Komentarze (5)
Co do popcornu np z patelni, polecam podgrzać olej i wrzucić 2, 3 ziarenka. Niech się dalej podgrzewa, a jak wystrzelą to temperatura jest już odpowiednia. Wtedy wrzucacie całą porcję ziarenek przeznaczoną na Waszą przekąskę i odstawiacie patelnię na 30 sekund. Ziarenka nie przypalą się i ma to na celu wyrównanie temperatury na powierzchni i samych ziaren. Zmniejszacie ogień, wstawiacie patelnię z powrotem, przykrywacie (najlepiej taką siateczką antytłuszczową) i czekacie. Ziarenka z wyrównaną temperaturą zaczną wystrzeliwać szybciej i w krótszym przedziale czasowym, dzięki czemu te, które wystrzeliły na początku a są już na spodzie - nie zdążą się przypalić.
Miłego dnia
może nikt mnie nie zje dzięki temu, spokojne życie na wysypisku śmieci
Zaloguj się aby komentować
@SST82 xDD