Zdjęcie w tle

Społeczność

Pizza

5

Pizza

Wszyscy się chwalą to i ja wrzucę swój weekendowy wypiek
60618749-7782-4770-8dab-a839938669a1
8fb6b299-fe65-4b2b-b7f3-04ea26df8ed0
Johnnoosh

Niech się wszyscy chwalą na zdrowie ale z jakimś tagiem do blokowania, np. #jedzenie

Shivaa

@Johnnoosh możesz zablokować społeczność

Johnnoosh

@Shivaa Aha, dzięki. Szkoda że się nie da zablokować w aplikacji.

GordonLameman

W czym piekłeś?


wygląda super

Shivaa

@GordonLameman w zwykłym elektrycznym piekarniku, kamień tuż nad górną grzałką i temperatura max

GordonLameman

@Shivaa 

nie miałeś problemu z niedopieczonym spodem? Czy robiłeś też na patelni? Albo na dwa razy?

Zaloguj się aby komentować

Nie będę gorszy, ani jedyny, dzisiejszy wypiek.

#pizza #pieczzhejto #bojowkapiekarska #jedzenie #obiad
ad4a8846-ed02-4b7e-b4db-267803f6b9ff
4face4de-8ec9-4c73-9628-447cbe7b5494
szymek

@Tomekku 

swiat bez pizzy byłby okropnym miejscem

~ @szymek

Tomekku

@szymek chyba nie ma bardziej prawdziwych słów.

slynny_skorpion

@szymek łącząc narody pizza z kiełbasą

666

@Tomekku jaka mąka wariacie? Ile ciasto lezakowalo?

Tomekku

@666 Wymagania, mąka Caputo Pizzeria, 2h TO, 18h TK i 8h TO, dłużej czekać mi się nie chciało

Wypiek w piekarniku na kamieniu 300*C grill sama góra plus Termoobieg.

666

@Tomekku pizzunia pierwsza klasa musze kupic w koncu te maka caputo

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
Dziś miedzynarodowy dzien pizzy, warto taką małą zagrychę po tłustym czwartku zrobic :]
#kartkazkalendarza
ff4d4ca4-c797-4ef4-9080-00d3d9d5a55f
argonauta

ja się zawsze zastanawiam gdy słyszę o dniu czegoś... czy my kurła mamy jakiś międzynarodowy komitet ustalania dni czegoś?

micin3

@argonauta Tak i nie - ludzie, organizacje i tradycja "ustanawiają" takie dni.

Większość "świąt nietypowych" (pod taką nazwą można najczęściej spotkać takie dni) są ustalane przez organizacje, żeby sygnalizować problemy lub zebrać hajs (np. Dzień Niedźwiedzia, Dzień Baterii, Dzień Kota czy Dzień Puzzli), niektóre ustalane są przez ONZ (np. Dzień Nauki, lub mój ulubiony "Międzynarodowy dzień przeciwdziałania Przemocy i Nękaniu w Szkole, w tym nękaniu przy użyciu technik cyfrowych"), inne wynikają z tradycji (Dzień Naleśnika, Dzień Pizzy).

Zaloguj się aby komentować

Aj muszę się pochwalić bo jeden z lepszych placków mi wyszedł. Zazwyczaj nie chciało mi się robić dzień wcześniej ciasta i wyrastalem je jakieś 6-8h w temp. pokojowej.
Ale teraz zrobiłem sobie 3 porcje, jedna zjadłem odrazu, a dwie do lodówki. Ciasto zdecydowanie lepiej się rozciąga i ładniej wyrasta. Zapomniałem tylko brzegów oliwa skropić ale nie wyszło tak źle. Wypiekana w zwykłym piekarniku 250°C, kamień wulkaniczny nagrywany jakąś godzinę. Czas wypieku 6min #pizza
955bd82f-d5f7-4d5e-a3e0-6b880c12f1d3

