Zdjęcie w tle
Bojówka Piekarska

Społeczność

Bojówka Piekarska

95

Z szacunku do chleba. I ciasta. I ciasteczka. I we wzajemnym szacunku. Każdy piecze jak potrafi.

Mam nadzieję, że nie zostanę potraktowany za to na tym tagu, jak użytkownik e-bike na forum rowerowym xD

Moje tegoroczne odkrycie kulinarne: chleb keto. Robiony według tego przepisu: https://tlustegary.pl/przepis-na-prosty-keto-chleb/

#bojowkapiekarska
bfac4d27-2170-4f7c-ba0f-51aa70601707
1

Zaloguj się aby komentować

Hoszin

@ErwinoRommelo a ja myślałem że wy tam co innego wypiekacie.

rith

@ErwinoRommelo najs

Zaloguj się aby komentować

cebulaZrosolu

@GazelkaFarelka kurde śmieszne :D

kubex_to_ja

@GazelkaFarelka myślałem że to jakaś Kiełbasa z serem xD

Hajt

Na początku myślałem że to kiełbasa haha

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Hajt

Wygląda jak parówki w jakimś ciemnym cieście 🤣

Zaloguj się aby komentować

Fate-of-Furia

@GazelkaFarelka po co nacina sie chleb? Nie mozna takiego calego upiec?

Zaloguj się aby komentować

splash545

@ErwinoRommelo dla takiego chlibka złamałbym dietę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Yes_Man

@ErwinoRommelo Zgłodniałem przez tą robotę, podziel się

UmytaPacha

@ErwinoRommelo erwińcio trzymej kciuki and fingers crossed żeby mi ten ocet włosia nie wyżarł xd ehh krąg hejtoblogera zaczyna się domykać, ryzykuję życiem dla kontentu

20c58226-911b-4b51-b0b7-c0f01ea74968

Zaloguj się aby komentować

Sofie

Piękności! Zaraz i ja się zabieram za chlebek

argonauta

Przeca to Nosacz Sundajski

407e75f8-01a1-4b6e-8f95-0ef68a68e9cd
Pan_Buk

@GazelkaFarelka Ludzie, co wy macie z tymi chlebami?! Kolejne zdjęcie chleba, nic tylko chleby i chleby!

Dlaczego nikt nie zamieszcza....

fd286c69-4aa8-44ac-a1ea-bfea038d791d

Zaloguj się aby komentować

bartek555

Wsadzila ciasto do lodowki i zapomniala xD

Zaloguj się aby komentować

Dziwen

@ErwinoRommelo ofensywa chlebowa trwa w najlepsze.

NiebieskiSzpadelNihilizmu

@ErwinoRommelo i teraz z takiego świeżutkiego bochna odkrawasz pajdę i smarujesz masłem

mitsue

czemu ludzie nie wrzucaja zdjec srodka

Zaloguj się aby komentować

splash545

@ErwinoRommelo otwieraj piekarnie!

Yes_Man

@ErwinoRommelo Piękny! Aż żal kroić. No chyba że masz Winiary to wtedy trzeba. Tylko grubo smaruj

cododiaska

@ErwinoRommelo upiekł taki dobry chleb, że można nim nóż kroić

Zaloguj się aby komentować

Zaloguj się aby komentować

wiatraczeg

@ErwinoRommelo czekaj aż odkryjesz chlebek ziemniaczany

pingWIN

zapiera mi dech w piersiach, czy to miłość?

@ErwinoRommelo Też by mi zapierało jakbym ponad kg chleba zjadł na raz ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Bardzo ładny bochen, kradnę piętkę póki ciepła!

Hajt

Ale to musi smakować, wygląda super!

Zaloguj się aby komentować

Jakby ktoś był ciekaw czy chałka wyjdzie z mąki chlebowej...

Żółtka były już utarte z cukrem, a drożdże rozpuszczone w mleku jak zorientowałam się, że resztę mąki 500 zużyłam do rogali. Zrobiłam z resztką orkiszowej 550 i z chlebową 750. Nie ma różnicy.

#365chlebowgazelki #bojowkapiekarska
c55253a0-0ebe-4e92-a34a-9e067f081950
6
Afterlife

Kto go tak rozsmieszyl, tego chałka?

