#gotujzhejto #nietylkomielonka
Karp z rusztu?
Klimat australijskich świąt
@Mielonkazdzika
Czas odpalic swiatecznego grilla
I to mi się podoba.
Zaloguj się aby komentować
Karp z rusztu?
Klimat australijskich świąt
@Mielonkazdzika
Czas odpalic swiatecznego grilla
I to mi się podoba.
Zaloguj się aby komentować
Nie te święta
Ty się nadajesz - do tarcia chrzanu.
dobrze idzie, nadajesz się
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika jaki CAD wariacie!?
Elegancko! Ja również w garażu mam CNC, ale na razie to topienie kasy bo czasu na promowanie wytworów brak. Za to sezon prezentowy jest git, każdy dostaje coś drewnianego na święta
Jakiej firmy macie router? Piszesz że kit składany, który?
Od siebie załączam znak który był dla córki znajomych, robiony pare dni temu.
leganckie!
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika kurczaka ostatnio robiłam w naczyniu żaroodpornym, w całości, ale na wolnym pieczeniu - 3,5h, 160 (albo 140? - nie zapisałam sobie, ale raczej 160) stopni, narty przyprawami, na to płatki masła i podlane 200ml wody. Na 45 minut przed końcem ponownie polewałam tłuszczem z dna formy. Jak chcesz przypieczoną skórkę to naczynie na ostatni kwadrans trzeba otworzyć i ponownie polać, żeby nie było suche
Zaloguj się aby komentować
Bo to genialne jest
Zaloguj się aby komentować
"brytyjskie"
No tak nie do końca.
@Mielonkazdzika ehhh, co mi robisz nadzieję, że to kolejny odcinek „Kulinarnych wojaży @JaktologinniepoprawnyWTF„
Ja tam zawsze dorzucam cebulę i paprykę. Minimum.
W zasadzie to lubię walnąć na wok duży rzeczy i zrobić tika masala, korma, tajski kurczak czy po chińsku z sosem sojowym - nie trzymam się przepisów.
Smacznego i życzę kombinowania. Bo naprawdę smacznie można coś wymyślić
Zaloguj się aby komentować
i co teraz?
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Brakuje jeszcze takiej jebiącej kiełbasy na cały samochód/autobus/pociąg/samolot XD
misia w teczkę też weź!
Zaloguj się aby komentować
Dziwna ta #hejtopaka
@Mielonkazdzika nie wiem czy lepsze bo nie jadłem tego ale powiem tak - ja bym na pewno wpierd^lał ( ͡° ͜ʖ ͡°) To nie chodzi że zagraniczne bo polskie też lubię ale ja preferuję makarony, dania bez mięsa a jeśli już mięso to mały wybór
Makarony z sosami, lasagne, kurczak, mielony, gołąbki, pyzy, stek, szaszłyki, boczek, sajgonki, kebsik, chińczyki, wszystko co ostre etc.
Kaszanka nie, flaki nie, kiełbasa tak ale od czasu do czasu, rosół czasami ale bardzo rzadko, schabowy bardzo rzadko, kwaśnica nie, wątróbka nie - ogólnie ze świni baaardzo mało. ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
Sssssyyyytto
@Mielonkazdzika ohyda jak dla mnie, lepiej risotto, spaghetti, calzone, ramen, sushi a nie jakaś kiełbasa ze świni i cebula, kolego mamy XXI wiek, nie brakuje produktów w sklepach, to nie PRL... ¯\_(ツ)_/¯
Zaloguj się aby komentować
bez czerwonej kapusty się nie liczy
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika jak crock pot to wal na low na 6-8 godzin, będzie mamłazja
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Prawie cały świat na jednym talerzu.
Ostatnio jadłem pizkę z fasolką po bretońsku, polecam.
A dziś spaghetti, ale że brakło sera żółtego to obsypane gorgonzolą - no niebo w gębie (o ile lubi się gorgonzolkę)
@Mielonkazdzika
Czy brytyjska kuchnia faktycznie jest taka paskudna?
Jeśli przygotowana poprawnie, tak
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika To już chyba octowe lepsze.
@Mielonkazdzika ostatnio trafiłem w biedrze na pringelsy krewetkowe, taki smak ni to słony ni kwaśny i wiesz co? po zakupie paczki kupiłem 12 tubek z chipsami bo takie dobre bo by mi wykupili i się zajadam codziennie przed robotą ( ͡~ ͜ʖ ͡°) polecam
edit jak wspomniał @LondoMollari coś w smaku jak octowe
@Mielonkazdzika jadłam ostatnio jakieś o smaku świątecznej śliwki i kaczki, smakowało jak wszystko poza śliwką i kaczką xD
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika twój tag ostatnio chyba skręcił w kierunku 100 sposobów na pieczonego ziemniaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to jest w sumie spoko, bo pieczone ziemniaki są zajebiste.
@Mielonkazdzika ja jestem prosty chłopak, widzę cyck.. tfu ziemniaki daje pioruna.
Ziemniak jest mega wszechstronny. Jadłem go na wiele sposobów i chyba tylko na surowo się nie da go jeść.
@Mielonkazdzika wszystko fajnie, ale pork belly to Ty szanuj! W kawałeczku całym jak przykazano, a nie skwarki! Ale wygląda pysznie i tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika
gdzie ten ziemniak?
pusty talerz dałeś
@Mielonkazdzika A to nie były tylko halucynacje?
A gdzie talerz? Ktoś się nie bał...
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika dobra przystawka, dej
@Mielonkazdzika mógłbym krzyknąć że zajebało Jukej-em, ale skopałeś sprawę, nie usmażyłeś pomidorków.
Polish English breakfast
Zaloguj się aby komentować
@Mielonkazdzika Coś Ci się w mikrofali zajarało.
@UncleFester To tak ma byc. Normalne zjawisko jak sie wklada folie aluminiowa do mikrofalowki. To dodaje smak ogniska
@Mielonkazdzika creme fraiche trochę się różni od kwaśnej śmietany. Wiem dopierdalam się ale nie moja wina że francuskie fircyki w rajstopkach tak wymyślili. A żarełko zajebiste, jak ktoś uskutecznia wymysły z bezmięsnymi piątkami to nie przeszkadza mi to jeśli serwuje zimnioki ze śledzikiem w śmietanie :3
@Soviel bardzo dobrze ze sie czepiasz
Mysle co innego, a pisze jeszcze cos innego.
@Mielonkazdzika pozamiatałeś, wbijam na kolację
Mnie jakoś zawsze odrzucało to połączenie zimne śledzie i ciepłe ziemniaki. No jakoś mi to razem nie pasuje, osobno lubię i jedno i drugie
@splash545 masz pioruna bo wiem o czym mowisz, ja sie przemoglem pare razy, a potem to juz luz.
@Mielonkazdzika To może kiedyś jeszcze dam szansę temu połączeniu
Zaloguj się aby komentować
Ja preferuję 30-35
@StepujacyBudowlaniec zdecydowanie lepiej w gore niz w dol.
Zaloguj się aby komentować
Co jadła ta kura przed śmiercią?
@Gilgamesz jak czeska to pewnie knedliki
@Mielonkazdzika to mi wygląda na więcej niż jedną kurę.
Czemu ta kura ma trzy nogi? To jakiś nowy gatunek? 🙃
@Arkil @emdet @Gilgamesz to jakas stonoga byla, 3kg i to same nogi
@Arkil Odmiana Fukushima.
Zaloguj się aby komentować