(c)hułop musi pojeść, a że za oknem zero stopni wiater i nawet śnieg pada to tłustego jadła się (c)hułopu chce.
Makaron taki jaki był w szafce (lepsze do tego dania było by tagliatelle jajeczne) w sosie śmietanowo-pieczarkowym z boczkiem i brandy oprócz tego co na zdjęciu jeszcze parnezanem posypał (może być inny tarty ser dojrzewający)
na jedną porcję jeden kieliszek (40ml) brandy, alkohol odparować reszta standardowo
#wychodzimyzprzegrywu #jedzenie #gotujzhejto #codziennymakaron #postprzerywany
def9be40-8535-47b3-bd2e-12e573c084be
8fdf96e6-374c-4c25-a2b2-b36642b110ce
6b2456f7-af0a-4b26-9b89-d8255a5b88a0
Shadov

Więcej parmezanu, bez parmezanu to się nie najesz

TheLastOfPierogi

@Shadov po wielu latach badań mogę z całą świadomością napisać, że w naturze nie istnieje zjawisko pt. "za dużo parmezanu"

Zielczan

@TheLastOfPierogi popieram

Mr.Mars

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Bardzo dobrze, że chłop ma pełny brzuszek.

AndrzejZupa

Szanuję za Pliską...zacny trunek.

SiostraNieZdradziDziewczynaTak

@AndrzejZupa dobra i tania brandy, wersja XO za 85zł to już petarda

z tanich ale jakościowych alkoholi polecam jeszcze calvados z auchana i torres 10YO czasem jest w biedronce w dobrej cenie

43088c08-7b7d-4aaa-aa4b-86fc1e8d0057
AndrzejZupa

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Nie ma lepszych życzeń na święta niż te propozycje - zanotowane! Alleluja!

Zaloguj się aby komentować