Nie do końca się zgodzę. Przygotowanie 2 tortilli to dosłownie chwila roboty. Jedną można zjeść, drugą przykryć folią spożywczą i zostawić w lodówce na kolejny posiłek. Można je nawet przygotować poprzedniego dnia na śniadanie dnia następnego.
Zresztą, czy znasz jakieś kupne tortille o normalnym składzie?
No i gotowy kurczak w panierce?
Przecież sam wiesz, że ten "przepis" jest na poziomie błota w kałuży...
OK, ja rozumiem że początki są trudne i że nie każdemu na początku wychodzi.
Ale widziałeś poprzedni film op-a?
Przecież widać, że włożył w niego MINIMALNĄ ilość wysiłku. Dlatego wyszło jak wyszło.
Gdyby miał do tego pasję, zainteresowane, odrobinę elementarnej wiedzy i gdyby mu się w ogóle CHCIAŁO, to pewnie wyszłoby lepiej.
Jemu się nie chce. I to widać najbardziej.
#jedzenie #gotujzhejto #gotowanie #youtube #mickiewiczgotuje
@paramyksowiroza O ile tortille gotowe bym jeszcze przeżył to ten kurczak mnie odrzuca.
@Dzienpachniejakpoczatek Nie wiem, czy u niego to brak umiejętności czy chęci, ale podejrzewam jedno i drugie.
@paramyksowiroza Może startuje do takiej grupy docelowej, że produkty z marketu wszystkie. Ja jeszcze sałaty bym się czepiał, że nie lodowa, rzodkiewki nie rozumiem? Sosy tam jakieś były czy tylko jogurt?
@paramyksowiroza Tak jak pisałem w wątku wcześniej - uważam, że tortille przygotowane samodzielnie są zdecydowanie lepsze i każdemu przynajmniej raz polecam ich spróbować aby wiedział co traci używając gotowych. Rozumiem też, że nie każdemu się chce spędzać na przygotowaniu śniadania 20-30 minut i konwencja przepisów gotowych w 5 czy 10 minut też jest dla wielu atrakcyjna, a wtedy nie jesteśmy w stanie przygotować też wszystkiego.
Ja film bardziej chciałem ocenić od strony filmowej, nie kulinarnej dlatego na temat kurczaka czy innych kwestii się nie wypowiadałem.
@MG78
Ja film bardziej chciałem ocenić od strony filmowej, nie kulinarnej dlatego na temat kurczaka czy innych kwestii się nie wypowiadałem.
A ja chciałem ocenić od strony kulinarnej.
Byle idiota może sobie kupić paczkę tortilli, gotowego kurczaka w panierce, pokroić parę warzyw i to zawinąć.
Czemu tu przyklaskiwać?
Nawet nie chciało mu się zrobić jakiegoś sosu z jego jogurtu, tylko wziął i zalał te warzywa.
O braku elementarnej wiedzy tego człowieka świadczy też opis mieszający ze sobą kebaby, McDonalds i KFC.
Gdzie w tym sens?
Ten "przepis" to tragedia i uważam, że trzeba ludzi chronić też wysoko przetworzonym paczkowanym jedzeniem, zamiast wspierać taką dietę.
On idzie po linii najmniejszego oporu, ale mu się to nie uda.
I całe szczęście, może nauczy się tego że trzeba najpierw zdobyć odrobinę wiedzy, aby promować te swoje "autorskie (!) przepisy".
Na razie wydaje mu się, że osiągnie sukces poprzez blokowanie ludzi i usuwanie komentarzy, ale prawda będzie inna.
A jak już napisałem, tortille wystarczy przygotować poprzedniego dnia. Miękną, gdy skropi się je wodą i wrzuci na patelnię na kilkadziesiąt sekund jeśli były przechowywane w odpowiednich warunkach.
@Dzienpachniejakpoczatek Otwiera jogurt i od razu leje do warzyw
@paramyksowiroza
@Dzienpachniejakpoczatek No nie wiem, na tym filmie widać że kroi szybciej niż zawodowiec.
To może z sosem też mu się udało
@paramyksowiroza Kurde spojrzałem jeszcze raz jak błyskawicą masakruje sałatę masłową nożem.
@Dzienpachniejakpoczatek
@paramyksowiroza
@MG78
Panowie dajta spokój ten Mickiewicz i te filmy, przepisy to bajt i to marnej jakości. Nic innego nie biorę pod uwagę.
@bartman28 Ale nawet jeśli to bait to serio niskiej jakości.
@paramyksowiroza znalazłem to bo o tagowane było...Przecież to jest ukierunkowane na szybkość, co koleś napisał na wstępie i świetnie mu to wychodzi. I tak, jemu się chce - bo widać zmianę w filmowaniu po tym jak @MG78 udzielił kilku wskazówek...nie znam całości afery ale imo się przypierdalasz o rzeczy nie mające znaczenia ¯\_(ツ)_/¯ tak, zrobiłem 2 posiłki z tych przepisów i wyszło zadziwiająco dobrze jak dla mnie.
@AndrzejZupa
rzeczy nie mające znaczenia
No to zrób dobre tortille, usmaż sam kurczaka w dobrej panierce i porównaj smak z kupnymi produktami do odgrzania.
Wtedy pogadamy o tym, czy to nie ma znaczenia.
@paramyksowiroza nadal nie rozumiesz jaki jest target tego contentu. Oczekujesz Basiury a to ma być "fast food like"! Tak, w tym kontekście, który nadal pomijasz nie ma to znaczenia! Jak chcesz i masz takie możliwości żeby się bawić godzinę nad obiadem to Ci zazdraszczam. Dla mnie ważne jest, że posiłek jest gotowy w kwadrans i nikt nie kręci nosem, że "potrawa na skróty". Weź pod uwagę też to, że są ludzie bez zdolności kulinarnych i potrafią spierdolić kurczaka w panierce a Ty wymagasz żeby jeszcze tortille sami manufakturowali...easy man...wziąłeś się za krytykę a to nie jest Twój target imo.
@AndrzejZupa Są pewne granice powyżej których się nie czepiam.
Ale "ukierunkowanie na szybkość" po prostu nie jest dla mnie argumentem, bo coś takiego może mi powiedzieć miłośnik chińskich zupek.
Zresztą, czy Twoim zdaniem potrawa polegająca na odgrzaniu gotowych produktów zasługuje na "autorski" przepis?
Zawinąć kurczaka w tortillę to umie nawet idiota.
Nawet doceniłbym, gdyby w tym "przepisie" znalazły się choćby jakieś nieoczywiste składniki, ciekawe przełamanie smaków.
Niechby choćby nawalił tam kupne pesto ze słoika, to może bym się nad tym chwilę zastanowił.
To przecież nie przeszkodziłoby w tej szybkości przygotowania potrawy, a smak byłby ciekawszy od warzyw zalanych jogurtem.
A jak już, to niechby do tego jogurtu dodał czegoś ciekawego, np kuminu, kolendry.
Ale on zrobił najbardziej prymitywne połączenie smaków - zero inwencji, zero kreatywności, zero pomysłu.
Po prostu sztampa do szpiku kości.
A targetem nie są debile, które nie wiedzą do czego tortilla służy. To są ludzie którym należy się więcej szacunku niż otrzymali w tym niby "przepisie".
BTW, tortille bez problemu przygotujesz w kwadrans, faktycznej roboty jest przecież na jakieś 5 minut.
Zaloguj się aby komentować