@moll zarąbisty, dinozaury z masy cukrowej sama zrobiłaś? 😍 Już wiem że jak będę robić tort to będę pisać do Ciebie o masy bo ta z mascarpone że skyrem jest mega ciekawa i że się trzyma nie pomyślałabym. A w środku jakie masy?
@Sofie nie, barwiona czekolada. Kupiłam gotowe. Za piątaka z groszami miałam 6 sztuk, więc wzięłam dwa komplety
W środku dolna malinowa (maliny mrożone z galaretką poziomką i serkami homogenizowanymi), górna dżem porzeczkowy a na to masa brzoskwiniowa (jogurt naturalny, galaretka cytrynowa i przoskwinie z syropu cięte w drobną kostkę)
@Sofie wrzucę tutaj, zapisz sobie ten krem. Tylko przy większym torcie rób podwójną ilość, bo na ten mały było go na styk. I ja nie dodawałam skórki, sam aromat.
Wszystko krótko przekręcasz i od razu wykładasz na tort
@moll dzięki, zapisane, to rzeczywiście się mocno napracowałaś przy tylu masach. Podoba mi się że są owocowe, bardzo lubię takie bo wtedy cukier Cię nie zabija
@Sofie dodatki były na tyle słodkie, że poza pudrem w zielonej warstwie do pozostałych już nie dodawałam od siebie cukru... Nie lubię tych cukrowych ulepów, albo na maśle. Za ciężkie
@Sofie nie, barwiona czekolada. Kupiłam gotowe. Za piątaka z groszami miałam 6 sztuk, więc wzięłam dwa komplety
W środku dolna malinowa (maliny mrożone z galaretką poziomką i serkami homogenizowanymi), górna dżem porzeczkowy a na to masa brzoskwiniowa (jogurt naturalny, galaretka cytrynowa i przoskwinie z syropu cięte w drobną kostkę)
Biszkopt nasączałam gorzką czarną herbatą