#gotujzhejto #jedzenie #baranina
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@paramyksowiroza Super wyglada
Zaloguj się aby komentować
@paramyksowiroza pamietam artykul, ze szukaja sprawcy, ktory obija samochody jak nikt nie widzi. Okazalo sie, ze to ptaki zrzucaly z drzewa orzechy do rozbicia
@paramyksowiroza Potrafią też kłaść orzechy na torowisko tramwajowe, w szynę, i czekają aż tramwaj przejedzie i im elegancko zmieli.
@paramyksowiroza widziałem coś podobnego tylko na torach kolei WKD, układanie orzechów na szynach, oczekiwanie na pociąg i wyżerka
Zaloguj się aby komentować
@SuperSzturmowiec Ale dobrze, specjalnie dla Ciebie przepuściłem to przez notatnik xD
To jest żałosne, że na tym portalu trzeba tak robić
Dno i pół metra mułu...
@paramyksowiroza specyficzne rozwiazanie. dziękuję
@SuperSzturmowiec Nie specyficzne, tylko jedyne. Administracja hejto powinna wiedzieć, że jeśli anchor linku zaczyna się od #, to tekst powinien być oczyszczony z linku i otagowany na hejto.
Zaloguj się aby komentować
@paramyksowiroza Co to za mięsko? Wołowina z rosołu? Czy może nietoperz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Moose Starłem trochę sera dojrzewającego (w stylu parmezanu lub raczej grana padano).
@BettyLou Pręga wołowa. Nietoperza nie udało mi się kupić
@paramyksowiroza
Nietoperza nie udało mi się kupić
Aha, czyli próba była
Zaloguj się aby komentować
Smacznego, ale mnie niezwykle trigeruje jego wielkość jak i nazywanie go bieda burgerem
@paramyksowiroza wygląda lepiej, niż nie jeden prestiżowy
@paramyksowiroza ależ on jest piękny
Zaloguj się aby komentować
@parabole W sumie, masz rację. Zawsze słyszałem, że to danie powstało na jednej z wysp należących do Goa. Pewnie dlatego miałem w głowie taki skrót myślowy.
@paramyksowiroza wyglada super. Kiedys bylem w restauracji w ktorej jesli chcialo sie zamowic vindaloo albo phall curry to trzeba bylo podpisac deklaracje ze zdajesz sobie sprawe z ostrosci dania.
@Mielonkazdzika Mnie raz pokonało danie w normalnej indyjskiej knajpie w Warszawie.
Uprzedzali że będzie ostre, ale nie uprzedzali że w połowie posiłku stracę umiejętność mówienia, bo po prostu zdrętwieje mi język.
Na szczęście obsługa już chyba znała temat, bo na moje bełkotliwe "ao aaaaasiiii" przynieśli mi mango lassi w którym widziałem ratunek. Niezapomniane chwile, wspaniałe przeżycia! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
@burt Za to grzanki wyglądają okropnie
Po wysuszeniu na patelni chciałem je podrumienić palnikiem, ale gaz mi się w palniku skończył
Piękna prezentacja, piorun!
No i narobił smaka
Zaloguj się aby komentować
@moll a może i racja. Deska kupiona na sobotnim bazarku albo w Domu Handlowym GS
@burt A papier do pieczenia pognieciony w rustykalnym stylu może być?
@paramyksowiroza może być, a zwłaszcza to emaliowane naczynko w maki
Zaloguj się aby komentować
@AndrzejZupa
rzeczy nie mające znaczenia
No to zrób dobre tortille, usmaż sam kurczaka w dobrej panierce i porównaj smak z kupnymi produktami do odgrzania.
Wtedy pogadamy o tym, czy to nie ma znaczenia.
@paramyksowiroza nadal nie rozumiesz jaki jest target tego contentu. Oczekujesz Basiury a to ma być "fast food like"! Tak, w tym kontekście, który nadal pomijasz nie ma to znaczenia! Jak chcesz i masz takie możliwości żeby się bawić godzinę nad obiadem to Ci zazdraszczam. Dla mnie ważne jest, że posiłek jest gotowy w kwadrans i nikt nie kręci nosem, że "potrawa na skróty". Weź pod uwagę też to, że są ludzie bez zdolności kulinarnych i potrafią spierdolić kurczaka w panierce a Ty wymagasz żeby jeszcze tortille sami manufakturowali...easy man...wziąłeś się za krytykę a to nie jest Twój target imo.
@AndrzejZupa Są pewne granice powyżej których się nie czepiam.
Ale "ukierunkowanie na szybkość" po prostu nie jest dla mnie argumentem, bo coś takiego może mi powiedzieć miłośnik chińskich zupek.
Zresztą, czy Twoim zdaniem potrawa polegająca na odgrzaniu gotowych produktów zasługuje na "autorski" przepis?
Zawinąć kurczaka w tortillę to umie nawet idiota.
Nawet doceniłbym, gdyby w tym "przepisie" znalazły się choćby jakieś nieoczywiste składniki, ciekawe przełamanie smaków.
Niechby choćby nawalił tam kupne pesto ze słoika, to może bym się nad tym chwilę zastanowił.
To przecież nie przeszkodziłoby w tej szybkości przygotowania potrawy, a smak byłby ciekawszy od warzyw zalanych jogurtem.
A jak już, to niechby do tego jogurtu dodał czegoś ciekawego, np kuminu, kolendry.
Ale on zrobił najbardziej prymitywne połączenie smaków - zero inwencji, zero kreatywności, zero pomysłu.
Po prostu sztampa do szpiku kości.
A targetem nie są debile, które nie wiedzą do czego tortilla służy. To są ludzie którym należy się więcej szacunku niż otrzymali w tym niby "przepisie".
BTW, tortille bez problemu przygotujesz w kwadrans, faktycznej roboty jest przecież na jakieś 5 minut.
Zaloguj się aby komentować
Nic nowego.........
@wojtek-x I nie zapowiada się, aby było lepiej.
@paramyksowiroza niestety nie.
Zaloguj się aby komentować
@nielizlyzki Ależ ja zostałem na wykopie. Tutaj też mam konto. Nie wiedziałem, że jest zakaz...
@malix @paramyksowiroza nitk nie robi bańki. Temat jest prosty każdy jest świadom wad tego portalu że w tydzień ćiężko ogarnąć by serwis przyjał ileśset procent większy ruch bez problemów, że admin troche wtedy odpłynął ale nadal to nic w stosunku do tego co robi wykop. Tu przynajmniej jak admin odwalil to odszedł i hejto słucha społeczności a nie olewa jak białek z elfem zbożowym od 7 lat walac w chuj i banujac kogo chca i cenzurujac kogo chca a jednak kazdy kto byl dluzej na wykopie tego doswiadczyl takze argumenty z dupy
@ivanar Wiesz, jest jedna rzecz której nie rozumiem. Dlaczego ZAWSZE pod dyskusjami na temat niedoskonałości Hejto pojawiają się argumenty w stylu "a na wykopie (wpisz co chcesz)".
Ja oceniłem Hejto nie przez pryzmat Wykopu, tylko napisałem z czym jest tutaj problem (przynajmniej moim zdaniem).
Naprawdę chcesz się wpisywać w narrację na poziomie argumentacji "A za peło to było..."?
Zaloguj się aby komentować