Co to za ranga?!? A na co komu? A po co?
@Astro Przecież to osiągnięcie a nie ranga.
@Astro dostaniesz teraz taki hełm #pdk
@Astro
będziesz uchylać
okna #pdk
Zaloguj się aby komentować
@Astro Przecież to osiągnięcie a nie ranga.
@Astro dostaniesz teraz taki hełm #pdk
@Astro
będziesz uchylać
okna #pdk
Zaloguj się aby komentować
@Astro konkret buła wariacie!
@Astro Gratsy
Takie zwykłe i szybkie
@Astro jak szybkie to nie czekales az drozdze zaczną pracę?
Zaloguj się aby komentować
Suszysz też czy wszystko na świeżo?
@Astro Ile czasu roboty? Ta przystawka do cięcia pewnie wygodna.
@Astro , makaron możesz spokojnie mrozić, obtocz w skrobi ziemniaczanej i otrzep i w woreczek i zamrażarka, po wyciągnięciu zimna woda pluczesz ze skrobi i do gotującej sie wody, bądź lodówka ale tam lubi sie pokleic
Zaloguj się aby komentować
Znajomy ma od lat i chwali
@Astro marzy mi się taki
Facet robiący makaron.. Zazdroszczę. Nie wiem tylko czy sprzętu czy Twojej drugiej połówce.
Zaloguj się aby komentować
@Astro Ładna roladka. Chuda, takie są najlepsze.
@Astro otototo. Ja trzymam w zalewie boczuś już prawie tydzień. W niedzielę będę wiązał w roladę, przyprawiał i piekł. Cyknę fotę efektu, o ile w ogóle wyjdzie.
To następnie kolej na poncette
Zaloguj się aby komentować
Polecam do proziaków połączenia smakowe od nich https://maps.app.goo.gl/MW4QJEKPKqwsCj8i7, pierwszy raz tam jadłem i się zakochałem
Uwielbiam proziaki! Moja babcia jak robiła to mówiła o ile pamiętam broziaki (chyba niepoprawnie gdyż nazwa pochodzi od prozy tj sody). Robię na żeliwnej plucie w grillu wg przepisu z road trip bus:
I cyk do ulubionych, cza będzie skróbowac
Zaloguj się aby komentować
Ślinotoku dostałem!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Na zdrowie.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Astro jeden lubi truskawki, drugi jak mu stopy śmierdzą. Ważne że Ty się dobrze bawisz.
Fajny wyjazd, osobiście wole morze zima, jest super! Pzdr
Tak trzeba żyć ✌️
Zaloguj się aby komentować
@Astro ale to smacznie wyglada!
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
przedwczoraj otworzyłem kiszoną rzodkiewkę z kalafiorem. gówniarze plują, ja się delektuję zagryzając do mięska. nie pikantnie, bo na próbę.
ps. coś ta Twoja kiszonka zbyt kolorowa. ile minęło od zamknięcia?
Masz Ty sumienie człowieku?! Takie smaki wrzucać i wkurwiać ludzi..echhh
@Astro kalafior też w takiej mieszance świetnie wychodzi
Zaloguj się aby komentować
@Astro ale mi smaka narobiłeś. mama jak żyła to robiła. żona ma wywalone
@Astro Polecam wrzucać do ogórów ostrej papryki, pepperoni czy coś mocniejszego jak ktoś lubi. Efekt jest zajebisty
Zaloguj się aby komentować
@Astro karczek słoikowy to jest miszcz
@wonsz to akurat golonka
@Astro ja wiem, jeszcze umiem czytać, wrzucam info bo karczek zajebioza
@Astro Elegancko( ͡° ͜ʖ ͡°) , weźcie przestańcie bo sam zaraz zacznę uzupełniać spiżarnie
@Kondziu5 mam nadzieję że to nie puste obietnice. Do kuchni! I pokaż efekty. Nie zapomnij kliknąć subskrybuj i zaparaszam na patronite :) łapki w górę kliknij od razu.
@Astro pustymi obietnicami stali się ludzie co uznają patronie nie jako formę swojej zajawki czy hobby , wypad mi z takimi tekstami
@Astro
Te preparaty anatomiczne, to w etanolu czy formalinie.
Na poważniej, smacznego.
Zaloguj się aby komentować
@Astro Wygląda to niepokojąco.
@Sahelantrop mam nadzieję że będzie smakowało lepiej niż wygląda :)
Zaloguj się aby komentować
Czosnek, pieprz, oczywiście sól i spora cebula i pikantna papryka. Majaranek by tu chyba nie zagrał. Poza tym to pomysł testowy.
@Astro nie zrobi się to takie brzydkie szare bez peklosoli przez 2 dni?
@Uzyszkodnik może być takie małe niebezpieczeństwo. Ale to do bieżącego spożycia i przechowywania w warunkach chłodniczych więc mi brak różowego koloru nie przeszkadza. Gdyby miałoby przechowywane dłużej lub warunkach innych niż chłodniczych to byłoby więcej soli na pół z peklosolą.
mnie się niestety tak przydarzyło i trochę zepsuło smak, chociaż przypuszczam ze przy dobrym świeżym surowcu ryzyko jest mniejsze lub żadne. Daj znać po degustacji. Może podejdę jeszcze raz do tematu. Kopiowanie najwyższą formą uznania
@Uzyszkodnik kiedyś był film na kanale YT ogrodnik news tv (wiem, głupia nazwa kanału) i chłop tłumaczył po ludzku procesy zachodzące w „psuciu się” mięsa na przykładzie kiełbasy. Niestety na szybko nie mogę znaleść filmiku. Niemniej w porze letniej i np gdyby miałoby to być zabrane na biwak dodałbym peklosoli. W okresie zimowym i bieżącym spożyciu pozwalam ją sobie odpuścić.
Uwaga! To nie jest porada kulinarna za którą biorę odpowiedzialność :)
Zaloguj się aby komentować
@Astro - przecier pomidorowy psuje mi smak więc zastąpiłem passatą i wychodzi jak dla mnie lepsze
@koszotorobur zazwyczaj też robię z pasatą, no ale zabrakło i pomyślałem że spróbuję z przecierem. Nie wyszło najlepiej ale bez tragedii niemniej będę musiał pilnować żeby następnym razem był zapas passaty.
Zaloguj się aby komentować
Z kiszoną?
@panek z kiszoną. W zasadzie już pełny wolnowar. Wystarczy odczekać 7 godzin i gotowe!
Co do kapusty (to nie reklama) ale wypatrzyłem ostatnio kapustę kiszoną „Polska gościna” z tych kupnych wydaje się być bardzo w porządku. Dodatkowo jest w słoikach ( „900g)z długim terminem co mi bardzo odpowiada.
Poprzednia partia testowa wyszła bardzo pozytywnie.
@Astro pięknie! Trzymasz potem w słoikach w lodówce czy zamrażasz?
@Astro - ale żeś smaka narobił!
@koszotorobur sam mam ochotę. Ale jeszcze się robi.
Zapakowane „po same kule”.
Pozostaje czekać. Najtrudniejsza część gotowania :)
Zaloguj się aby komentować