Śniadanie najsprawiedliwsze dla (c)hułop
#wychodzimyzprzegrywu #jedzenie #gotujzhejto #jajka #postprzerywany
A gdzie szczypiorek
@wykopowybanita91 nie urósł dla Jego
@wykopowybanita91 no to w takim razie zabieram pioruna bo nie ma szczypiorka
@SuperSzturmowiec
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak sorry winetu
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak uwaga porada dnia - następnym razem weź świeże jaja ;), rozgrzej masło i zredukuj grzanie do minimum, wbij odpowiednią ilość jaj, dopieprz i dosól i dopiero teraz ustaw większą moc/ogień na palniku mieszając cały czas.
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak spartoliłeś najprostsze danie
@kwiatek87 @Quake nie umiecie jajecznicy robić
Imo-primo to pomijajac ten jak zwykle juz upierdolny widelec (a obliż go chociaż do diabła! ;p) to jajecznica sama w sobie wygląda całkiem sexy.
Nie za rzadka i nie nazbyt ścięta. Bon appétit monsieur Chuopen. 😎
@Marshalist patelnia żeliwna bez powłoki więc metalowym widelcem robiłem i nakładałem, jak prawdziwy chłop bez ceregieli z silikonową łapką do teflonu
patelnia żeliwna bez powłoki więc metalowym widelcem robiłem i nakładałem...
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak i pewnie tez nim jadłeś, czego nie uważam za nic wyjątkowego czy zdrożnego.
btw patelni? jesteś z niej zadowolony ?
...jak prawdziwy chłop bez ceregieli..
Skoro tak bardzo pretendujesz do miana chłopa, to może już czas abyś zaczął jeść z patelni
@Marshalist bardzo dobra patelnia za 75zł z darmową dostawą bardzo się opłaca
jajecznicy z patelni nie jadam bo patelnia utrzymuje długo ciepło i wyszła by przesuszona! inne potrawy to co innego, często jem z patelni bo nie chce się zmywać talerza.
jajecznicy z patelni nie jadam bo patelnia utrzymuje długo ciepło i wyszła by przesuszona!
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak Słusznie. Nie pomyślałem o tym.
btw żeliwnej patelni, to byłem kiedyś w posiadaniu 30-stka Stauba bodajże, ale po zrobieniu na niej kilku wyjątkowo gorzkich w smaku steków, wylądowała na śmieciach. Myślę choć mogę się mylić, ze ten paskudny smak brał się ze zbyt mocnego nagrzewania patelni a wiec i spalonego oleju, a także z faktu, ze nie poddałem jej procesowi sezonowania, o którym nie miałem wtedy pojęcia. Niewłaściwy sposób jej mycia czy suszenia tez pewnie się do tego przyczynił. Trudno.
Obecnie mam 26-stke nierdzewke, z której jestem bardzo zadowolony, jednak jajecznice robię na osobnej patelni typu non stick.
Zaloguj się aby komentować