#gotujzhejto #gotowanie #japierdolealedobre
@Zielczan mniam
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Gotowanie, przepisy i inne takie
@Zielczan mniam
Zaloguj się aby komentować
Co to za gatunek ryżu i w jakim sklepie można go kupić?
Poproszę przepis
@paramyksowiroza od razu widać, że ryż pierwsza klasa, wygląda na górski / basmati
Zaloguj się aby komentować
Obiad kołchozniczy średnio wygląda i smakuje jeszcze gorzej
U mnie była wczoraj,tyle,że z pietruszką
Zaloguj się aby komentować
@moll Też pamiętam swój pierwszy posiłek na talerzu, łezka się w oku kręci ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@moll Jak coś robi jedzonko tó jest dobrą zabawką.
@moll fajne ciasto ciocia ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Mi się takie coś przejadło. Teściowa często robi taką "pizzę", z tym że jak większość jej kulinarnych dzieł robi zawsze tak samo, na pałę i w ilościach hurtowych. Później nas uszczęśliwia takim drożdżowym plackiem który ląduje w zamrażalniku na wcześniej dostawie.
Taka pizza może być dobra ale z dobrymi składnikami, a nie z półsurowymi pieczarkami i kukurydzą bo zazwyczaj takie dodatki są dla mnie. Sos bez przypraw, całość bez smaku bo przecież sobie poleje ketchupem... ehhh
W 1990 na hali targowej w Gdańsku jadłem pizzę na grubym pokrytą jajecznicą i ogórkiem kiszonym.
Moja mama robiła do tego typu pizzy specjalny sos, ciekawa jestem czy u kogoś jeszcze było podobnie?
Przepis na sos to mniej więcej:
Na patelni usmażyć cebulę, kiełbasę, paprykę, pieczarki, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Wystudzony sos nałożyć na wyrośnięte ciasto (koniecznie grube, prostokątna blacha) i na górę posypać startym żółtym serem, oregano i do pieca.
Ostatnio robiłam i polecam bo to na prawdę ciekawa wariacja pizzy, i cała rodzina się naje 😅
Zaloguj się aby komentować
@dru_gru leci do ulubionych, dzięki
Zaloguj się aby komentować
@nxo dobre rizotto jest zajebiste. Robiles z winkiem i na rosole? i ze startą skórką cytryny?
Jajo przy piątku na Anna Berg
@nxo oo takie risotto super sprawa. Szkoda, że czasochłonne jeśli trzeba bulion do tego robić
Zaloguj się aby komentować
@moll W robieniu naleśników najgorsze jest życie.
@moll patelnia musi być całkowicie płaska, dobrze natłuszczona (ale nie morka z tłuszczu) o mocno rozgrzana, wtedy nawet uda Ci się je przerzucać w powietrzu jak chef
@moll z czym placki wariacie?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka mrożonego to nie chcę
Mmmmm gdzie podjechać?
@GazelkaFarelka Smacznego!
Zaloguj się aby komentować
@paramyksowiroza No dobra, fajnie, fajnie. Ale co później po tym rozwściekaczu?
Zaloguj się aby komentować
o kurla smak dzieciństwa. Będę robić leczo 🥰🥰🥰
Bardzo ładne leczo. Jaką kiełbasę wrzuciłeś?
Leczo z cukinią... łeh...
Zaloguj się aby komentować
@Jim_Morrison smaczne, pozwoliłem sobie się poczęstować
Zaloguj się aby komentować
Mmm,wygladaja jak prawdziwe- gotowane na wodzie
Zaloguj się aby komentować
Bardzo ładna, ale moja pizza studiuje prawo
elegancki placek
@def Mmmm piekne brzegi, widać, że bardzo smaczne
Zaloguj się aby komentować
co to jest?
bez opisu się nie liczy
Podrzucam przepis ;) https://seonkyounglongest.com/thai-basil-pork-belly/#tasty-recipes-34111-jump-target
Bleh, tajskie z frytkami
Bez ziemniaków się nie najesz
Zaloguj się aby komentować
Ano, koty to uwielbiają ^^ moje trzeba odganiać, bo jedzą na potęgę
@Jim_Morrison polecam po sezonie w lidlu są zajebiste mrożone, co najfajniejsze oni mrożą młody bób
@Jim_Morrison jakie kurwa kleszcze. To bób jest
Zaloguj się aby komentować
Tak zepsuć grzyby 🙄
@SunSenMeo Czemu? Suszonych mam taką masę że nie ma sensu suszyć więcej.
@Opornik Ja nazywam zajączki grzybem homeopatycznym, bo nie mają żadnego aromatu ani smaku. W lesie nie schylam się po nie - szkoda pleców, wiek już nie ten. Poza tym nienawidzę tej gilowatej tekstury tego grzyba bleh... Więc jak dla mnie to zepsułeś sos śmietanowy zajączkami
@koniecswiata zajączki to bardzo dobre grzyby
@SiostraNieZdradziDziewczynaTak przecież to prawie podgrzybek
a u mnie tylko kleszcze i komary
Zaloguj się aby komentować
@Dalmierz_Ploza Psiknij siebie to Ty będziesz ostry
@Suodka_Monia co najwyżej gruby o.O
@Dalmierz_Ploza żyletki daj
@Dalmierz_Ploza Raz tak psikaliśmy z ziomeczkiem na filety z kurczaka na grillu. Były mocno ostre XD A no i nie psikaj w zamkniętym pomieszczeniu przypadkiem bo to ma większą moc niż się wydaje.
Zaloguj się aby komentować