#gotowanie
po faworku?! (っ˘ڡ˘ς)
tesz ce! ⚆_⚆
@Dalmierz_Ploza Uwielbiam faworki
@Dalmierz_Ploza pyszności
Zaloguj się aby komentować
Społeczność
Gotowanie, przepisy i inne takie
po faworku?! (っ˘ڡ˘ς)
tesz ce! ⚆_⚆
@Dalmierz_Ploza Uwielbiam faworki
@Dalmierz_Ploza pyszności
Zaloguj się aby komentować
@bartek555
"Gnocchi" aż musiałem sprawdzić co to, bo lubię jeść ale przecież po polskiemu to chyba kopytka? A sola to ta pojebana ryba co ma oczy z jednej strony głowy xd
Smacznego.
Człeniu, kopytka na maśle górą!
Zaloguj się aby komentować
@dildo-vaggins chińskie gołąbki Ci wyszły
Se sosu pomidorowego dodaj do tych gołąbków
Bez chlebka się nie najesz
Zaloguj się aby komentować
@lactozzi Co to, to?
Ja lubię zupy, ostatnio za mną chodzi brokułowa. Taka zwyczajna, wrzucasz do gara i jest.
W pierwszym momencie myslalem, ze to kiwi 😂
Zaloguj się aby komentować
Podjeżdżaj z tym tematem bo jebnie.
@Felonious_Gru Narobiłeś smaka
Ej weź w CSS padding lewy zmniejsz, bo po prawej Ci poza margin div wystaje.
Zaloguj się aby komentować
Jedna uwaga, sprawdzałeś do jakiej temperatury maksymalnej masz papier do pieczenia?
@Opornik Ja na 500g mąki daje 50g drożdży ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lubię pulchne hehehe
A co do sera - daje minimalnie trochę na sam spód i po brzegach na początku (żółty), a potem mniej więcej w połowie pieczenia daje dopiero na górę (mozzarella) - po to żeby woda odparowała (lubię dużo pieczarek i papryki) oraz po to żeby mi się ser nie zaczął przypalać nim te pulchniutkie ciasto się wypiecze
No i namówiłeś - jutro na obiad!
U mnie w domu też się taką robiło z tym że brzegi były wyżej, podobnie jak w tarcie i grubość warstwy sosu ze skladnikami była większa. Sama robiłam kilka razy ale doświadczenie pokazało że taką trzeba na trochę niższą temperaturę i dłużej piec
Zaloguj się aby komentować
Nie mogę wydać wyroku póki nie spróbuję.
Daj.
Dajdajdaj!
@bravenewworld63 leci do ulubionych, wygląda przekonująco smacznie
Polecam tutaj:
https://maps.app.goo.gl/AtW3tse5WTvxpQ3B6
A jeszcze bardziej polecam u każdego Turka/ Kurda w Niemczech.
Zaloguj się aby komentować
@Yes_Man lubię pankejsy, ale takie z cukrem. Różnie mi wychodzą. Obowiązkowo owoce, które mogą być w cieście: banany, borówki i bita śmietana.
Czysto jak w szpitalu, nic nie pochlapane… u mnie patelnia z szafki az tak umyta nie jest jak ta. Toz to fake jak ladowanie na ksiezycu.
@Yes_Man zdałem sobie właśnie sprawę, że dawno nie jadłem naleśników. Teraz mam ochotę i ślinie się jak powalony co nie jest idealne o 23 47
Zaloguj się aby komentować
co to za czaserska szkoła, gdzie w piątki można piec pizzę?
@l__p no i swietnie, imo samo ciasto wypieczone wygląda bardzo w porządku;)
@l__p wujo chcesz picce? #pdk
Zaloguj się aby komentować
@SilverMonkey toffi
Zaloguj się aby komentować
Mhmm, rosołowe
@Opornik Byle kopało
@Opornik Hashimoto instant
Zaloguj się aby komentować
...midory? Bumidory? Strasznie to głupie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
@TheLikatesy lubię dobrze dopieczone ciasto.
@TheLikatesy Pierwsze #gotujzhejto z ktorym sie utożsamiam.
Zaloguj się aby komentować
Hreczynaki? Co to? Wygląda jak mielone
Zaloguj się aby komentować
@Sveg Bardzo ładny przepis, każdy składnik ma osobną jednostkę miary XD
@Sveg wystarczy mieć miarki w ich jednostkach
@Sveg A ja mu wtedy mówię, wrzuć to w AI i zobacz co wyjdzie.
Zaloguj się aby komentować
@moll super i ekstra
@moll wrzuć jeszcze zdjęcie jak wyglądała przed zjedzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio to zazdro, aż mi smaka narobiłeś.
@moll człowiek na redukcji od przeszło miesiąca, a tu takie smakołyki na Hejto
Zaloguj się aby komentować
@Chunx MLEKIEM KOKOSOWYM!?!?!?!?!!!!111
@Opornik a słyszałeś, że jak dodasz mleka kokosowego do jarmużu to łatwiej jest to potem wyjebać do kosza?
Zaloguj się aby komentować
Wygląda zacnie.
Ja robię w wolnowarze, najpierw do celofanowego rękawa, później wakuję i na 4-5h w 75-80*C.
@UncleFester ja robię w szybkowarze, trzeba zamarynować dzień wcześniej ale za to gotuje się 1,5-2h
@ErwinoRommelo co to za kawałek świni?
@Astro lopatka wedzona 680g w tym kosc.
@ErwinoRommelo - wolnowar na 6 godzin i sam się wyłącza - zero pilnowania - chociaż piekarnik też mam taki co się sam wyłącza po zadanym czasie
@koszotorobur no wiem ze sie da, ale to nie byla spora lopatka i 4h wystarczyly. A to trzeba bylo jeszcze zapakowac z ryzem salatka itp na jutro do pracy.
@ErwinoRommelo - jestem ogromnym fanem optymalizowania czasu - także tego spędzanego w kuchni - ale tak by nie cierpiał na tym smak potraw - a do tego lubię się dzielić wskazówkami bo nie dla każdego są oczywiste.
Mam urządzenie kombo szybkowar/wolnowar/airfryer i uwielbiam różnego rodzaju mięsa wolno gotowane oraz także gotowane pod ciśnieniem potrwawy jak Boeuf Bourguignon czy Stroganoff gdzie gotowanie pod ciśnieniem nie tylko przyspiesza gotowanie potrawy ale tenderyzuje mięso.
Najbardziej w tym kombo urządzeniu właśnie lubię nastawianie na noc lub rano tak by potrawa była gotowa w porze obiadowej a ja prócz wrzucenia składników do gara nie musiał przy tym stać i pilnować. Nawet rosół gotuję na wolno przez 6 godzin na korpusie i wychodzi mega (a co do rosołu to jestem mega wybredny bo mało kto potrafi dobry zrobić).
Zaloguj się aby komentować
@qqterens śniadanie o 14 mmm ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Na 17:30 do pracy to i pory dnia przesunięte 😅
Mnie to bardziej wygląda na pizza-omlet.
Zjadł bym ptasie mleczko
Zaloguj się aby komentować
@Dalmierz_Ploza elegancko
Zaloguj się aby komentować