240 g Czerwona fasolka, 240 g czarna fasolka, 200g sojowe "miesko" z aldi, 100 g kuskus pelnoziarnisty, 2 srednie cebulki dodane w polowie
Do tego:
2 lyzki flax seed
1 lyzka miodu
1 lyzka oleju sezamowego
1 lyzka oleju z orzechow wloskich
1 lyzka treriyaki sosu
1 lyzka sosu sojowego
Przyprawy: Graham masala, Curry, bazylia, wloskie herby, pieprz, kurkuma, ostra papryka
Dodaj wszystkie skladniki glowne naraz do cieplej wody, gotuj, potem dodaj przyprawy, a na koniec cebule na 5-8 minut i benc masz
Wszystko w jednym garze, zrobione w 20 minut.
Ale zajebiscie pachnie, smakuje tez super.
Fun fact: cala potrawka ma dokladnie takie makro jak na obrazkach, prawie wszystkie aminokwasy na full, 80+ gram. bialka. Jedzenia na 4 miski okolo. 200% blonnika.
Ze wzgledu na resistance starche w fasolkach, cala potrawka powinna miec okolo 1300 kalori zamiast 1400.
#dieta #jedzenie #weganizm
Ja bym tam jeszcze tunczyka wrzucił 🙂 ale przepis fajny 👍
@Hajt Tunczyk to by nie bylo weganskie xD
@Nedkely wygląda jakby już raz ktoś to zjadł ಠ_ಠ
@Nedkely Tak trochę bez ładu i bez składu. Pomieszałeś ze sobą kuchnię japońską, meksykańską, włoską, indyjską i szczyptę koreańskiej.
W dodatku zamiast to przygotować jak należy, czyli przesmażyć cebulkę z imitacją mięsa i przyprawami a następnie dodawać fasolki i kuskus, to wrzuciłeś to wszystko do wody, aby wszystko wyszło bez smaku.
Wprawdzie uchroniło Cię to przed tą absurdalną mieszanką smaków, bo garam (nie graham!) masala straciło swój smak w tej wodzie, a "włoskie herby" nabrały w tym posmaku siana, ale nie mam pojęcia jak w ogóle wpadłeś na taki zestaw.
Rzucałeś rzutkami do tarczy ze składnikami?
A wystarczyłoby trochę kuminu, chilli i 2-3 kostki gorzkiej czekolady..
@paramyksowiroza hahaha
Zaloguj się aby komentować