Komentarze (16)

MG78

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania! Jeśli chcesz aby dopisać Cię do listy napisz komentarz lub priv!


@Bula1899 @upsidedownpl @Paulie @wposzukiwaniu @UbogiKrewny @Woltmer_ @dywagacja @zypulka @Empe12 @GladysDelKarmen @flaki @krash @Majki992 @Pawelvk @lubieplackijohn @PanHeniek @Zgrywajac_twardziela @Vairusek @PJ94 @arcydramatyczny @vvyspa @UbogiKrewny @kiszony_korniszon @LoneRider @Darect @Zgrywajac_twardziela @ucieklem_z_wykopu_jak_zostal_sciekiem @LondoMollari @Fritzowski @SlavedWizard @case25 @Redwood @wrazik @Oczk @sireplama @Wlacza @monke


Jeśli zostałeś lub zostałaś zawołana ale chcesz abym wypisał Cię z listy napisz proszę priv.

jiim

Co za gówno. Gość w 10 minut tlumaczy jak położyć składniki na gotowym (!) spodzie i piec.


Tyle samo zajmie zrobienie pizzy mając gotowe ciasto xD

mikocjusz

@jiim Dzięki qmplu za uratowanie 10min życia.

MG78

@jiim słuchanie ze zrozumieniem nie jest twoją najmocniejszą stroną skoro uważasz, że w filmie jest 10 minut tłumaczenia jak położyć składniki.


Gotowe spody do pizzy niestety nie oferują odpowiedniej jakości i na rynku de facto nie ma przyzwoitych gotowych podstaw pozwalających przygotować pizzę we włoskim stylu.

jiim

@MG78 no tak, bo jeszcze są tak nader istotne elementy, jak historia xD


Obcinając zbędne elementy można by zamiast filmu stworzyć instrukcję:


- kup gotowy spód,

- połóż składniki, tu macie trzy gotówce,

- zapiecz raz lub dwa razy.


I proszę, nie trzeba 10 minut słuchać pierdolenia.

Magnetar_Mike

@jiim ale jak możesz nieładnie mówić, przecież to jest Bóg:)

machszat

@jiim Chce konkurować z tutorialem na YouTube, jak pić wodę.

Rmbajlo

@jiim  ale morgana freemana to Ty szanuj

kodyak

Ja kiedyś robiłem lazanie dla leniwych. Czyli zamiast płatów wziąć jakikolwiek makaron wsadzic z sosem mięsem beszamelem i serem i zapiec. Masz lazanie. Smak dokładnie ten sam


Uwaga podaje też wersję ala polska. Ziemniaki w kostce do tego cukinia w kostce mięso mielone posmazone beszamel posypać duża iloscia sera. Zapiekamy. Tez bardzo dobre


Czyli reasumując beszamel jest tu kluczowy

Hasti

@MG78 Na początku było bardzo dobrze a teraz chyba się pogubiłeś w tym co robisz. Nie chce mi się tego nawet oglądać.


Na polskim youtube brakuje mi kogoś kto wszedłby we współpracę z jakimś sklepem z azjatyckimi produktami. Kogoś kto przygotowywałby egzotyczne jadłospisy na cały tydzień. Kup sobie pastę miso, kup sobie pastę tahini i parę innych egzotyków, które tanie nie są a z moimi przepisami na pewno! to wykorzystasz to w ciągu tygodnia albo dwóch i niczego nie zmarnujesz, coś jak "Policzona szama".


Ja w tej chwili jestem w trakcie przygotowywania sobie takiego egzotycznego tygodnia. Zbieram szybkie i fajne przepisy aby wykorzystać wszystko to co kupiłem w azjatyckim sklepie.

paramyksowiroza

@Hasti A co konkretnie kupiłeś w tym sklepie?

Z jakiej części Azji szukasz przepisów?

Na playlistach kanału UMAMI masz przepisy podzielone na różne azjatyckie kuchnie.

Wiele składników będzie się powtarzać w przepisach, wiec wykorzystasz co masz.

https://www.youtube.com/@UMAMIkuchniaAzjatycka/playlists

Hasti

@paramyksowiroza Znam i korzystam z tych przepisów ale bardziej zależy mi terqz na takich 15-20min. https://youtu.be/rVqod3lmu6E

MG78

@Hasti Mam serię azjatycką z naciskiem na kuchnię japońską i koreańską, zacząłem też niedawno serię o ramenie, jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to za jakiś czas będę pewnie też nagrywał trochę z Japonii.

wiewioor

Dzięki za ten odcinek, mega fajna szybka szama, dzieciaki zadowolone, żona zdziwiona że umiem coś do jedzenia ogarnąć. Takie przepisy dla ludzi co potrafią co najwyżej jajecznicę zrobić to też wartość dodana!

Zaloguj się aby komentować