Lubie kuchnie fiuszyn
#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Owsianka z saszetki plus Oreo. MMM teraz się roztopiło
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika ja tak dziecku zawijam na zwykłej patelni
dorogo taka patelka?
oglądałem jakieś widło z japońskim freakiem jak robi 10 omletów jednocześnie na takich patelach.
Wygląda na dużo wygodniejsze kręcenie omleta niż na okrągłej, na której odechciało mi się robić.
A z kwadratowych to po sklepach widziałem tylko grilowe :<
Co to za sos z góry?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Dobry wybór.
@Mielonkazdzika a co z gniazdami nasiennymi? ಠ_ಠ
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Co to za grzybki te po lewej? Dobre to to? Gdzie kupiłeś?
Oesu, jakie to musi być dobre
Pokaz link do garnka xd
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika kartka wrzucana do kosza?
@Mielonkazdzika ciężko powiedzieć skoro nie znam firmy i narzędzi jakich używacie. Ile osób pracuje. Kto ogarnia zamowienia. Co zamawiacie. Ogólnie rozwiązań wiele ale trzeba znać organizacje, żeby z taką rzeczą pomoc.
Jak macie office 365 i dostęp do forms to polecam tam zrobić.
Najlepiej to będzie zdawała egzamin tabela wydrukowana na kartce i przypięta do jakiejś tablicy wraz z długopisem na lince. Najlepiej obok kantyny, czy szatni, czy gdzie tam zawsze się zbierają podczas przerw wszyscy.
4 pozycje w tabeli: zapotrzebowanie na produkt | ilość | dział/osoba | data
wisi sobie przez tydzień, każdy wpisuje co potrzebuje i w pt. leci zamówienie
A nie że raz w tygodniu walne spotkanie i "jakie chcecie towaaaaary moi drodzi" xD
Wprzęganie na siłę elektronicznych rozwiązań, gdzie nie są one do niczego potrzebne to proszenie się tylko o nowe problemy.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika jak uczy się ekonomii?
@Mielonkazdzika W najgorszym razie spodziewałbym się tylko salmonelli , co może pójść nie tak ? Maksymalnie to będziesz się bał kaszlnąć przez tydzień...
@Mielonkazdzika faza za 0,5ł
Pić
Zaloguj się aby komentować
Obiecany mem
@Mielonkazdzika ja z powodzeniem robiłem na okraglej żeliwnej 26cm - wiadomo że geometria gotowego wyrobu lekko inna, ale zasada działania ta sama, zwijasz i dolewasz.
To co na zdjęciu to jakaś stal czy amelinum?
Wygląda elegancko, lepiej niż w Japonii xD
Zaloguj się aby komentować
Nigdy, kurwa, nie widziałem lepszej deski.
@Mielonkazdzika kiedyś w końcu będziesz musiał kichnąć Desko.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Protip na zmniejszenie obiadu o 200 kalorii: odsączaj kotlety z tłuszczu na ręczniku papierowym. Dopiero potem kładź na talerz.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Wegańskie nie zawsze znaczy tragiczne no, mi się jedynie nie podobają te schabowe z tofu czy jakiś boczek roślinny i inne ersatze z całą tablicą mendelejewa w składzie, ale jak ugotują jakąś dobrą zupę jak pan Bóg przykazał, na wywarze z dużej ilości warzyw, najlepiej jakichś eko czy organicznych czy coś to chętnie to zjem
@Mielonkazdzika
Wegańskie żarcie potrafi być świetne. I mówię to jako osoba, która z mięsa nie zrezygnuje.
Co do wywaru - winiary chyba ma bulion w słoiczkach (nie kostki tylko normalnie odparowany wywar) w 3 wersjach - kurczak, wieprzowina i roślinny. Roślinny różni się w smaku delikatnie od kurczaka, ale nadal jest wykurwisty
@Mielonkazdzika dobrze przygotowane danie wegetariańskie będzie zawsze smakować. Osobiście przekonałam się o tym, chodząc do Złotego Osła w Katowicach, który otworzył mnie na roślinną kuchnię na tyle, że w domu często przygotowuję dania bezmięsne jako odskocznia. Z gotowych to też zdarza mi się kupować - w Netto odkryłam przepyszne kotleciki Happy Wege na bazie nasion słonecznika - sztos! Nie smakuje jak mięso, ale to dobrze, bo nie udaje czegoś, czym nie jest, a i tak jest mniam, mniam ^^ (Dobre są też burgery z buraków i kaszy jaglanej).
PS Jakby w tej restauracji oszukiwali z wywarem, to uwierz mi, że niejeden weganin, by to zaraz odkrył
Zaloguj się aby komentować
Where polski kawior - kaszanka?
@Mielonkazdzika kwiatek Ci się przewrócił do patelni z cybulko chyba
@Mielonkazdzika nie wszyscy znają to nadjedzenie
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Gratulacje ;)
Wpis w sam raz na święto pracy. Idealnie
@Mielonkazdzika no i super, widać że szef wie jak podejść pracownika żeby po prostu chciał dla niego pracować. Niby niewiele a jednak wiele
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika a ja ostatnio się zastanawiałem czy tego brać w Range. Na gaz to wygodnie by było, ale jakbym go tylko przywiózł to bym musiał odwieźć bo nie mam miejsca by to trzymać xD
@Mielonkazdzika u mnie jest taki, od 2 lat na gaz. W lecie dość często tam gotuję. Smashe z płyty żeliwnej to jednak inna kategoria ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@Mielonkazdzika Kupiliśmy podobny w Asdzie za 179 funtów wczoraj
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika na konstruktora form wtryskowych mnie pytali o praktyczne rzeczy typu jak Ty byś to zrobił. Pokazywali swoje gotowe produkty i zadawali pytania typu: a gdybym chciał zmienić x, ile istniejących narzędzi trzeba zmienić. Przy tej zmianie ile musimy pi razy oko zainwestować.
Problem typu podlewa gdzieś wypraskę którą projektowałeś, jak sobie z tym radzisz.
Dali kilka modeli które są celowo zepsute i kazali naprawić albo znaleźć błąd. Takie rzeczy typu do 5min roboty.
Ogólnie strachu nie ma, da radę jak masz doświadczenie.
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Żona Turczynka?
@Mielonkazdzika no to umiesz czy nie? Tyle pytań a tak mało odpowiedzi :)
@Mielonkazdzika A jak to jest po turecku? 🤔
Zaloguj się aby komentować