pic niepowiązany, ale ładny
najlepszy projekt jakie miało logo Adidas
Adi = Adolf
No ale jak to, przecież wielcy designerzy z grup Facebookowych twierdzą, że symetria w logo to faux paus, wieś i w ogóle dramat.
Zaloguj się aby komentować
najlepszy projekt jakie miało logo Adidas
Adi = Adolf
No ale jak to, przecież wielcy designerzy z grup Facebookowych twierdzą, że symetria w logo to faux paus, wieś i w ogóle dramat.
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester tak, wcześniej miał inny nick statshunter czy coś koło tego.
Also @bojowonastawionaowca powiadomienia o zaobserwowaniu nie działają
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester
coś pięknego
Uwielbiam takie widoki, na bogato widzę 😃
Ps skrzynki nie zapomnij zwrócić 😂
No i pięknie.
w czym wędzisz?
Zaloguj się aby komentować
Ooo, ale bym to pogotował w cyrkulatorku do sosu vide, ale co wędzone to wędzone na sama myśl człowiek by opindolil, pozdrawiam !
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester ja dziś kupiłem 3 kg Łopatki w ramach przygotowania ale to może zniknąć przed świętami. Póki co stoję i kroje.
Zaloguj się aby komentować
I jakieś patyki Ci z miski wystają. Faktycznie zgarniałeś wszystko jak leci xD
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester Pustułka
@UncleFester czyli masz karmnik dla krogulców.
Zależy w dokarmianie jakich ptaków celujesz.
Zmniejsz ilość wlotów oraz wielkość wlotów w tym karmniku, albo zbuduj dodatkowy, mniejszy z wlotami tylko po bokach.
Być może uratuje kilka wróblenów czy innych maluchów wielkości pliszek.
Zaloguj się aby komentować
To wspaniała wiadomość! To może przynieść jakiś efekt, bo jedni i drudzy już wiedzą, że naród patrzy im na ręce
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester
nie mogę się zalogować na roota
To jakaś przenośnia, aluzja (do braku seksu?) czy żart?
A może faktycznie nie możesz zalogować się jako użytkownik "root" do jakiegoś systemu?
@koszotorobur
Żadnych podsekstów, po prostu podzieliłem się "wiedzą tajemną" z meandrów konfiguracji SSH i dałem sobie stejka w nagrodę.
Poranny telefon od klienta, który świeżo zainstalował Debiana na maszynie wirtualnej.
Z poziomu hypervisora ESXi mógł się zalogować jako root, a po SSH nie, i problem bo się popsuło.
Doraźnie sprawę rozwiązuje PermitRootLogin yes w sshd_config.
Usilnie go namawiam do logowania z użyciem kluczy, ale siwo to widzę.
@UncleFester Zależy czy ten Debian jest wystawiony na świat. Jak nie to nie ma problemu, jak tak to jeszcze ogarnij fail2ban i ogranicz w configu albo firewall z jakiego IP może się logować. No i wydzielanie vlan dla sieci managmentowej i usługowej.
@UncleFester wujku adoptuj mnie!
@jaczyliktoo Czuj się adoptowany wirtualnie.
@UncleFester
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester wyglada spoko, jak dlugo dusisz?
@GrindFaterAnona Nie duszę wcale. Zamarynowane skrzydełka osmażam szybko w woku na dużym ogniu, później dodaję resztę marynaty, miód, imbir, paprykę słodką/ostrą (gochugaru), sos sojowy i wrzątek. Cały myk w tym, żeby tak dobrać ilość wody i płomień pod wokiem, żeby woda odparowała zanim się skrzydełka się rozpadną, zredukowany sos ładnie je glazuruje. Całość trwa około 20min, pod koniec trzeba uważać żeby sos się nie przypalił.
@UncleFester wlasnie opisałes proces duszenia, więc jak nie dusisz? I po 20 minutach te skrzydelka sa miekkie??
@UncleFester za małą ta patelka żeby się dobrze zrobiło
@viollu To ośmiolitrowy wok, nie żadna patelka.
