Moje tegoroczne odkrycie kulinarne: chleb keto. Robiony według tego przepisu: https://tlustegary.pl/przepis-na-prosty-keto-chleb/
#bojowkapiekarska

Społeczność
Z szacunku do chleba. I ciasta. I ciasteczka. I we wzajemnym szacunku. Każdy piecze jak potrafi.
Work in progress:
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo a ja myślałem że wy tam co innego wypiekacie.
Cos pieknego
@ErwinoRommelo najs
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka kurde śmieszne :D
@GazelkaFarelka myślałem że to jakaś Kiełbasa z serem xD
Na początku myślałem że to kiełbasa haha
Zaloguj się aby komentować
Czosndogi !!!
To makowce?
Wygląda jak parówki w jakimś ciemnym cieście 🤣
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka po co nacina sie chleb? Nie mozna takiego calego upiec?
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo dla takiego chlibka złamałbym dietę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ErwinoRommelo Zgłodniałem przez tą robotę, podziel się
@ErwinoRommelo erwińcio trzymej kciuki and fingers crossed żeby mi ten ocet włosia nie wyżarł xd ehh krąg hejtoblogera zaczyna się domykać, ryzykuję życiem dla kontentu
Zaloguj się aby komentować
Piękności! Zaraz i ja się zabieram za chlebek
Przeca to Nosacz Sundajski
@GazelkaFarelka Ludzie, co wy macie z tymi chlebami?! Kolejne zdjęcie chleba, nic tylko chleby i chleby!
Dlaczego nikt nie zamieszcza....
Zaloguj się aby komentować
Wsadzila ciasto do lodowki i zapomniala xD
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo ofensywa chlebowa trwa w najlepsze.
@ErwinoRommelo i teraz z takiego świeżutkiego bochna odkrawasz pajdę i smarujesz masłem
czemu ludzie nie wrzucaja zdjec srodka
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo otwieraj piekarnie!
@ErwinoRommelo Piękny! Aż żal kroić. No chyba że masz Winiary to wtedy trzeba. Tylko grubo smaruj
@ErwinoRommelo upiekł taki dobry chleb, że można nim nóż kroić
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo czekaj aż odkryjesz chlebek ziemniaczany
zapiera mi dech w piersiach, czy to miłość?
@ErwinoRommelo Też by mi zapierało jakbym ponad kg chleba zjadł na raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bardzo ładny bochen, kradnę piętkę póki ciepła!
Ale to musi smakować, wygląda super!
Zaloguj się aby komentować
Kto go tak rozsmieszyl, tego chałka?
Aleeeee bym tooooo
Ale chała...
Zaloguj się aby komentować
jak zrobić obwarzanka?
obtoczyć dziurę ciastem.
dziękuję.
@l__p Jak się przykleja te ziarenka na bajglu?
@l__p przynajmniej przez dziurę nic nie wypadnie
Zaloguj się aby komentować
zaklepuje 5 półdupek i piętke xd
edit xD ...
@ErwinoRommelo Piękne its , bjutiful ❤️
@ErwinoRommelo Te pęknięcia na pierwszej focie wyglądają jakbyś zapiekł w tym chlebie przez przypadek żabę.
Ale mnie wlurwiacie wszyscy tymi pieknymi chlebami. Chyba kupie maszyne do pieczenia ;)
Zaloguj się aby komentować
@ErwinoRommelo Dobre!
@ErwinoRommelo przepiękny bochen, pozdrawiam.
@ErwinoRommelo co u erwinko?
Zaloguj się aby komentować
Ale spieczone
Cykl rozwojowy kobiety
Bajgle świetne wyszły, gratsy! Polecam przyprawę "everything bagel" na wierzch plus serek biały do środka.
Zaloguj się aby komentować
daj mie to, bo ja jeszcze przed sniadaniem
@l__p zmieniałeś coś z wyrastaniem?
@l__p tamte to były bajgle dziewice, te są już bez simlocka, czekam na następne
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka A certyfikat jest?
@bori nic z tych rzeczy, to porządne wypieki
@GazelkaFarelka o jacie! Jaka wyżerka.
boskie, robiłam raz, są bardzo satysfakcjonujące, pewnie bym powtarzała, ale dla mnie za słodkie, zbyt kaloryczne i za dużo roboty
Zaloguj się aby komentować
@GazelkaFarelka pamietaj, tylko na smalcu!
@TheLikatesy fryturze
@TheLikatesy oryginalne Świętomarcińskie są chyba z margaryną?
Mało osób o tym wie ale z podobnego przepisu korzystali Szwedzi w 17. wieku kiedy podbijali Polskę. Zachowały się przekazy dot. oblężenia Częstochowy relacjonujące atak na miasto. Można z nich się dowiedzieć, że między innymi kulami ulepionymi z masy podanej przez opa ostrzeliwano mury miasta. Reszta jest historią. #hejtnarogaleswietomarcinskie
@GazelkaFarelka Co roku robię, ale w tym jakoś weny zabrakło. Z rzeczy, których u Ciebie nie widzę to masa marcepanowa. Nie dajesz, bo nie lubisz czy w Twoim przepisie jej nie ma?
@Iknifeburncat jest 200g zmielonych migdałów
@GazelkaFarelka ale to nie to samo przecież. Z drugiej strony zawsze dawałem mniej miodu więc może na jedno wychodzi.
Zaloguj się aby komentować