Komentarze (10)

ale żeś mi tera zaimponił!

@Atarax podzielisz się przepisem?

@con987 tak, proszę:


Przepis pochodzi z książki: Domowy wyrób serów- Ricki carroll

d74a7168-1547-48aa-83b6-bbb7f6cdcbae

@Atarax czym się różnią poszczegolne przepisy? Wyglada jak kazdy przepis na ser..

Komentarz usunięty

Inny szczep bakterii

@Atarax Jakiego mleka używasz? Zwykłe sklepowe czy jakieś swoje?

Jaki inny ser trzymasz godzinę w serwatce rozgrzanej do 90°C ?


A tak ogólnie to przede wszystkim chodzi o różne bakterie, gęstość cięcia skrzepu, siły prasowania, niektóre sery podgrzewa się do wyższej temp inne nie, niektóre sery potrzebują suszenia skrzepu i tak dalej i tak dalej :)


@GrindFaterAnona

@nbzwdsdzbcps zwykle sklepowe :)

Solnik? Mmmm, klasyk

Zaloguj się aby komentować