@dildo_swaggins chciałbym takie problemy w pracy
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins chciałbym takie problemy w pracy
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins bigos
@Guma888 to lecimy, ogarnij 3 litrowy sloj najlepiej taki ktory moze sobie beknac, jak za duzo CO2 sie zbierze. To aktywna fermentacja :).
1 duzy ananas.
100 gram piloncillo to chyba jest normalny ciemny cukier.
1 albo dwie jak lubisz ogen papryczki habanero.
sporo imbiru - tu tez maja uwaga imbir jest bardzo reaktywny w fermentacji :).
Cynamon do smaku.
Tniesz ananasa w trojkaty dodajesz cukier imbir i habanero, mieszasz dodajac wode.
Jak ladnie wymieszasz dodaj wiecej wody tak aby przykryc ananasa.
I sobie czekasz kilka dni, probuj co jakis dwa/trzy dni.
I uwazaj z CO2.
Jak juz bedzie smakowac fajnie, przefiltruj plyn. Ja nastawiam miksture dwa razy, dodajac tylko wode.
Daj znac jak poszlo.
@eswemenasja uyzwam tego przepisu https://www.seriouseats.com/from-a-polish-country-house-kitchens-hunters. W ogole SeriousEats to klasa dla siebie.
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins popytaj może znajomych; może jakiś kolega kolegi ma restauracje i by na to poszedł, w sumie ciekawy pomysł
@dildo_swaggins sam chciałbym tak pracować. Ale to trochę nierealne ze względu na to że większość restauratorów szuka „niewolnika” a nie pracownika
@Sezonowiec myślę, że po prostu brakuje wykwalifikowanych pracowników, a nie 'turystów'; czas zainwestowany w naukę/wyszkolenie ma sens tylko, jeżeli pracownik w przyszłości nabije konkretną liczbę godzin. W odmowie nie doszukiwałbym się złej woli, tylko realnej kalkulacji
Zaloguj się aby komentować
@PiesekChlebek ja nie leciałem na żadnych tutorialach, ale to było ponad 5 lat temu
@PiesekChlebek mozesz pewnie, to sie fachowo druga fermentacja nazywa. Za 2/3 tygodnie pewnie do tego dojde.
Kolezanka poleca ten kanal: https://www.youtube.com/@YouBrewKombucha.
@PiesekChlebek Ogladam video na temat Tepache i gosc mowi aby uwazac ze szklem i fermentowanymi napojami bo rzeczywiscie eksploduja: https://www.youtube.com/watch?v=JNcoYLVFCKg,
Jego sugestia to zostawic miejsce na budowanie sie CO2 w butelce i kontrolowac.
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins no to sobie wybrał(e/a)ś ciekawe miejsce na obserwowanie składni zdań xD
@wombatDaiquiri co ja moge wombacie :),
nadal jakos jestem wdzieczny za te przestrzen i was :).
Zaloguj się aby komentować
@octave25 pewnie, tylko ciezko to w warunkach domowych zrobic z uwagi na fermentowana rybe ;).
@dildo_swaggins nie robiłem jeszcze ale mam w planach.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins Będzie dobrze
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@Behaton zyj tak aby taka strata byla dla Ciebie do przelkniecia :).
To byl doslownie 1 days to expiration gamble.
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins w przerwach lubie gardzic cpunami
@BillyFuckboy skoncz trollowac bo to slabe.
Lamiesz zasady spolecznosci i jestes toksyczny wypad do swojej echochamber
@dildo_swaggins
Zaloguj się aby komentować
@dildo_swaggins a dobra, nie zauważyłem że nie uwzględniłem nicka xD
https://www.hejto.pl/wpis/czy-moglibyscie-przekazac-koledze-dildo-swaggins-zeby-mial-lepiej-pod-reka-jakie
@dildo_swaggins jak było? u mnie olejek CBD na 100ug tripie nie dał totalnie nic, żadnych efektów, ale na następny dzień afterglow było ekstremalnie przyjemnym doświadczeniem
Nie znalazlem olejka, ale przetrwalem bez :).
Te tripy 400+ sa niezwykle.
Zaloguj się aby komentować