Naciac to najpierw, czy dac odrazu na ogien? A moze to sie tylko gotuje/parzy
#nietylkomielonka
#gotujzhejto #jedzenie #uk #emigracja
@Mielonkazdzika Currywurst to jest jak parówka bardziej niż jak kiełbasa, niemcy ładują to do paluchów i jedzą jak hotdoga
@MarianoaItaliano z grilla bedzie ok, czy to sie raczej parzy w garnku?
@Mielonkazdzika Może być i z grilla w sumie, ale to się chyba smaży na patelni tak samo jak te angielskie małe kiełbaski. I nie nacinaj bo to cienki flak i może się rozpaść.
@Mielonkazdzika Bedzie OK z grilla. Jesli nie jestes na diecie keto to nakłuj ją dość gęsto i na mały ogień.
@MarianoaItaliano grube parówki, takie długie serdelki z powodzeniem na grilla wrzucam dzieciakom żeby odpoczęły od tych z wody i jest git. Ja osobiście żadnych kiełbas etc. nie nakłuwam bo to wszystko pyszne ma być w środku a nie się wytopić i tylko podsycać ogień.
@MarianoaItaliano jadłem, to nie jest parówka, dróbno mielona wieprzowina, bardzo tłusta, posypana curry, wygląda jak zabielana kupa, smakuje o dziwo dużo lepiej niż zwykła parówka. Ale... Nie oszukujemy się, Oktoberfest to jest 'degustacja' piwa, w dużych ilościach.
@Mielonkazdzika najbliżej jest chyba kiełbasa biała, no i sos curry odpowiedni, oryginalny jest podobno gotowany.
Fun fact: każdy kanclerz Niemiec tradycyjnie robi sobie zdjęcie z currywurstem przed takim fastfood standem po powołaniu go na stanowisko.
"(Kupilem pod wplywem emocji, bo jak widze cos dziwnego do jedzenia to musze to miec)" popieram też stosuję takie decyzje zakupowe
Zaloguj się aby komentować