@UncleFester to jest trójfazowa indukcja? Nie wiedziałem że tam takie duże moce są, na 7kW to cała wioska mogłaby działać
@HolenderskiWafel To kuchnia gazowa.
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester napisz co tam dajesz i jak robisz że takie ładne Ci wychodzą
@Nuszek zrób sobie z tego przepisu https://whiteplate.com/2018/02/chalka-latwa-i-przyjemna/ i wyjdzie ci praktycznie kopia tych opa. Są bardzo proste i zajebiste.
@Nuszek
Żadna filozofia, protip to ciepłe składniki i świeże drożdże.
Chałka:
260 ml mleka
70 g cukru
20 g świeżych drożdży
2 żółtka + białko do smarowania
550 g mąki pszennej
60 g masła
5g (łyżeczka) soli
Z letniego mleka, drożdży, łyżki cukru i łyżki mąki robimy zaczyn, odstawiamy na jakieś 5-10min (aż drożdże ruszą).
Z reszty mąki, soli, cukru, zaczynu, żółtek i stopionego masła wyrabiamy gładkie ciasto, wyrastamy 20-30min
Ponownie zagniatamy, dzielimy na 2 części, robimy chałki, smarujemy białkiem i wyrastamy znów 20-30min
Pieczemy 15-20min w 180*C grzałki góra dół termo.
I już, smacznego.
@UncleFester gdzie kruszonka??
@pszemek nie lubię
@pszemek kruszonka? Jak zwierzęta?
Jebaniutkie jak ładnie zaplecione
@mk-2 Chciałem z czterech, ale nie umim.
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester Co to za pterodaktyl i gdzie kupiony?
@Mynameis60 To perliczka, z Lidla, teraz bywają, ale trzeba wybierać te większe (1,5kg w górę)
Zaloguj się aby komentować
Biedne koko... ;((
@Daniel_Obajtek ale za to OP jaki szczęśliwy
@jxp
Kosztem koko...
Zaloguj się aby komentować
Smacznego dla jego! Wygląda zajebiaszczo.
@bartlomiej_rakowski Smakuje też, poparzyłem podniebienie.
@UncleFester Jutro będzie jeszcze lepsza. Jakie robaki daliście?
@Opornik Mieszanka owoców morza z zaprzyjaźnionej hurtowni rybnej.
@UncleFester Fajnie. Pizzerie od lat nie robią frutti di mare, moich ulubionych. Mówią mi że za mało ludzi brało i nie opłacało się kupować składników. Gupki nie wiedzą co dobre.
Za brak ananasa klątwę Montezumy wam życzę (poza tym pizza wydaje się ok)
@Helpdesk Dobrze, że nie faraona.
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester te ogony to jak golonki świeżo narodzonych prosiąt XD
@wonsz Też mi tak golonkowo wyglądają. Zastanawiam się czy nie upiec w piwie i miodzie jak "dorosłej" golony.
@UncleFester kyrie elejson! ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽ ( ‾ʖ̫‾)
@Stashqo
Ego te absolvo a peccatis tuis, in nomine patris, et filii, et spiritus sancti. Amen.
Vade et amplius iam noli peccare.
@UncleFester Ale co to jest?
@Kondziu5 Świńskie ogonki
Zaloguj się aby komentować
@UncleFester tez jakis czas temu zrobilem sobie dzien kulinarny z AI. I bylo calkiem spoko.
EDIT:
Takie cos mi wtedy na sniadanie zaproponowalo.
Zaloguj się aby komentować
daaaaaaaaaaamn! ale bym to cim ci rim cim
@bartek555 Pogoń kucharza niech zrobi
@UncleFester nie uwierzysz - byla dynia 😂 ale pieczona, w kawalkach
@UncleFester wszystko pochłaniasz, czy sam farsz tylko?
@Mel
To dynia Hokkaido, po upieczeniu bardzo przypomina smakiem i strukturą ziemniaczki.
Była faszerowana sosem do moussaki i parmezanem - zeżarliśmy wszystko, oprócz skórki.
@UncleFester zrobiłbym i zjadłbym, ale nie mam takiej profesjonalnej długiej łyżeczki
Zaloguj się aby komentować