Potem zmiksowalem sos z odrobina smietany.
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Dawj duszkiem raz sie zyje.
Zaloguj się aby komentować
Obiecany mem
@Mielonkazdzika ja z powodzeniem robiłem na okraglej żeliwnej 26cm - wiadomo że geometria gotowego wyrobu lekko inna, ale zasada działania ta sama, zwijasz i dolewasz.
To co na zdjęciu to jakaś stal czy amelinum?
Zaloguj się aby komentować
Nigdy, kurwa, nie widziałem lepszej deski.
@Mielonkazdzika kiedyś w końcu będziesz musiał kichnąć Desko.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Protip na zmniejszenie obiadu o 200 kalorii: odsączaj kotlety z tłuszczu na ręczniku papierowym. Dopiero potem kładź na talerz.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Wegańskie nie zawsze znaczy tragiczne no, mi się jedynie nie podobają te schabowe z tofu czy jakiś boczek roślinny i inne ersatze z całą tablicą mendelejewa w składzie, ale jak ugotują jakąś dobrą zupę jak pan Bóg przykazał, na wywarze z dużej ilości warzyw, najlepiej jakichś eko czy organicznych czy coś to chętnie to zjem
@Mielonkazdzika
Wegańskie żarcie potrafi być świetne. I mówię to jako osoba, która z mięsa nie zrezygnuje.
Co do wywaru - winiary chyba ma bulion w słoiczkach (nie kostki tylko normalnie odparowany wywar) w 3 wersjach - kurczak, wieprzowina i roślinny. Roślinny różni się w smaku delikatnie od kurczaka, ale nadal jest wykurwisty
@Mielonkazdzika dobrze przygotowane danie wegetariańskie będzie zawsze smakować. Osobiście przekonałam się o tym, chodząc do Złotego Osła w Katowicach, który otworzył mnie na roślinną kuchnię na tyle, że w domu często przygotowuję dania bezmięsne jako odskocznia. Z gotowych to też zdarza mi się kupować - w Netto odkryłam przepyszne kotleciki Happy Wege na bazie nasion słonecznika - sztos! Nie smakuje jak mięso, ale to dobrze, bo nie udaje czegoś, czym nie jest, a i tak jest mniam, mniam ^^ (Dobre są też burgery z buraków i kaszy jaglanej).
PS Jakby w tej restauracji oszukiwali z wywarem, to uwierz mi, że niejeden weganin, by to zaraz odkrył
Zaloguj się aby komentować
Where polski kawior - kaszanka?
@Mielonkazdzika kwiatek Ci się przewrócił do patelni z cybulko chyba
@Mielonkazdzika nie wszyscy znają to nadjedzenie
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Gratulacje ;)
Wpis w sam raz na święto pracy. Idealnie
@Mielonkazdzika no i super, widać że szef wie jak podejść pracownika żeby po prostu chciał dla niego pracować. Niby niewiele a jednak wiele
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika a ja ostatnio się zastanawiałem czy tego brać w Range. Na gaz to wygodnie by było, ale jakbym go tylko przywiózł to bym musiał odwieźć bo nie mam miejsca by to trzymać xD
@Mielonkazdzika u mnie jest taki, od 2 lat na gaz. W lecie dość często tam gotuję. Smashe z płyty żeliwnej to jednak inna kategoria ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Mielonkazdzika Kupiliśmy podobny w Asdzie za 179 funtów wczoraj
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika na konstruktora form wtryskowych mnie pytali o praktyczne rzeczy typu jak Ty byś to zrobił. Pokazywali swoje gotowe produkty i zadawali pytania typu: a gdybym chciał zmienić x, ile istniejących narzędzi trzeba zmienić. Przy tej zmianie ile musimy pi razy oko zainwestować.
Problem typu podlewa gdzieś wypraskę którą projektowałeś, jak sobie z tym radzisz.
Dali kilka modeli które są celowo zepsute i kazali naprawić albo znaleźć błąd. Takie rzeczy typu do 5min roboty.
Ogólnie strachu nie ma, da radę jak masz doświadczenie.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Żona Turczynka?
@Mielonkazdzika no to umiesz czy nie? Tyle pytań a tak mało odpowiedzi :)
@Mielonkazdzika A jak to jest po turecku? 🤔
Zaloguj się aby komentować
Trochę wygląda jak czekolada studentska albo jakbyś m&m sy pokruszył i posypał
35 lat temu takie w wakacje na asfalcie pamiętam. Potem okazało się, że to rozjechane i wysuszone żaby.
daj mnie to
Zaloguj się aby komentować
Szkoda tylko że wizualnie trochę nie cieszą
Zaloguj się aby komentować
Wolam @Guma888 chciales zobaczyc te tacki.
@Mielonkazdzika widzę, że sporo funkcji ma ten Duo Crisp. Jak zobaczyłem, że może suszyć żywność to się zacząłem zastanawiać nad wymianą mojego maluszka Duo Mini 🤔
pocukruj coś żeby chociaż słodkie wyszły (´・ᴗ・ ` )
Zaloguj się aby komentować
Ja raz też tak zrobiłem i suszyłem w piekarniku na niskiej temperaturze.
Wyjebałem wszystko do kosza.
Tam gdzie went chodził kilka kawałków było suchych ale niezjadliwych te po boku jak kauczuk to na wprost wenta nie do ugryzienia, reszta zielona z nalotem więc moja przygoda z suszoną wołowiną zakończyła się.
@Mielonkazdzika robię jerky regularnie, jak coś będziesz potrzebował, to wal.
@Mielonkazdzika taka oczywistość jak podniesienie na jakiś czas temperatury mięsa powyżej 75st. (Wybija ewentualne pasożyty) Jak wolisz,ja robię to na początku.
Osusz mięso przed włożeniem ręcznikami papierowymi i obsyp przyprawą/pieprzem/czuli/wędzona papryką/lub modem (to już według upodobania) Pokażesz te tacki?
Zaloguj się aby komentować
Skoro w temacie jak to zrobić dobrze wszystko już powiedzieli poprzednicy, dodam od siebie że ostatnią partię robiłem najebany strasznie i piekarnik ustawiłem na 100 stopni (no bo tak woda paruje, nie? - zatruty mózg poszedł po najmniejszej linii oporu) i mam teraz chipsy wołowe które wcale takie złe nie są, ale drugi raz już nie zrobię
@Mielonkazdzika próbowałem kilka razy, paskudztwo. Daj znać, czy domowe lepsze
@Mielonkazdzika taktyk
Zaloguj się aby komentować
wyjebiste daj no lyżku jedno
@Mielonkazdzika sałatka żydowska przecież xD tylko marchewki brakuje
@Mielonkazdzika to powinieneś otagować #tylkomielonka
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika tak jak w polsce orienteering
Zaloguj się aby komentować