Zaloguj się aby komentować

Produkcja bajgli ciąg dalszy. Próbowałem pięć z przyprawą i na jednym testowałem tradycyjne formowanie. Niestety wyszedł mi z niego bardziej obwarzanek xD ale smak idealny z świeżym masełkiem 🤤

#bojowkapiekarska #pieczzhejto #bajgiel
f6785d31-f06b-4690-bf26-b8e9c9ca33d3
bbfe0273-1b6e-45e1-b37f-5ae982137ded
11
skorpion

jak zrobić obwarzanka?

obtoczyć dziurę ciastem.

dziękuję.

Pan_Buk

@l__p Jak się przykleja te ziarenka na bajglu?

Pouek

@l__p przynajmniej przez dziurę nic nie wypadnie

Zaloguj się aby komentować

Heheszki

zaklepuje 5 półdupek i piętke xd

edit xD ...

@ErwinoRommelo Piękne its , bjutiful ❤️

Fishery

@ErwinoRommelo Te pęknięcia na pierwszej focie wyglądają jakbyś zapiekł w tym chlebie przez przypadek żabę.

bartek555

Ale mnie wlurwiacie wszyscy tymi pieknymi chlebami. Chyba kupie maszyne do pieczenia ;)

Zaloguj się aby komentować

Iknifeburncat

@ErwinoRommelo przepiękny bochen, pozdrawiam.

UmytaPacha

@ErwinoRommelo co u erwinko?

Zaloguj się aby komentować

Boltzman

Cykl rozwojowy kobiety

dremmettbrown

Bajgle świetne wyszły, gratsy! Polecam przyprawę "everything bagel" na wierzch plus serek biały do środka.

Zaloguj się aby komentować

Żonie tak posmakowały bajgle, że dziś zrobiłem kolejną porcję. Tym razem lepiej wyszły, ale jest jeszcze miejsce na poprawę 🙈

#pieczzhejto #bojowkapiekarska #chlebekzlp #bajgiel
dd87c5e2-7faa-4006-800a-6bfb3faa39ba
14
onlystat

daj mie to, bo ja jeszcze przed sniadaniem

moll

@l__p zmieniałeś coś z wyrastaniem?

Soviel

@l__p tamte to były bajgle dziewice, te są już bez simlocka, czekam na następne

Zaloguj się aby komentować

bori

@GazelkaFarelka A certyfikat jest?

GazelkaFarelka

@bori nic z tych rzeczy, to porządne wypieki

Mr.Mars

@GazelkaFarelka o jacie! Jaka wyżerka.

Sofie

boskie, robiłam raz, są bardzo satysfakcjonujące, pewnie bym powtarzała, ale dla mnie za słodkie, zbyt kaloryczne i za dużo roboty

Zaloguj się aby komentować

3,8 kg masy makowej do rogali

Na noc wędruje do nieogrzewanego garażu - nie jest to wymagane w procesie robienia rogali ale jest po prostu łatwiej rozdzielić pracę na dwa dni, bo z ciastem półfrancuskim i lepieniem potem rogali też jest sporo zabawy.

Zużyte 800g białego suchego maku, 400g miodu, 200g masła, 200g mielonych migdałów, 200g mielonych włoskich orzechów, 100g rodzynek, 300g mielonych miękkich fig, 200g cukru pudru, kandyzowana skórka z dwóch pomarańczy, 400g mielonych biszkoptów, piana z 4 białek, aromat migdałowy oraz rum.

#bojowkapiekarska
094a9ef5-84c9-4d85-b4c9-73547baf24b3
11
TheLikatesy

@GazelkaFarelka pamietaj, tylko na smalcu!

kuba-brylka

@TheLikatesy oryginalne Świętomarcińskie są chyba z margaryną?

bishop

Mało osób o tym wie ale z podobnego przepisu korzystali Szwedzi w 17. wieku kiedy podbijali Polskę. Zachowały się przekazy dot. oblężenia Częstochowy relacjonujące atak na miasto. Można z nich się dowiedzieć, że między innymi kulami ulepionymi z masy podanej przez opa ostrzeliwano mury miasta. Reszta jest historią. #hejtnarogaleswietomarcinskie

Iknifeburncat

@GazelkaFarelka Co roku robię, ale w tym jakoś weny zabrakło. Z rzeczy, których u Ciebie nie widzę to masa marcepanowa. Nie dajesz, bo nie lubisz czy w Twoim przepisie jej nie ma?

GazelkaFarelka

@Iknifeburncat jest 200g zmielonych migdałów

Iknifeburncat

@GazelkaFarelka ale to nie to samo przecież. Z drugiej strony zawsze dawałem mniej miodu więc może na jedno wychodzi.

Zaloguj się aby komentować