#gotujzhejto #domowelepsze mój tag do obserwowania lub czarnolisto.
@Astro A tam błędy, po swojemu zrobiłeś po prostu
@MarianoaItaliano nie do końca po swojemu. Musiałem dodać 1,5 łyżki mąki po tym jak ciasto już wyrosło więc chyba nie są takie puszyste jak miały być (ale bez tragedii). Miało wyjść 12 a wyszło 9 też bez tragedii ale to może być objaw że za słabo wyrosło.
Niemniej będę powtarzał.
@Astro śliczne są!
@Astro konkret buła wariacie!
@Astro Gratsy
@ratty przychylam się do pytania. Co prawda jutro się dowiem czy te będą zjadliwe ale jak na razie wszyscy radzą robić ciasto na noc i rano piec. A ja, kurde, nie jestem rannym ptaszkiem. Oprócz tego różowa ma małą lodówkę (zabudowa) więc ciężko o miejsce.
@Astro większa hydratacja, tylko są problemy z rozpływaniem się kształtu. Na białej mące 60-65% jest wykonalne o ile dobrze pamiętam.
Można też przechowywać lepiej, moim zdaniem najbardziej korzystna jest torba foliowa, wewnątrz papierowa i w środku bułki.
@mjr_bien jeszcze nie wiem czym jest hydratacja ale będę jutro czytał! Torby papierowe i foliowe zabezpieczę żeby testować przechowywanie.
Dzięki za radę.
Takie zwykłe i szybkie
@Astro jak szybkie to nie czekales az drozdze zaczną pracę?
@GrindFaterAnona czekam ale jak dla mnie bułeczki w godzinę to jest szybko.
Zaloguj się aby komentować