#podrozujzhejto #podroze #trojmiasto
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Astro typowy objaw syndromu sztokholmskiego
@Astro nie ma co słuchać elyt i ich tekstów o Bałtyku. Bałtyk jest piękny, zwłaszcza wiosna i jesienią
@Astro nie jest drogo jeżeli chcesz, wszędzie może być drogo. 3 lata temu w Gdyni w knajpie płaciłem 7 złotych za piwo. No ale ja jestem pojebany i lubię chodzić po typowych spelunach. Lubię ten folklor xD
Zaloguj się aby komentować
Hmm, ja żadnego bulionu nie dodaje.
warzywa + mięso + przyprawy + zioła świeże
Smacznego kociołek dla jego.
To jest regionalna potrawa z moich okolic.
Ziemniaki po cabańsku, nie powinno się dodawać żadnej wody/bulionu. Sól plus pieprz i nic więcej.
Zaloguj się aby komentować
@Astro
o matko
to on
it's zaskroniec
Kiedyś takiego spotkałem na środku zalewu, myslałem, że się zesram że strachu, ale tylko się zsikałem.
Zaloguj się aby komentować
@Astro Koszulka może nie przejść i będzie zbyt sztywna. Jeśli kabel nie jest przerwany to sugeruję to: https://allegro.pl/listing?string=taśma%20kauczukowa%20samowulkanizująca
Przy grubszej warstwie usztywni dostatecznie.
jak nie masz do tego drygu by zdjąć całą otulinę wtyku i zalutować, kupić nowy wtyk lub cały przewód z końcówką to drogą na skróty rozdupisz moduł zasilania w laptopie. Dell ma zasilanie na bolcu wewnętrznym.
Lepiej kup dobry zamiennik ~60pln a tego wystaw za 2-3dychy dla majsterkowicza jeśli chcesz sobie zaoszczędzić roboty a nie masz znajomego typu złota rączka.
Ja bym to zrobił "normalnie" - przeciął kabel, zlutował indywidualne linki z koszulkami na każdej, plus koszulka na całość i ewentualnie taśma na koniec żeby trochę usztywnić.
Zaloguj się aby komentować
@Astro Którego iPhona masz?
13 mini. Ale nie używam go jako miarki :)
@Astro a zalewa do sałatki jaka? Woda/cukier/ocet/kwasek/sól?
Zaloguj się aby komentować
@Astro Ale chlebka dalej nie masz.
Dla nieświadomych dodam że masło i chleb można mrozić.
Jutro będę robił czosnkowe i na zapas.
Jaki to smak ten "na zapas"?
Zaloguj się aby komentować
@Cybulion ja rozumiem że coś mogło się stać. Szczególnie że wiele razy dostarczali przesyłki super sprawnie. Ale jak przychodzi do reklamacji to ściana i pocałuj się pan w paczkomat do którego może nikt nie nasral bo przecież nie ma przepisu zabraniającego.
#zalesie #inpost
@Astro
Szkoda gadać, złożyłem reklamację tej przesyłki i wystąpiłem z roszczeniem finansowym, licznik tyka, mają 30 dni.
Na trzy przesyłki, jedna dotarła o czasie, druga spóźniona, trzecia zaginęła.
Pogratulować.
Napisz na LinkedIn i oznacz Rafała Brzoskę, lubi opierdalać pracowników :v
Zaloguj się aby komentować
@Astro - no to jaki majonez uważasz za ten właściwy?
Poza tym wyczywam koniec zwiazku - nieogarnięcie preferencji majonezowych to poważna sprawa.
@Astro Jak to nie zrobiła domowego?
@pomidor_dobrze że nie robiła. Niby lubi działać w kuchni, kocha jeść ale tylko chleby umie piec. Resztę trzeba za nią ogarniać (nie mam z tym problemu. Tylko ten cholerny majonez:) )
Zaloguj się aby komentować
@Astro jeśli nie masz piekarnika to spoko
Jeśli dobrze pamiętam termometr biowinowski to albo kurczak albo świnia jest najbliżej setki i to jest jakieś 85 stopni.
@Astro amerykańska agencja ds żywności bodajże opublikowała taka tabelka, jaki rodzaj mięsa, ile stopni w jakim czasie trzeba żeby wybić dany procent bakterii, warto poszukać, bo ktoś już miał takie rozkminy
Zaloguj się aby komentować
@Astro dawaj tag #airfryer abym mógł zobaczyć
@Astro Mam już tabelki. Jutro jakoś wpis popełnię bo dość ciekawie to wygląda z zależności od mięsa a nawet ilości tłuszczu w przypadku drobiu.
@Pomidor__ ale ta tabelka nie ma żadnej legendy. Nie umiem się do niej odnieść.
Zaloguj się aby komentować
Bardzo fajny patyk
Niektórzy to mają szczęście w życiu....
Zaloguj się aby komentować
Jak karaiby to tylko Caye Caulker :P reszta to hiszpański syf i chuj.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Kurde ekstra!…a tu po staremu…
@AndrzejZupa
Łap słońce przed rozlewnią rumu :)
Ps. Tak, zrobiłem zapasy :)
Nie bierzesz jeńców…szty
Zaloguj się aby komentować
i tak można żyć.
Zaloguj się aby komentować
@Astro a po urlopie kiszonki?
@bojowonastawionaowca dziś rano trochę na śniadanie. Trochę na lot a reszta musi poczekać w lodówce aż wrócę.
Zaloguj się aby komentować
@Astro uuuu a co w środku dobrego pływa?
Zaloguj się aby komentować
@Astro Upiecz zapiekankę z tym lososiem, wpierdol do lodówki, jedz przez kolejne 4dni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i w sumie co to jest 500g łososia dla dorosłego chłopa. Dwa solidne obiady, akurat na dwa dni.
Potrójna tyndalizacja i rybę ze smakiem w 2029 wciągniesz na obiad.
@totengott ten pomysł najbardziej mi się podoba. Podasz jakiś sprawdzony przepis? Z czym łączyć, czym przyprawić?
@Astro szukałbym przepisu na paprykarz i tyndalizował w słoikach
gdybym nie miał przepisu to bym kombinował tak: jakaś passata, trochę surowego ryżu, ryba, cebula, czosnek, papryka, przyprawy, w słoiki, tyndalizacja.
edit: o już widzę że mnie ubiegli z pomysłem
Zaloguj się aby komentować