Wesprzyj nas i przeglądaj Hejto bez reklam

Zostań Patronem

Komentarze (13)

A gdzie szczypiorek

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak uwaga porada dnia - następnym razem weź świeże jaja ;), rozgrzej masło i zredukuj grzanie do minimum, wbij odpowiednią ilość jaj, dopieprz i dosól i dopiero teraz ustaw większą moc/ogień na palniku mieszając cały czas.

@SiostraNieZdradziDziewczynaTak spartoliłeś najprostsze danie

Imo-primo to pomijajac ten jak zwykle juz upierdolny widelec (a obliż go chociaż do diabła! ;p) to jajecznica sama w sobie wygląda całkiem sexy.

Nie za rzadka i nie nazbyt ścięta. Bon appétit monsieur Chuopen. 😎

@Marshalist patelnia żeliwna bez powłoki więc metalowym widelcem robiłem i nakładałem, jak prawdziwy chłop bez ceregieli z silikonową łapką do teflonu

patelnia żeliwna bez powłoki więc metalowym widelcem robiłem i nakładałem...


@SiostraNieZdradziDziewczynaTak i pewnie tez nim jadłeś, czego nie uważam za nic wyjątkowego czy zdrożnego.


btw patelni? jesteś z niej zadowolony ?


...jak prawdziwy chłop bez ceregieli..


Skoro tak bardzo pretendujesz do miana chłopa, to może już czas abyś zaczął jeść z patelni 😀

@Marshalist bardzo dobra patelnia za 75zł z darmową dostawą bardzo się opłaca

https://www.pepper.pl/promocje/navaris-zeliwna-patelnia-30-cm-wstepnie-sezonowana-2-raczki-zeliwna-patelnia-do-piekarnika-kuchenki-grilla-ogniska-666691#reply-13541715


jajecznicy z patelni nie jadam bo patelnia utrzymuje długo ciepło i wyszła by przesuszona! inne potrawy to co innego, często jem z patelni bo nie chce się zmywać talerza.

jajecznicy z patelni nie jadam bo patelnia utrzymuje długo ciepło i wyszła by przesuszona!


@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Słusznie. Nie pomyślałem o tym.

<br />

btw żeliwnej patelni, to byłem kiedyś w posiadaniu 30-stka Stauba bodajże, ale po zrobieniu na niej kilku wyjątkowo gorzkich w smaku steków, wylądowała na śmieciach. Myślę choć mogę się mylić, ze ten paskudny smak brał się ze zbyt mocnego nagrzewania patelni a wiec i spalonego oleju, a także z faktu, ze nie poddałem jej procesowi sezonowania, o którym nie miałem wtedy pojęcia. Niewłaściwy sposób jej mycia czy suszenia tez pewnie się do tego przyczynił. Trudno.

Obecnie mam 26-stke nierdzewke, z której jestem bardzo zadowolony, jednak jajecznice robię na osobnej patelni typu non stick.

Zaloguj się aby komentować