Jako że nie samą radością leniwej soboty człowiek żyje to stoję i smażę łopatkę. Później pomieszam ją z kapustą. Wrzucę do wolnowara i będę miał pyszne danie „na zapas”. Oczywiście bieżące spożycie też będzie grane. Rano powinno być gotowe.

#gotujzhejto #domowelepsze do obserwowania lub czarnolisto.
80dd4635-1aeb-4720-bc2e-b6317cec1c6d
Astro

@panek z kiszoną. W zasadzie już pełny wolnowar. Wystarczy odczekać 7 godzin i gotowe!

Co do kapusty (to nie reklama) ale wypatrzyłem ostatnio kapustę kiszoną „Polska gościna” z tych kupnych wydaje się być bardzo w porządku. Dodatkowo jest w słoikach ( „900g)z długim terminem co mi bardzo odpowiada.

Poprzednia partia testowa wyszła bardzo pozytywnie.

lactozzi

@Astro pięknie! Trzymasz potem w słoikach w lodówce czy zamrażasz?

koszotorobur

@Astro - ale żeś smaka narobił!

Astro

@koszotorobur sam mam ochotę. Ale jeszcze się robi.

e4c2c88e-fe5e-4f7b-a7dc-412ba517293e
Astro

Zapakowane „po same kule”.

Pozostaje czekać. Najtrudniejsza część gotowania :)

38c99339-6e50-405d-9c19-04a99df7735a

Zaloguj się aby komentować