@4Sfor Ziemniaków to u mnie średnio 5 odmian różnych typów kulinarnych.


Z plackami to chodzi Ci o klasyczny hash brown czy spolszczoną wersje z jakiem i mąką? Ja robię z tartych na miazgę z ok 1/4 tartych na drobnym oczku. Tylko tu ziemniak innowator i ciężko go spalić więc można długo smażyć.

4Sfor

@chwastyodkuchni Spolszczona wersja, na największych oczkach tarki. Kiedyś jadłem takie na drobnej ale od czasu jak posmakowałem tego drugiego wariantu, to tylko takie robię

Zaloguj się aby komentować