Zaloguj się aby komentować

Witam wszystkich.
Chciałem się tylko pochwalić plackiem.
Nie jest to ideał. Ciasto hydro 65, wyrastało 9 godzin w temperaturze pokojowej. Mam teraz inny piekarnik co zmusiło mnie so kupna kamienia. Postawiłem na kamień wulkaniczny i w sumie nie zawiodłem się.
Na pizzy wyładowało: sos z pomidorów San marzano, mozarella (niestety używam tej twardej bo nie rozmacza mi tak pizzy), n’duja, chorizo, oliwki kalamaty i kilka listków Brazylii. Zapomniałem tylko o ricottcie 😅
Ktoś coś jakieś sugestie co poprawić? Myśle nad wyrastaniem ciasta w lodowce ale nie mogę nigdzie fajnego pojemnika znaleźć. No i muszę chyba wagę jubilerska kupić bo drożdże to tak na oko dawałem ale myśle ze mniej niż 1 gram poszlo
59b5b0a1-9988-4417-bf69-f12116fb1f34
6f511923-b3c6-4699-a139-760e4cf76fc7
d47d77b4-7026-411c-9616-251123db0ff8
Odwrocuawiacz

@Dablju no tak. Jakieś hydratacje wuje muje, wyrastanie, garowanie, sezonowanie, pewnie do tego piec za 5k.

A ja się dziwię że jak upiekę pizzę to wygląda jak gówno bo namieszam drożdże z mąką solą i wodą i tak się żyje na tej wsi.

Smutnazaba.png


Chciałbymumićwtakieciasto.html

Zaloguj się aby komentować

Potrzebny mi entry level piecyk, czy G3 Ferrari bedzie ok?
#pizza #domowewypieki
Zielczan userbar
7001a36f-fa01-45c2-8ce9-4e8fc83bfaee
NamolnyKret

kupiłem tańszy zamiennik i też jest gicior, ważne zeby była kamienna płyta. działa już 2 rok , modelu pewnie już takiego samego nie znajdziesz ale wpisz na allegro domowy piec do pitcy

maximilianan

@Zielczan

G3 Ferrari


Ziom, ferrari w tym sezonie jest na maksa słabe. Poza tym taguj #f1

Zielczan

@maximilianan jebac Leclerca

maximilianan

@Zielczan cały zespół to ogury

Millionth_Visitor

@Zielczan Będzie, mam taki, super sprawa

Zaloguj się aby komentować

Hej, mam kilka pytań do pizza maniaków
Czy ktoś z Was może posiada piec domowy do pizzy? Coś typu G3FERRARI lub podobny, elektryczny. Mam sceptyczne podejście po obejrzeniu kilku nieudanych lub przeciętnych  prób youtuberów.
Może ktoś z Was poleca jakiś inny (najlepiej w miarę ekonomiczny) piec do DOMOWEGO użytkowania. 
Zastanawia mnie czy piec gazowy można bezpiecznie używać w zamkniętym pomieszczeniu 
Majke

Miałem kiedyś jakaś tańsza podróbkę. Przeskok jakości pizzy z piekarnika do takiego był ogromny. Jak na start zabawy z pizza to się sprawdzi. Jak masz możliwość to polecam te gazowe.

Bankrut.pl

@Majke Możliwości finansowe się znajdą z tym, że nie wiem czy gazowy piec sprawdziłby się w domu Level pizzamana jest już mocno nabity i potrzebuję więcej mocy do zabawy. W piekarniku (max 250) daję sobie rade różnymi trikami ale to już mi nie wystarczy.

Majke

Gazowy niestety tylko na dworze. Stad tez minus zima.

Zaloguj się aby komentować

Tania mąka do pizzy z Auchan
Hydratacja 65
Szpinak
Pieczarki
Szynka szwarcwaldzka
Cebula czerwona
Jalapeno
Podane z oliwą czosnkową
#pizza #hejtopizza
3134c9a0-cfc3-44d7-9f80-b7765eff0235
4Sfor

Co by nie mówić wygląda zacnie

Mr.Mars

@Shivaa Jak tu zasnąć po takim widoku?

vredo

@Mr.Mars Powinno być NSFW, przecież to mogli zobaczyć głodujący w Afryce. Albo ja. Później moją nocną kochanką jest lodówka. I co, że jest duża, szeroka i oziębła? Liczy się wnętrze.

Zapster

wygląda jak kajzerka z serem

Zaloguj się aby komentować