Zdjęcie w tle
WalIy

WalIy

Kosmonauta
  • 130wpisy
  • 342komentarzy
https://youtu.be/GLIrBuhFE1c
Cd-Action wypuściło bardzo fajny materiał na temat Atomic Heart.
Sam się jakiś czas temu zastanawiałem czy warto to kupić i czy co ważniejsze, mój pieniądz nie będzie sponsorował rakiety która zostanie wymierzona w ludzi na Ukrainie.
Tutaj jest odpowiedź, jak komuś się nie chce oglądać, to w skrócie: tak, zasponsoruje to rakietę która pewnie zabije jakiegoś niewinnego człowieka.
Więc można śmiało bojkotować to ścierwo, abstrahując już nawet od tego, że gra pewnie w ogóle nie działa, bo wszystkie materiały promocyjne były preparowane sztucznie.
Chuj im w nerkę.
WalIy

@bimberman ale wiesz, że deweloperzy tej gry to nie są jacyś tam cywile co sobie robią gierkę ale ludzie współpracujący blisko z rosyjskim rządem, a dane osobowe które gromadzili oficjalnie służyły do pomocy w mobilizacji wojsk. Dodatkowo wiele wskazuje na to, że pomagają kremlowi prać pieniądze aby ratować rubla dotkniętego sankcjami.

WalIy

@bimberman ok, dobrze w sumie że cokolwiek tutaj piszesz. Troll zostanie trollem i jasna sprawa jest że będzie wspierał rękę która go karmi ale zawsze to twarzac ruch pod tym postem sprawisz, że ten filmik obejrzy więcej osób które zrozumieją z czym mają doczynienia. Dzięki

Zaloguj się aby komentować

Nie ma to jak idealnie ugotowane jajka i chleb własnego wypieku na kolację
df0c68c8-1e8b-4c60-a9a8-c34266f40ae0
ChilledMimosa

@WalIy Jedzonko fajne, tylko niestety jajka na twardo są niewiele warte. Żeby nie traciły większości najcenniejszych składników odżywczych to muszą być surowe/na miękko/ostatecznie sadzone.

RogerThat

@ice-numero-cinq dzięki, ale eee sprzęt kupować, jak mam garnek do jajek? Mój minimalizm trzęsie się i boi się.

Zaloguj się aby komentować

Farsz na sajgonki już stygnie, będą na obiad w wersji zdrowszej z piekarnika. Jeśli ktoś się zastanawia czy tak się da, to owszem da. Czy są dobre? Dobre. Mi mimo wszystko bardziej smakują z głębokiego oleju ale np moja kobita woli z piekarnika. No ale jako że jestem na etapie zrzucania kg to się lubi co się ma
4f69256f-1c77-4c38-9d04-67196b88b4d0
WalIy

@krdk dokładnie tak, smakuje jak złoto, Nie! Lepiej! Jak gówno!

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Czy klasyczny, dietetyczny obiadek z mielonymi z indyka może piorunka?
053f5337-204e-417c-806c-5d4e4723c50d
WalIy

@LovelyPL czemu? Dieta nie polega na tym, żeby się pozbyć wszystkiego co niezdrowe ale żeby to ograniczyć tak, żeby przepalać w ciągu dnia więcej kalorii niż się je, najlepiej dostarczając przy tym odpowiednie makro. Ten obiad to jakieś ~800kcal w miare dobrze zbilansowany


Do tego doszła dość syta i też dobrze zbilansowane kolacja po treningu i jeszcze się na koniec dnia okazało, że mogę sobie zjeść coś słodkiego na deser i zmieszczę się w moim limicie 2000kcal.


Wszystko z głową

088b0567-6e6a-474c-b6a2-df544892d9e7
LovelyPL

@WalIy No fakt. Zapomniałem, że są diety po prostu zblilansowane. Mam już mózg przestawiony na swoją dietę, dzięki której nie zwijam się na podłodze po posiłku A tam nie ma miejsca na smażone Mam nadzieję, że za kilka miesięcy opierdzielę sznycla i będzie bez konsekwencji.

WalIy

@LovelyPL takie są najlepsze imo. Jem to na co mam ochotę ale wiadomo, staram się to robić z głową no ale jak mam ochotę zjeść coś mega niezdrowego, ciśnie mnie na jakiegoś kebaba. Okej, zjem sobie kebaba, co najwyżej odpuszczę sobie tego dnia jeden posiłek, albo zjem go mniej ale na głowie będzie luźniej i mniejsze ryzyko nastąpi, że wymiekne i całkiem to rzucę. No ale to wszystko sprawa indywidualna, oby nam obu się udało wytrwać w dietach i osiągnąć cele

Zaloguj się aby komentować

Cholera, ponad tydzień nic nie piekłem, czasu brak, chciałem właśnie dokarmić zakwas który siedział w lodówce, a tam taki widok. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, to pleśń? Nie wygląda mi na pleśń ale pewności nie mam.
ca4d07c1-b364-46bf-9757-83ed6e567cc7
GazelkaFarelka

@WalIy Wygląda jak zaschnięte szczerze mówiąc. Śmierdzi pleśnią?

WalIy

@GazelkaFarelka właśnie nie, daje octem mocno ale to normalne jak zakwas jest głodnym. Dokarmilem go, zobaczę czy ruszy

pansiano

@WalIy E, wygląda spoko

Mi zaczynają pleśnieć już koło 5 dnia lodówkowania te resztki na ściankach słoika, więc staram się za każdym razem odstawiać po karmieniu do nowego

Zaloguj się aby komentować

Tak sobie stoję nad garem pierogów i się zastanawiam, skąd te skubańce wiedzą, że są już gotowe i mają już wypłynąć na powierzchnię. Cholera, inteligentne są te pierogi...
7bfa105a-ad00-4241-a82f-b47638672f76
WilczyApetyt

@WalIy to jest okrutne co napisałeś. Mordowanie pierożków przez gotowanie (imho i tak lepsze niż smażenie - to powinno być zakazane przez Konwencję Genewską) jest złe. One po prostu zachowują się jak ryby - jak już zdechną i są ugotowane, to wypływają brzuchem do góry. R.I.P. Pierogies [*]

korpowyrobnik

@WilczyApetyt Ja jestem zwyrolem, najpierw gotuje a potem podsmazam ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ)

WalIy

@korpowyrobnik smażenie będzie jutro, nie ma to tamto

Zaloguj się aby komentować

Na Hejto są jakieś ograniczenia co do usuwania własnych komentarzy? Wczoraj przez te awarie dodałem komentarz, którego na początku nie widziałem, dodałem drugi komentarz o tym samym, po chwili pojawiły się oba, jak chciałem jeden usunąć, żeby nie dublować się niepotrzebnie, to nie mogę
bojowonastawionaowca

@WalIy Usuwać i edytować możesz przez godzinę od opublikowania

Zaloguj się aby komentować

Właśnie po raz pierwszy nastawiłem zakwas na żur na podstawie mojego zakwasu chlebowego, zobaczymy co jutro wyjdzie
ddd264f2-356c-4c4b-939a-146ea3c15dd9
Dzienpachniejakpoczatek

@WalIy Jak robisz? Bo zastanawiałem się ostatnio co robić z nadmiarem zakwasu po dokarmianiu?

WalIy

@Dzienpachniejakpoczatek działam wg tego przepisu https://smakowitychleb.pl/porada/jak-zrobic-zakwas-na-zur-z-zakwasu-chlebowego/ ale tak jak mówię, pierwszy raz będę robił więc jutro się okaże czy przepis jest dobry

Zaloguj się aby komentować