#jedzenie
@WalIy wołaj na efekt końcowy
@WalIy juz widac ze bedzie pyszne.
Polecam szybkowar do takiej szarpanki, skraca czas do 1.5h i oszczedza kase.
@WalIy kolekcjonuję przepisy na szarpane. Dej
@WalIy ja najpierw wrzucam do piekarnika na wyższą temperaturę, żeby skórka się spiekła, a potem zalewam (ja akurat winem)
@globalbus są różne szkoły, ja efekt przypieczenia uzyskuje na końcu, jak już po kilku godzinach poszarpie wieprza to wtedy wrzucam jeszcze na godzinkę do piekarnika w wyższej temperaturze. Wtedy nadmiar płynu odparuje, a mięsko się przypiecze już poszarpane 😎
@WalIy pod przykryciem? Jaka temp, ile czasu?
@zboinek przykrycie, 130*C, 6h i później poszarpie i jeszcze na godzinę bez przykrycia żeby odparował nadmiar płynu
Kupiłem dzisiaj kilo karkowy, także będzie nastawiane ;)
Zaloguj się aby komentować