#nietylkomielonka #gotujzhejto #jedzenie
KTORE KURE?
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
czym to polałeś?
Tasiemiec entered the chat
Zaloguj się aby komentować
Spaghetti Fibonacciego: resztki wczorajszego spaghetti zmieszane z resztkami przedwczorajszego.
A skąd ty miałeś bób w listopadzie? Ile on w tej lodówce leżał?
Dorodne kleszcze
Zaloguj się aby komentować
Proponuję kaszankę z podsmażoną cebulką, na pół kilo 2 jajka, trochę musztardy na koniec. Bułeczka + ogóreczek kiszony. Mniam mniam 😀
Inaczej sałatka warzywna z krwia, absolutnie obrzydliwe
@Mielonkazdzika where ser? Ja bym jeszcze oprószył parmezanem
Zaloguj się aby komentować
Toż to patate con cipolle in padella. Włoski przysmak serwowany tylko w najlepszych, ekskluzywnych restauracjach, w których stolik zarezerwujesz dopiero na 3-4 zbiory do przodu.
Piorun za cebulę
super sie Ciebie czyta! dzieki za wpis
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika nie chce mi się nawet Ci odpisywać...
@Mielonkazdzika zapiorunowałem, ale jakim kosztem.
Przeczytałem to...
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Zaloguj się aby komentować
Cudne kubeczki
@Mielonkazdzika na pierwszy rzut oka byłem przekonany że to rozpalony ogień w starym monitorze crt xD
@Mielonkazdzika masz jakąś dystrybucję powietrza do niego albo płaszcz? Czy tylko żeliwo
Zaloguj się aby komentować
Ale super ♥️ też mam w planach 😁
Pokaż bydlaka yyy znaczy kominek
Ile kosztowalo?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Całkiem, całkiem sobie dogadzasz.
Pioruna nie ma, za brak króla tego śniadania - boczku. To jest zbrodnia kulinarna na tym śniadanku.
Wyszło elegancko!
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika czego tu nie lubic? Piernik dobry, sledz dobry, smietana dobra...
Piernik zawsze można wypierdolić.
postmodernizm prowadzi do wynaturzenia i zdziczenia ludzi oraz zniszczenia wszystkich wartości jakimi kieruje się normalne społeczeństwo
Zaloguj się aby komentować
Pierogi shumai
dużo jest takich dań
Boeuf Bourguignon ostatnio robiłem rok temu, lasagne chyba 3 lata temu
https://www.tiktok.com/@arnovanenck/video/7246206945881853190?q=beef%20burgundy&t=1697830936433
@Mielonkazdzika lubię czasem na oboad zjeść giga-kanapki z domowej roboty focaccią, szynką parmeńską, mozarellą i rukolą ale zrobić dobrą focaccie to jakieś 4-5h czasu. Pracy wprawdzie niewiele, ale trzeba być cały czas, pilnować zegarka i coś tam działać co pół godziny.
Poza foką to długo (do 2h) schodzi mi też z chinkali, ale robię porcję na 2 dni, więc jakoś się to czasowo usprawiedliwia.
No i jeszcze z takich czasozapychaczy to zjadłbym pizzę na bułeczkach hawajskich. To akurat wariacja jakiegoś przepisu z neta, jest superw smaku ale też zajmuje trochę czasu (głównie bułeczki).
Zaloguj się aby komentować
Ja to co wczoraj i w niedzielę
@Mielonkazdzika Parę i ciśnienie to ty sobie zostaw.
Resztę z talerza zabieram.
Golonka widzę peklowana, a nie widzę kostki i skórki, dajmieto do testowania.
Zaloguj się aby komentować
To jakieś coś Ala termomiks?
A normalnie ile by zajęło? 11 minut?
Można ten szybkowar wstawić do zmywarki czy trzeba ręcznie myć?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Powinieneś dostać dyplom jako specjalista od przyrządzania mięska.
Zaloguj się aby komentować
"(Kupilem pod wplywem emocji, bo jak widze cos dziwnego do jedzenia to musze to miec)" popieram też stosuję takie decyzje zakupowe
Zaloguj się aby komentować
u mnie też dziś na śniadanie była
Uwielbiam szakszukę, tyle że nigdy mi się nie chce z rana jej przygotowywać xD
@Mielonkazdzika co tam jest poza pomidorami?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika wodorosty czymś namaczane?
Wyglada obłędnie! 😃
@Mielonkazdzika szanuję w uj, że Tobie się chce.
Daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj daj
Zaloguj się aby komentować