Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem
Tym razem taka #pitca wyszła. Musiałem wcześniej wyjąć z lodówki, żeby trochę podrosło, bo nie było planowane na dziś, ale głodomory nie mogły wytrzymać.. Muszę jednak poszukać nowego ciasta, bo nie wygląda to tak okazale jak u innych.

Mąka 00 robi robotę - dużo cieniej można rozciągnąć zanim się rozerwie. Mam jednak wrażenie, że za małe porcje ciasta były.

Składniki:

  • sos pomidorowy, bazylia, oliwki, mozzarella w bloku, camembert, salami
  • sos pomidorowy, bazylia, oliwki, mozzarella w kulce, szynka

#gotowanie #gotujzhejto #pizza
a9fb440c-284f-4236-88b7-67c73e7c1a2f
d0c9a6a1-edcb-4445-89b2-43aa8d78669f
74d5c783-8a34-4f5c-b879-4c208276b823
2532bafb-d6b3-4e73-b473-805f920c39f5
PanNiepoprawny userbar
3

Komentarze (3)

@PanNiepoprawny jak moge coś zasugerować to warto mozarelle mocno odsączyć przez kilka godzin przed podaniem to sie wtedy taka zupa nie robi, a i grzej mocniej piekarnik.

@Niv mocniej już nie mogę zagrzać. 270 stopni max i rozgrzewam godzinę wcześniej żeby blacha, którą sobie dorobiłem się mocno rozgrzała. Pizza jest wypieczona od spodu. Co do mozzarelli to była wcześniej pokrojona i leżała na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się wilgoci.

Zaloguj się aby komentować